Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında? 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Hangi Saatler Arasında? 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Müge Kakşi
06.03.2021 - 00:57

Ülkemizde uzun zamandır koronavirüs önlemleri kapsamında birçok alanda yasaklar uygulanıyordu.  Bu yasaklardan biride 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlamasıydı. Mart ayı itibariyle yeni normalleşme sürecine geçiş olacağı söylenmişti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslenişle alınan yeni kararları açıkladı. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kalktı mı? 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Sokağa çıkma kısıtlaması hangi saatlerde? İşte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili alınan yeni kararlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri

Corona virüs salgınında vaka sayıları artması nedeniyle 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı yeni genelgeye göre düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı’nın gece saatlerinde yayımladığı genelgede bu soru da cevabını buldu. Buna göre, düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Devam Ediyor

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Devam Ediyor

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

YASAĞIN DEVAM ETTİĞİ İLLER

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın