Görüş Bildir
Haberler
33 Kurşun Logo Oldu

33 Kurşun Logo Oldu

Fatih UZUN
06.09.2014 - 17:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'ın Özalp İlçe Belediyesi, logosunu meclis kararıyla değiştirdi. Özel bir firmaya yaptırılan logo, 1943 yılında Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın emriyle öldürülen 33 sivili sembolize ediyor. Belediye Başkanı DBP'li Handan Bağcı, eski logonun başka bir belediyeye ait olduğunu, bu nedenle değiştirme gereği duyduklarını söyledi.

Özalp İlçesi'nde 71 yıl önce hayvan kaçakçılığı iddiası ve 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın emriyle kurşuna dizilmesi Özalp Belediyesi'nin yeni logosuna da esin kaynağı oldu. Geçen hafta yapılan Özalp Belediyesi Meclisi toplantısında, yeni bir logo yapılması oy birliği ile kabul edildi. Bunun üzerine özel bir firmaya öldürülen 33 kişiyi sembolize eden Türkçe-Kürtçe yeni logo yaptırıldı.

Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı, daha önceki belediye logosunun Özalp’ı temsil etmediğini ve bir başka belediye tarafından daha önceden kullanıldığını belirlediklerini söyledi. Bağcı, belediyenin yeni logosunda bulunan figürlerle ilgili de bilgi vererek, şöyle dedi:

'Yeni logomuza; 1943 yılında katledilen 33 masum insanımızı temsil eden insan figürleri ile 33 kurşun bırakılmıştır. Ayrıca kadın-erkek eşitliği ile bölgemiz için geçim kaynağı olan buğdayı resmettirdik. Logomuzda bulunan kartal figürü güç ve direngenliği simgelemektedir. Logomuzdaki güneş ise temel yaşam kaynağını temsil etmektedir.'

Ferhat ATACAN/DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0