Görüş Bildir
Haberler
30 Yaşına Gelmeden Edinmeniz Gereken, Sizi Çok Daha Mutlu Biri Yapacak 25 Tavsiye

etiket 30 Yaşına Gelmeden Edinmeniz Gereken, Sizi Çok Daha Mutlu Biri Yapacak 25 Tavsiye

Damla Tas
13.11.2016 - 15:45

Eğer 20 - 30 yaş aralığındaysanız,  hayat planlarınız daha çok eğitim ve kariyer üzerinedir. Fakat kariyer planlarının arkasında, arzu ettiğiniz hayatı yaşayabilmek için genç yaşlarda edinmeniz gereken bazı basit davranış ve düşünceler vardır. 

EliteDaily'de karşılaştığımız içerikten ilham alarak; hayatı, istekleriniz doğrultusunda daha kontrollü ve mutlu yaşamanız için gereken basit tüyoları derledik. 

30'lu yaşları görmeden, hayatınıza yerleştirmeniz gereken 25 can alıcı tavsiye.

Kaynak: http://elitedaily.com/life/culture/th...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinize bir mektup yazın.

Gelecekte gerçekleştirmek istediğiniz hayal ve planlarınızı tema alan bir mektup olmalı. Kaç yıl sonra açmak istediğinize karar verin ve hatırlayıp bulabileceğiniz gizli bir yer seçin. 

Yıllar sonra mektubu açtığınızda hayal ve planlarınızı ne oranda gerçekleştirdiğinizi görebilirsiniz.

2. Farklı bir dil öğrenin.

Yabancı dili öğrenmek zordur fakat bir o kadar da eğlencelidir. Online dersler alarak, birkaç kitap edinerek bile bunu yapabilirsiniz. İşi eğlenceli kılabilecek detay ise öğrendiğiniz dilin konuşulduğu ülkeye gitme hayali olabilir. Hem pratik yapar hem yeni yerler keşfetmiş olursunuz.

3. Farklı ülkelere seyahat edin.

Seyahat etmenin en güzel tarafı yeni insanlarla tanışmaktır.

Her ülkenin kendine ait dinamizmleri vardır. Farklı bakış açıları ve kültürleri biriktirerek hayata dair güzel deneyimler elde edebilirsiniz. Alışkın olduğunuz topraklardan uzaklaşmak kendinizi keşfetmenizde  yardımcı olacaktır.

4. Sosyal medyada ilham verici içerikler paylaşın.

4. Sosyal medyada ilham verici içerikler paylaşın.

Sosyal medya Dünya'da yaşanan güzellikleri keşfetmek için inanılmaz bir fırsat. 

Sizi kaç kişinin takip ettiği hiç önemli değil, ilham verici ve motive edici paylaşımlar enerjinizde pozitif bir etki yaratacaktır.

5. Daha önce konuşmadığınız insanlarla tanışın.

Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmak güzel bir plandır fakat belki de  aradığınız yenilikleri çok uzakta aramanıza gerek yoktur. 

Yan komşunuzla, sürekli görüp konuşmadığınız insanlarla gidip tanışmak öz güveninizi geliştirecek ve hayatınıza yeni bakış açıları katacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gönüllülük esaslı bir yerde 6 ay çalışın.

Gönüllü işler yapmanın davranış biçimi ve hayata bakış üzerinde büyük etkileri vardır. Huzur evlerinde, çocuk bakım merkezlerinde gönüllü olarak çalışın.

7. Her gün kutlayabileceğiniz bir şeyler bulun.

Hayat oldukça yoğun, iyi ve kötü günler arasında yaşamlarımızı tüketiyoruz. Fakat diğer taraftan hayat oldukça enerjik ve mükemmel; her gün kutlayabileceğiniz,  kaybolan enerjinizi yerine getirecek özel anlar belirleyin ve her gün kutlayın.

8. Seyahat ettiğiniz yerlerde kalıcı arkadaşlıklar edinin.

Güzelliklerini keşfetmeye gittiğiniz ülkelerde yeni arkadaşlıklar edinmeden dönmeyin. Orada yaşayan insanlarla yakın ilişkiler kurmak hayatlarını ve deneyimlerini gözlemlemek turist olarak edinebileceğiniz deneyimlerin çok ötesindedir.

9. Spontane bir yolculuğa çıkın.

En güzel seyahat planlanmadan gerçekleşendir. Arabanıza atlayın ve komşunuzdaki ülkeye seyahate çıkın, farklı ülkelere geçmenize gerek yok. Sadece akışa kapılarak gitmenin ne kadar keyif verici olduğunu keşfedin.

10. Sigorta yaptırın.

Meşgul yaşamlarımızda hedef ve hayallerimiz odaklı yaşarken başımıza olur olmadık şeyler gelebilir. Yaşam sigortasına sahip olmadık kazalara karşı kendimizi güvende hissetmenizi ve bu durumdan en az hasarla sıyrılmanızı sağlayacaktır. Böylelikle parasal krizlere girmeden durumu çabucak atlatabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayır demeyi öğrenin.

20'lerinizde veya 30'larınızda da olsanız size sunulan her şeye onay vermek zorunda değilsiniz. Etrafınızdaki insanlara hayır demeye başlamanın tam zamanı.

12. Hayatınızı düzenli ve disiplinli hale getirin.

Girdiğiniz kavgalardan çıkarabileceğiniz en büyük sonuç öz disiplininizi sağlamlaştırmaktır. Yaşamınıza kurallar koymadığınız takdirde hayal ve hedeflerinizden uzaklaşmaya başlarsınız. 

Siz en iyisi kendinize bazı yazısız kurallar belirleyin, bitirmeniz gereken işler için bir takvim oluşturun ve olabildiğince bu takvime uyun.

13. Bulmaca çözün.

Kelime hazinenizdeki en derin köşeleri arşınlamak ve bunu eğlenceli hale getirerek beyninize jimnastik yaptırmak için bulmaca çözün.

14. Kamp yapın.

Doğayla iç içe egzersiz yapabileceğiniz, arkadaş veya ailenizle mükemmel zaman geçirebileceğiniz her şeyden uzak bir kamp...

15. Serbest atlayış yapın.

Kulağa korkunç geldiğinin farkındayız ama bunu denediğinizde ne kadar keyifli olduğuna şaşıracaksınız. Serbest atlayış, Dünya'ya farklı bir açıdan bakmanın yanı sıra içsel korkuları fark etmenizi sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Müze, sanat galerileri, konser ve oyunlara gidin.

16. Müze, sanat galerileri, konser ve oyunlara gidin.

Bir insanı güzel yapan detayların başında kültürlü ve birikimli olması gelir.

17. Evsiz insanlara yardım edin.

17. Evsiz insanlara yardım edin.

Hayat sadece bizim etrafımızda dönmüyor. Hayat insanların etrafında dönüyor. Zor zamanlardan geçen, yardım ve şefkate ihtiyaç duyan insanlar var; onlarla sevginizi paylaşmak sizi çok daha huzurlu kılacaktır.

18. Korkularınızla yüzleşin.

Gerçek yaşamda karşımıza çıkıp bizi korkutabilecek şeyler zihnimizde çok daha geniş bir alan kaplar.  Zihnimizde büyüttüğümüz korkuları aşıp üstüne gittiğimiz zaman, hayatta yer almak istediğimiz noktaya bir adım daha yaklaşırız. 

Biraz daha cesur olun ve düşüncelerinizde yarattığınız korkularla yüzleşin.

19. Kitap okumaktan vazgeçmeyin.

Kitap okumak sıradan günlük aktivitelerin çok ötesinde engin bir deneyimdir. Televizyon izleyerek, müzik dinleyerek veya internette bir şeyler okuyarak kazanabileceklerinizin çok üstündedir. 

İlgili olduğunuz konuları, farklı insanların yaşamlarına dair deneyimlerini okumaktan vazgeçmeyin ve hayatınıza farklı bakış açıları katın.

20. Sevdiğiniz şeyleri bulun ve yapmaktan vazgeçmeyin.

Sevdiğiniz şeyleri fark edin ve yapmaktan vazgeçmeyin. Bazı insanlar çok fazla maddi imkana sahiptir fakat mutlu olamazlar, kulağa ne kadar klişe gelse de para mutluluk getirmez dostlar. 

Size gerçekten mutluluk eden, gülümsemenizi sağlayan şeyleri keşfedin. Kaybolmuş hissettiğinizde anlarda ise bunları yaparak hayata tekrar dönebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Her gün bir şeyler yazmaya çalışın.

Duygu, düşünce ve hislerinizle en güzel yüzleşme yöntemi yazı yazmaktır. Deneyimlerinizi hislerinizle beraber kağıda aktarmak gerçek bir arınma yöntemidir diyebiliriz. 

Yazı yazmak dönüştürülebilir ve bir o kadar da korunmasızdır. Bu sebeple düşünce ve duygularınızı kağıda aktarırken son derece dürüst olacak, kendi gerçeklerinizle yüzleşeceksiniz.

22. Günlük egzersizler yapın.

Her gün egzersiz yapmak sporcular için değil herkes için geçerlidir. Yaşınıza uygun, yapabileceğiniz  bir egzersiz programı oluşturun ve her gün yapmaya çalışın.

23. Fotoğraf çekin.

Fotoğraflar da hatıralar gibi sonsuzdur. Fotoğrafların, hatıralardan en büyük farkı tekrar gidemediğiniz o anlara sizi götürmesidir. Yıllar sonra açıp baktığınızda ne kadar değiştiğinizi, neleri arkada bıraktığınızı çok daha net görebilirsiniz.

24. Yaratıcı olun.

24. Yaratıcı olun.

Yaratıcılık doğanın en güçlü silahıdır, hayal gücünü gerçek yaşama entegre etmenize izin verir. Özgürce hayal kurup yaratıcı düşünmeye başladığınızda hayata farklı ve eğlenceli  bir pencereden algılayacaksınız.

25. Size yol gösterecek bir mentor edinin.

Her zaman diğer insanlardan öğrenebileceğiniz şeyler vardır. Hayat koçu veya mentor edinmek, genç yaşlarda vermek zorunda kaldığınız kararlar konusunda size yardımcı olacaktır. Cesur olmanız gereken konularda aradığınız desteği mentorunuzdan edinebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi sıra sizde, küçük alışkanlıklar edinin ve 30 yaşına çok daha mutlu biri olarak girin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
765
204
98
36
29
29
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atalay r

bazı maddeler için maddiyatım , bazıları için gücüm , bazıları içinde götüm yok malasef :d

Ali Özdemir

be amına kodukllarım bunların çoğu için para lazım.para yok aylık harcayabileceğim para 320 tl,öğrenciyim,29 yaşında mezun oluyorum.git sen intihar et editör... Devamını Gör

ladyescobar

PARAA YOK PARAAAAAAA

Pasif Kullanıcı

adam zaten parayla mutlu olunmaz demis aq... hayir nerenizle okuyonuz ki anlamiyom arkadas? ama para yok orada haklisin.!