Görüş Bildir
Haberler
24 Yıldır Çözülemeyen Bir Cinayet: 6 Yaşındaki JonBenet Ramsey'in Katili Kim?

24 Yıldır Çözülemeyen Bir Cinayet: 6 Yaşındaki JonBenet Ramsey'in Katili Kim?

Bender
28.10.2020 - 07:00

Tarihin aydınlatılamamış cinayetlerinden birisi de, 6 yaşında acımasız bir biçimde öldürülmüş olan ve ailesinin sus pus tavırlarının da sayesinde katili bir türlü bulunamamış bir çocuk olan JonBenet Ramsey cinayetidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 yaşında güzellik kraliçesi olmuştu.

6 yaşında güzellik kraliçesi olmuştu.

JonBenet Ramsey, küçük yaşta, büyüklerin dünyasına varlığını kabul ettirmiş, katıldığı çocuk güzellik yarışmalarıyla tanınmış olan küçük bir kızdı. O bir güzellik kraliçesiydi. Törenlerde, gösterilerde yetişkin kadınlar gibi giyinip gösteriler yapıyor, erkekleri eğlendiriyordu. Saçları düzenli olarak sarıya boyanıyor, sürekli makyajlı ve kaliteli giysileriyle dikkatleri çekiyordu. 

Babası John Ramsey, milyoner bir iş adamıydı. Annesi Patsy Ramsey, kızının gösteri dünyasında üne kavuşması için çok büyük çaba harcamıştı. Küçük Jonbenet Ramsey ise, güzelliği ve sevimliliğiyle milyonlara kendini sevdirmişti.

JonBenet gizemli bir şekilde kayboluyor...

JonBenet gizemli bir şekilde kayboluyor...

Olaydan kısa bir süre önce anne Patsy Ramsey kanseri yenmiş, baba John Ramsey ise işinde terfi almıştır. Hem bu olayları kutlamak için hem de yılbaşı olması nedeniyle Ramsey ailesi yaklaşık 400 kişilik bir parti verirler evlerinde. Eve gelen misafirlerle bir süre zaman geçiren JonBenet, daha sonra hediyelerini alarak odasına geçer. 

Anne ve baba Ramsey, partinin sabahında kızlarının odasına giderler fakat JonBenet odasında yoktur. Küçük kızın annesi Patsy, evin alt katında 6 yaşındaki JonBenet'ın hayatına karşılık 118 bin dolarlık para istenen bir fidye notu bulur.

İşin ilginç olan kısmı ise sonradan ortaya çıkacaktır: Kalem ve kağıt eve dışarıdan sokulmamıştır, eve aittir...

''911 kayıtları incelendiğinde...''

''911 kayıtları incelendiğinde...''

Tam üç sayfalık, el yazısıyla yazılmış bir fidye mektubu bulduğunu söyleyen aile, 911’i arayarak kızlarının kaçırılmış olduğunu haber verir. Fakat işler de tam bu esnada garip bir hal almaya başlar. Anne Patsey, telefon görüşmesi esnasında evin diğer çocuğunun nerede olduğunu soran polislere, uyuduğunu söyler. 

Ancak 911 kayıtları incelenince, Burke Patsey’'in uyanık olduğu ve arkada babasıyla konuştuğu duyulur. Ve olaylar farklı bir boyuta taşınır.

''JonBenet cinsel istismara maruz kalmıştır.''

''JonBenet cinsel istismara maruz kalmıştır.''

Bu gelişmenin ardından artık olayın şüphelileri değişmiştir ve polis evde arama yapmak ister. Aile bu durumu hemen kabul etmese de bir süre sonra kabul etmek zorunda kalırlar. Baba Patsey, polislerin eve girmesiyle mahzen bölümüne iner ve eliyle koymuş gibi küçük kızın cesedini bulur. Zavallı JonBenet başına vurulmuş, kafatası çökmüş bir halde bulunur. Elleri ve boynunda bir kordon vardır ve sanki boğulmuş görüntüsü vermektedir. Cinayetin gece 11 ile sabah 5 arasında işlendiği saptanır. 

JonBenet ölmeden önce feci şekilde dövülmüş ve cinsel tacize maruz kalmıştır...

Aile şüpheli davranmaya devam ediyor...

Aile şüpheli davranmaya devam ediyor...

Otopsi raporuna göre uzmanlar, tacizin daha önceden de devam eden bir şey olduğunu söylerler. Ramsey'ler, çocuğu ölen tipik bir aile gibi davranmaz. Hemen avukat tutarlar ve bir sonraki hamleleri ise o evden uzaklaşmak olur. Polisin yalan makinesi talebini üç ay boyunca reddeder. Çevredeki pedofili çetelerini tanıdıklarını reddederler. Aileye göre eve giren bir yabancı çocuğu öldürmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinayet aydınlatılamaz, ta ki...

Cinayet aydınlatılamaz, ta ki...

Ancak kimse, o yabancının gece evde evin kağıdı ve evin kalemiyle tam üç sayfa mektup yazmasını açıklayamaz. Ayrıca çocuktaki cinsel taciz bulguları üzerine de konuşamazlar. El yazısı testleri tam sonuç vermez ama yazı, annenin yazısına benzetilir. 

Medya ortaya çeşitli teoriler atar ama hemen hepsi ailenin az-çok suça karışmış ya da olayı örtbas etmiş olabileceğini iddia eder. Aile kendini temize çıkarmak için bir kitap yazar, ancak hala ikna edici bulunmazlar. Bir kısım uzmanlar olayın kaza gibi gerçekleştiğini, ancak sonradan böyle bir dekora sokulduğunu söyler.

Olayın üstü o dönem için kapanır, ta ki 2006 senesine kadar.

"Öldüğünde JonBenet'le beraberdim...''

"Öldüğünde JonBenet'le beraberdim...''

Bu sır ölümün üzerinden 10 yıl sonra, bir ilkokul öğretmeni pedofili suçundan, Tayland'da yakalandı. Açıklamasında 'Öldüğünde JonBenet' le beraberdim, ölümü bir kazaydı', 'Ben JonBenet'i seviyordum' dedi. Bu hasta ruhlu insanın ismi ise: John Karr.

Fakat bu pedofili hastasının itiraflarına rağmen, gerçek katilin bu kişi olduğunu destekleyecek herhangi bir kanıt söz konusu değildir. DNA ve el yazısı test sonuçları uyuşmamış, bununla birlikte John'un verdiği ifadelerle otopsi raporları çelişmektedir. Karr, kaçırma girişimi sırasında JonBenet' e uyuşturucu verdiğini söylemiş fakat otopsi raporlarında böyle bir uyuşturucunun izine rastlanmamıştır. Karr, eve nasıl girdiği konusunda da mantıklı bir açıklama getirememiştir.

Geçtiğimiz yıl yeni bir gelişme yaşanmasına rağmen olay yine çözüme ulaşamadı.

Geçtiğimiz yıl yeni bir gelişme yaşanmasına rağmen olay yine çözüme ulaşamadı.

3 yıl önce çocuk pornosu bulundurmaktan tutuklanan 54 yaşındaki Gary Olivia'nın arkadaşına yazdığı mektupta 'Bir kazaydı, ellerimden kaydı ve başını çarparak öldü.' ifadelerini kullanmıştı. Bu doğru çıksaydı JonBenet cinayeti 23 yıl sonra çözülmüş olacaktı. Fakat yine olay bir sonuca vardırılamadı. Ayrıca JonBenet cinayetine birden fazla kişinin karıştığı düşünülüyor.

Peki Katil Kim?

Peki Katil Kim?

Olayın üzerinden 24 sene geçmesine rağmen, belki de ölümü öncesinde korkudan titreyen küçücük bir çocuğun cinayetinin faili halen bulunamıyor. Bilinen bir şey var ki bu acımasızlık yıllardan beridir var oluyor. JonBenet gibi küçücük çocukların ölümlerini izliyoruz televizyonlarda...

JonBenet'in katili John Karr denilen şahıs mıdır, yoksa daha 6 yaşındaki küçücük kızını bir seks objesine dönüştürüp, toplumun içindeki iğrenç pedofililerin fantezisi haline dönüştüren anne(!) midir, buna siz karar verin...

Not: Anne de kızının ölümünden 10 yıl sonra yumurtalık kanserinden dolayı ölmüştür.

Cennetin en güzel köşesi senin olsun küçük kız...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
81
37
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iamwoman

Asıl katil aile aslında. Küçük bir çocuğu giydirip süsleyip yetişkin gibi makyaj yapıp basına servis ederek kendi çocuklarını riske atmışlar. Çok güzel bir ç... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

O serefsiz aile hala yaşıyor yani

Gamze Yakın

"...buna siz karar verin.." mi? Öyle yüzeysel, oradan buradan topladığı internet bilgileriyle kendince burda yazıp sonra da okuyucuya siz karar verin demek n... Devamını Gör