Görüş Bildir
Haberler
TBMM’nin 24. Döneminde 1.223 Dokunulmazlık Fezlekesi Düzenlendi

TBMM’nin 24. Döneminde 1.223 Dokunulmazlık Fezlekesi Düzenlendi

Batuhan
12.04.2015 - 13:06
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda 24. dönemden 1.223 yasama dokunulmazlığı fezlekesi kaldı. Aday listelerine giremeyen çok sayıda milletvekili, dokunulmazlıkları kalkacağı için 7 Haziran’dan sonra haklarındaki suçlamalar nedeniyle mahkeme karşısına çıkacak.

TBMM Soruşturma Komisyonu’nda aklanan eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın ‘hakaret’ten bir, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, ‘görevi kötüye kullanma’ ve’ imar kirliliğine neden olmak’ gibi suçlardan düzenlenmiş üç adet fezlekesi var. AKP’nin ‘uçan tekme’ atan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçundan , iç güvenlik yasasının kavgalı görüşmelerinde attığı dayaklarla gündeme oturan AKP’li Oktay Saral’ın ‘alanen hakaret ve tehdit’ suçlarından fezlekeleri var. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘hakaret’ suçundan fezlekesi bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın da fezlekeleri bulunuyor. HDP’den 15 millekvekilinin ağırlıklı olarak ‘terör örgütü propogandasından’ düzenlenmiş fezlekeleri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Görevi ihmal’ suçu, ‘Suçu ve suçluyu övmek ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’, ‘İdris Şahin Naim’le ortak ‘Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’ gibi suçlardan düzenlenen fezlekesi ise 24. dönemde Cumhurbaşkanı seçildiği için 1.9.2014 tarihinde iade edildi. 

ZETE | Hülya Karabağlı

Kaynak: http://zete.com/tbmmnin-24-doneminde-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam