Görüş Bildir
Haberler
2100 Yılında Avrupa Haritası: Aralarında Türkiye'nin de Olduğu Sınırları Değişecek 13 Ülke

etiket 2100 Yılında Avrupa Haritası: Aralarında Türkiye'nin de Olduğu Sınırları Değişecek 13 Ülke

Fulin
10.09.2016 - 00:01

Slovak dijital görsel sanatçı Martin Vargic bazı özelliklere göre dünya haritaları üretiyor. Hatta bu haritalardan oluşan bir kitabı da mevcut. Bu haritalar içinden en ilgi çekicilerinden biri olan 2100 yılında Avrupa haritası çok fazla detay içeriyor ve bizi ilgilendiren satır başları da mevcut. Bu haritadan hareket ile Avrasya coğrafyasında sınırları politik ya da doğal sebeplerden değişecek 11 ülkeyi derledik.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıllar sonra politik ve doğal sebeplerin haritaları değiştirmesi bekleniyor.

Yıllar sonra politik ve doğal sebeplerin haritaları değiştirmesi bekleniyor.

Bu beklentiyi resmeden sanatçı Martin Vargic'in hem korkutan hem de ilgi çeken çalışması, gayet ilgi çekici. Tektonik hareketler, küresel ısınma, savaş tehditleri ve var olan ayrılıkçı hareketler sanatçıyı ne kadar haklı çıkaracak, şimdilik bilinmiyor.

1. Fransa

1. Fransa

Görüldüğü üzere Fransa artık daha küçük bir ülke. Paris neredeyse artık okyanusa kıyısı olan bir şehir. Fransa sınırları içinde farklı adalar mevcut. 2100 yılında kısaca Fransa, bambaşka bir ülke.

2. Birleşik Krallık / Britanya Adası

2. Birleşik Krallık / Britanya Adası

Britanya Adası tek bir adadan ziyade artık adalar takımı olarak görülüyor. Londra artık sular artında bir batık şehir. İskoçya'nın toprakları İngiltere'den daha büyük ve bağımsızlığını ilan etmiş durumda gözüküyor.

3. İtalya

3. İtalya

2100 yılında sanatçının simülasyonuna göre İtalya artık iki parça. Güney İtalya ve Kuzey İtalya olarak iki ülkeden bahsediyoruz ve şu anda Fransa'ya ait olan Korsika adası artık Kuzey İtalya'nın bir parçası. Yükselen suların etkisi burada da ortaya çıkıyor ve italya daha ince bir çizme görüntüsü veriyor.

4. İspanya

4. İspanya

İber Yarımadası bu haritaya göre daha küçük bir coğrafya ve içinde üçüncü bir ülke var. Katalonya bağımsız bir devlet ve neredeyse tüm Doğu İspanya sahilleri 2100 yılında Katalonya'ya ait bölgeler olarak gösteriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Rusya Federasyonu

5. Rusya Federasyonu

Rusya da en çok toprak kaybına sahne olan ülkelerden biri. Hazar Denizi o kadar büyüyor ki artık Karadeniz ile bağlantılı ve Rusya içlerine kadar yürüyor.

6. Ukrayna

6. Ukrayna

Kırım Yarımadası artık küçük bir ada olarak görülüyor. Ukrayna'nın önemli limanları artık sular altında.

7. Arap İslam Federasyonu

7. Arap İslam Federasyonu

Arap Yarımadası olarak tabir ettiğimiz bölgede yeni bir ülke olarak birleşik bir federasyonun kurulduğu görülüyor. Bugünkü Irak'ın tamamını ve Suriye'nin önemli bir kısmını da içine alan bu federasyon, Türkiye'nin komşusu olmuş durumda.

8. İran

8. İran

Pers Denizi ve Hazar Denizi İran'ın büyük bir bölümünü sular altında bırakmış. İran'ın sınırları da bu değişimle farklılık gösteriyor. Bu arada İran'ın Türkiye ile komşuluğu devam ediyor.

9. İsrail

9. İsrail

İsrail de sular altında kalan ülkelerden biri. Haifa Limanı artık yok ve sular altında. Tel Aviv en kuzeyde görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kuzey Afrika İslam Federasyonu

10. Kuzey Afrika İslam Federasyonu

Libya ve Mısır artık dünya üzerinde olmayan ülkeler. Onların birleşiminden ortaya çıkan Kuzey Afrika İslam Federasyonu anakara ve adalardan oluşuyor. Tunus'un gayet küçük bir ülke olduğu ve arada da farklı bir emirlik kurulduğu dikkatlerden kaçmıyor.

11. Mangistan

11. Mangistan

Günümüzde aslında Kazakistan'ın bir eyaleti olan Mangistan'ın 2100 yılında bağımsız bir ülke olduğu ve Hazar Denizi'ne kıyısı olan stratejik bir noktada bulunduğu bu haritada resmediliyor.

12. Hollanda

12. Hollanda

Hollanda hali hazırda yükselen sularla baş etmeye çalışan bir ülke olarak biliniyor. Bu haritada görüldüğü gibi topraklarının çoğu sular altında kalıyor. Amsterdam diye bir şehir artık yok. Hatta diğer Batı Avrupa ülkeleri de oldukça etkilenmiş görünüyor. Belçika diye bir ülke de artık dünya üzerinde yok.

13. Türkiye

13. Türkiye

Gelelim Türkiye'ye... En çok dikkat çeken detaylar Türkiye'nin güneye doğru genişlemesi ve Kıbrıs'ın tamamen Türkiye'ye katılması. Bunun dışında Antalya Körfezi içlere kadar ilerlemiş durumda ve Trakya'nın Marmara Denizi kıyıları su ile kaplanmış. Kuzeyde de İstanbul'un tarihi yarımadası sular altında kalmış görünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1713
617
563
230
177
168
141
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pers Beys

Ankara'da gene mi deniz yok

Winston Wade Wilson

3100 falan olmasın? belçika diye bir ülke yok falan deniyor bir de, 80 senede olacak iş değil. büyük ihtimal dikkat toplamaya yapılmış bir harita, özerklik f... Devamını Gör

Mustafa Mucur

belçikanın ortadan kalkması 5 dakikalık iş.zaten saçman sapan bir ülke olduğunu belçikalılar da kabul ediyor. flamanlar hollandaya, valonlar fransaya katılma... Devamını Gör

Sadece 84 sene içinde bu kadar değişim gerçekleşemez. Hazar Denizi'nin o denli büyümesi işten bile değil. Bu haritanın oluşumu başlamış olabilir fakat yukarı... Devamını Gör

Ceyda Alkor

belki büyük bi deprem yada doğa olayı buna izin verebilir ki küresel ısınmada cabası