Görüş Bildir
Haberler
YKS
2022 YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? YKS Sınav Başvuru Ücretleri Ne Kadar? YKS Başvuru Tarihleri...

2022 YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? YKS Sınav Başvuru Ücretleri Ne Kadar? YKS Başvuru Tarihleri...

GNS
07.02.2022 - 17:34

Lise son sınıfa giden öğrencilerin gündeminde dönem sonunda girecekleri YKS sınavına dair detaylar yer alıyor. Liseden üniversiteye geçiş için öğrencilerin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) toplamda 3 oturumdan oluşuyor. YÖK tarafından düzenlenen sınavda, öğrenciler aldıkları sonuçlar doğrultusunda üniversite tercihlerinde bulunuyor. Peki YKS başvuruları ne zaman yapılacak? YKS başvuruları başladı mı? 2022 YKS sınav başvuru ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lise son sınıf öğrencilerinin, yükseköğretime geçiş yapabilmek için hazırlandığı YKS sınavı, ikinci döneme başlarken gündemde yer alan konular arasında. YKS sınavına girecek öğrenciler bu sene sınav başvuru tarihlerinin ve sınavların ne zaman olduğunu sorgulamaya başladı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda düzenlenecek olan üniversite sınavı başvuruları yakında başlayacak. Peki YKS başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 YKS başvuru tarihleri ne zaman? YKS sınav ücretleri ne kadar? İşte detaylar...

2022 YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2022 YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

YKS başvurularının 11 Şubat Cuma günü başlayacağı bildirildi. Adaylar işlemlerini 7 Mart tarihine kadar yapabilecekler. Geç başvurular ise 16 Mart ve 17 Mart'ta alınacak.

2022 YKS, AYT, TYT, YDT Oturumları Ne Zaman?

2022 YKS, AYT, TYT, YDT Oturumları Ne Zaman?

2022 TYT 18 Haziran Cumartesi

2022 AYT 19 Haziran Pazar

2022 YDY 19 Haziran Pazar

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın