Görüş Bildir
Haberler
EGM PA Açıkladı! 2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Bekçilik Sınavı Yerleri Açıklandı mı?

EGM PA Açıkladı! 2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Bekçilik Sınavı Yerleri Açıklandı mı?

dicle demir
19.05.2022 - 15:37 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 14:42

Binlerce vatandaşın başvurduğu bekçilik sınavı başvuruları 13 Mayıs tarihinde sona erdi. Başvurularını tamamlayan adaylar sınavın ne zaman yapılacağını ve sınav giriş belgelerinin ne zaman yayınlanacağı gibi bilgileri araştırmaya başladı. Peki 2022 bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Pa.edu'den sınav giriş belgesi sorgulaması nasıl yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

EGM bünyesinde bekçi olmak isteyen adaylar, başvuru ücretini yatırarak ön başvuru gerçekleştirenlerin heyecanla beklediği an geldi. Bu adaylar ilk önce yazılı sınav için geri sayıma başladılar. Bu sınava aiy bilgiler Pa.edu adresinde yayınlandı.

2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman ve Nerede Olacak?

2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman ve Nerede Olacak?

2022/ 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacak.

Bekçilik Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Yayınlanacak?

Bekçilik Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Yayınlanacak?

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü bölümüne katılacak olan adaylar, sınav merkezlerini kimlik numaraları ve e-devlet giriş şifreleri ile www.pa.edu.tr internet sitesinden sorgulayarak öğrenecekler. İlan edilen sınav merkezi ve sınav tarihinde adayların kişisel müracatları alınıp, ön sağlık kontrolünden geçmeleri istenecek. Ön sağlık kontrolü işleminden başarı ile geçen adaylar yazılı sınav aşamasına katılmaya hak kazanacaklar. Adaylara posto yolu veya diğer iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

Adaylar sınav merkezlerine girerken, cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer elektronik eşya bulundurmaları yasak.

Yazılı Sınav Nasıl Olacak?

Yazılı Sınav Nasıl Olacak?

Sınavda toplam 100 soru olacak ve bu sorular için 120 dakika verilecek. Sorulacak soruların konu ağırlıkları ise şu şekilde:

  • Türkçe Ortaöğretim Düzeyi 20

  • Sosyal Bilgiler İlköğretim Düzeyi 15

  • Fen Bilgisi İlköğretim Düzeyi 15

  • Hayat Bilgisi İlköğretim Düzeyi 15

Bu İçeriğe de Göz At!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın