Görüş Bildir
Haberler
2021 Yılında Lükslerimiz Değişecek

2021 Yılında Lükslerimiz Değişecek

Covid 19 döneminden sonra 2021 yılında bizleri neler bekliyor. Yeni alışkanlıklar özlenen zevkler ve insanların aslında günlük rutinlerinin bir lüks olduğu gerçeği...

2020 yılının başlarında yeni güne her gözümüzü açtığımızda bir şeyler daha değişti. Kontrolümüz dışında, bazen takip etmekte zorlandığımız birçok yeni haber aldık. Aylardır evlerimizde hem bedensel hem de akıl sağlığımızı korumak için çok ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Bazı günler umutsuzluğa kapılsak da öyle ya da böyle bugün umutlarımızla gelecek güzel günlerin hayalini kurmaya devam ediyoruz. En kötü günümüz böyle olsun diyerek 2020 yılını yeni bir felaket olmadan kapatmayı diliyoruz. Peki ya 2021? Eski günlerimize geri dönmek artık bir hayal mi oldu, neler değişecek? 

Bana göre 2021 yılı 2020'ye nazaran biraz daha zor olacak. Öncelikle hemen hemen hepimiz aynı şey için çalışıyoruz, “para”. Birçoğumuzun işlerine gidemediği bu dönemde bir çok büyük ve küçük işletmenin kasasına bir gelir giremez oldu. Büyük işletmeler bu durumu biraz daha finanse edebilecekken küçüklerin şansı maalesef daha düşük. Yeni normalde değişecek yasalar ile birlikte işten çıkarmalar artacağı için geçim sıkıntısı hat safhaya ulaşacak ve bunların gerçek sonuçlarını 2021 yılında görebileceğiz.  

Bu süreçte birçok yönetici Home Office çalışmanın mümkün olduğunu, uzaktan online olarak da toplantılar yapılıp, pazarlama yapılabileceğini gördü. Eskiden şirketler iş ziyaretleri için yurt içi ya da yurt dışı ziyaretler yaparken 2021 yılında bunları minimuma indirip online olarak görüşmelere devam edecek. 2020 yılında şirketler şirket toplantılarına online olarak devam ederken 2021 yılında iş görüşmelerini ya da işe alımlarını yüz yüze yapmak yerine online görüşmelerle ilerletecekler. Yeni dönemde bunun daha sağlıklı olacağını düşünecekler. Bu Covid-19 döneminde evden çalışma ortamı çoğu şirket için giderleri minimuma indirdi ve kimisi bu şekilde devam etme kararları alacaklar.

2020 öncesi insanlar düşünmeden yaptığı rutine binen şeylerin aslında nasıl da önemli olduğunu ve bir arkadaşımızla herhangi bir kafede bir kahve içmenin ne kadar büyük bir lüks olduğunu fark ettiler. İnsanlara çoğu zaman zulüm gelen yürümek, telefonu çaldığı zaman şimdi dışarı çıkamam diyerek sessize aldıkları arkadaşları gibi geçmişte başlarından savdıkları eylemler belki de bugün bir parça pişmanlık yaşattı. Evlerimize geldiğimizde ailemiz ve sevdiklerimize sarılmak bile şu anda bir lüks bizim için. Bu dönem bize bunların ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Covid-19 öncesinde şimdi kim gidecek oraya diye önceden yaptığımız planları üşenerek iptal etmelerimizin yerini bugün acaba orası hijyenik midir, insanlar dikkat ediyor mudur, riskli mi olur endişeleri aldı. Bundan sonra savaşmamız gereken şey kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını koruma endişesi olacak. 

Bana göre 2021 yılında insanların yere daha sağlam basan aşk ilişkileri olacaktır.  2020 yılını hasarsız bir şekilde atlatan ilişkiler ya da evlilikler daha sağlam adımlarla ilerleyecekler. Bunun sebebi de daha önceden insanlar iş hayatları olsun ya da sosyal hayatları olsun aktif bir yaşam sürmekteydi. Ancak Covid-19 başladığında insanlar evlere kapandı. Evli olanlar eşleriyle sevgili olanlar ise sevgilileriyle aynı evde yaşamaya ve vakit geçirmeye başladı. Bu dönemde aslında birbirlerinin ruh eşi olduğunu ve birbirlerine çok açık olduğunu düşünen çiftler, evde baş başa uzun süre kaldıklarında aslında aşklarının alışkanlıktan ibaret olduğunu ve çok da fazla ortak noktalarının olmadığını fark ettiler. Yıllardır evli olan çiftlerin ve yeni evlenenlerin ilişkileri boşanmaya kadar gitmekte. Ancak 2020 yılından hasarsız çıkan çiftlerin ise daha sağlam bir şekilde ilerleyebildiği bir dönem bu şekilde başlamış oldu. Bu da aynı şekilde 2021 yılına yansımış olacak, çiftler sağlam bir ilişki kurma çabasına gireceklerdir. 

Eve kaldığımız bu süreçte, telefonlarımızla, bilgisayarlarımızla ve akıllı televizyonlarımızla arkadaş olduk. Durum böyle olunca bu dönemde sosyal medya ilerleyen bir grafik çizmekte. Instagram çoğu insanın günün belirli saatlerinde vakit öldürdüğü, önemli anlarını paylaştığı bir platformken şu anda kullanıcıların ve özellikle ünlülerin kendilerini anlatabildikleri, reklam gelirlerinin tavan yaptığı ve çoğu insanın canlı yayın yaparak mizah ve eğitim yaptıkları bir yere dönüştü. 2021 yılında ise sosyal medyanın tavan yapacağı 2020 yılına göre insanların belki de 2 ya da 3 kat daha fazla vakit geçireceği bir yer olacak. E ticaretin bu alanlara daha fazla yoğunlaşacağı bir dönem aslında bizi bekliyor. İnsanların evlerinden çıkamadıkları günlerde büyük markaların yaptığı kampanyalarla birlikte online alışverişe olan talep ciddi derecede arttı. Önümüzdeki dönemde alışveriş merkezlerinin yerini aslında E-ticaretin alacağı aşikardır. Sosyal medya mecralarının en çok indirilen uygulamaları Instagram, Facebook, Snapchat iken bir anda hayatımıza Zoom diye bir şey dahil oldu. Telefonlarında Facebook’u kullanamayan insanlar için bile Zoom eğitimde ve işlerinde vazgeçilmez bir araç olarak yer buldu. Hayatımıza çok hızlı dahil olan bir uygulama olan Zoom 2021 yılında aynı şekilde şirketlerin belki de eğitimlerin vazgeçilmez bir parçası olacak.   

Şöyle bir toparlayacak olursak 2021 yılı aslında tüm dengelerin değişmiş olacağı bir yıl olacak. Tüm bu değişiklikler yavaş yavaş birer birer hayatımıza girecek ve artık Yeni Normalimizde yaşıyor olacağız. Tüm insanlık olarak umudumuz, geçim sıkıntısının devam etmediği, sağlıklı ve barış içinde sevdiklerimizle sarılabildiğimiz bir yıl geçirmek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın