Görüş Bildir
Haberler
2021 Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? Bursluluk Sınavı Nedir, Kimler Katılabilir?

2021 Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı Mı? Bursluluk Sınavı Nedir, Kimler Katılabilir?

Bursluluk sınavı ile ilgili internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. Milli Eğitim Bakanlığı, düzenlediği bursluluk sınavı ile başarılı olan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlıyor. 2021 bursluluk sınavı, geçtiğimiz günlerde sorunsuz şekilde tamamlanmıştı. Eski adı devlet parası yatılı sınavı olan ve bursluluk sınavı olarak bilinen İOKBS sonuçları bu ay içerisinde açıklanacak. Peki, bursluluk sınavı nedir, kimler katılabilir? Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB’in düzenlediği bursluluk sınavı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği bursluluk sınavı, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ile 11’inci sınıf öğrencileri için yapılıyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, MEB’in yurtlarında kalabiliyor ve aylık bursa sahip oluyor.

BURSLULUK SINAVI NEDİR?

5. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencilerin girdiği bursluluk sınavı ile bakanluk, uzun yıllardır öğrencilere burs ve kalacak yer desteği sağlamaktadır.

Çğrencilerin belirlenmesine ise İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı aracılığıyla karar verilir.

Eski adı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan bu sınavda yüksek not alan öğrencilere burs imkanı sağlanır.

Tüm burslar ve kalacak yer geri ödemesizdir.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

BURSLULUK SINAVI SONUCU EKRANI

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın