Görüş Bildir
Haberler
2021 Askerlik Şubesi Çalışma Saatleri Nedir? Askerlik Şubesinde Hangi İşlemler Yapılır?

2021 Askerlik Şubesi Çalışma Saatleri Nedir? Askerlik Şubesinde Hangi İşlemler Yapılır?

Müge Kakşi
26.01.2021 - 16:07

Son dönemde Covid-19 tedbirleri kapsamında bir çok devlet dairesi çalışma saatlerinde değişiklikler yapıldı. En çok aratılan kurumlar arasında da askerlik şubeleri yer alıyor. ASAL'ın en küçük birimi olan askerlik şube müdürlükleri tecil, terhis, bedelli askerlik ve celp başvurusu gibi birçok işlemin yapılabileceği bir adres olarak biliniyor. Peki askerlik şubesi çalışma saatleri nedir? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Askerlik Şubesi Çalışma Saatleri

Askerlik Şubesi Çalışma Saatleri

Askerlik şubesi bayram, tatil günleri ve hafta sonu dışında, hafta içi her gün saat 08.30 ve 17.00 olarak belirlenmiştir. Çalışma saatleri içinde Türkiye geneli tüm askerlik şubelerinden resmi işlemlerin yürütülmesi mümkündür. 12.00 – 13.00 saatleri arasında verilen öğle molasının dışında şubelerden işlem yapılabilmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri askerlik şubeleri kapalıdır.

Asker Alma Dairesi Başkanlığı bünyesinde Askerlik Dairesi Başkanlığı ve bağlı Askerlik Şubesi Başkanlıkları aktif olarak hizmet vermektedir. Askerlik şubelerinden işlemlerin tümü mesai saatleri içinde yapılmaktadır. Resmi tatil günleri ve bayramlarda askerlik şubeleri kapalıdır.

Askerlik Şubelerinde Neler Yapılır?

Askerlik Şubelerinde Neler Yapılır?
  • Asker alma faaliyetleri ve işlemleri

  • Emekli personel ve aile özlük işlemleri

  • Gazi ve şehit yakınlarına ilişkin hizmetler

  • Gaziler için madalya işlemleri

  • Seferberlik vb.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın