Görüş Bildir
Haberler
2019 Yılını Geride Bırakırken Microsoft'un Kurucusu Bill Gates Tarafından Seçilen Bu Yılın En İyi 5 Kitabı

2019 Yılını Geride Bırakırken Microsoft'un Kurucusu Bill Gates Tarafından Seçilen Bu Yılın En İyi 5 Kitabı

Bill Gates resmen amme hizmeti yapmış, şahane bir liste...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aranızda Bill Gates adını daha önce hiç işitmeyen var mı?

Aranızda Bill Gates adını daha önce hiç işitmeyen var mı?

Eminiz, kendisinin adını sıkça duyuyorsunuzdur. Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates'in yazılımcılık, yatırımcılık, girişimcilik ve diğer bütün özelliklerine aşinasınızdır. Tabii, bunların yanında yazarlığı da unutmamak gerek.

Aynı zamanda iyi bir okuyucu ve eleştirmen olan Bill Gates, her senenin sonunda o sene okuduğu kitapların içerisinde en çok beğendiklerini takipçileriyle paylaşıyor.

Gerek takipçilerinin gerek kitap yazarlarının gerekse yayınevlerinin her sene büyük bir merakla beklediği bu listenin 2019 versiyonu da nihayet geldi.

1. Prepared-Diane Tavenner

1. Prepared-Diane Tavenner

Bir eğitimci olan Diane Tavenner’ın geliştirdiği okul modeliyle çocukların gerçek dünyaya nasıl hazırlanması gerektiğini anlatan 'Prepared' Bill Gates’in bu seneki favorilerinden biri. Kitabın Türkçesi henüz bulunmuyor. 

(Yayınevleri yakın zamanda bu işe el atacaktır diye düşünüyoruz.)

2. Why We Sleep-Matthew Walker

2. Why We Sleep-Matthew Walker

Türkçeye 'Niçin Uyuruz? Yeni Uyku ve Rüya Bilimi' adıyla çevrilen, UC Berkeley Uyku Merkezi direktörü Matthew Walker tarafından yazılmış olan 'Why We Sleep' Gates’in en’ler listesine girmeyi başaranlardan. Uyku düzeninin insan üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu anlatan bu kitap, Gates’i de uyku düzenini değiştirmeye ikna etmiş.

3. Growth-Vaclav Smil

3. Growth-Vaclav Smil

Bill Gates'in favori yazarlarından Vaclav Smil tarafından kaleme alınmış olan 'Growth' mikroorganizmalardan tutun da galaksilere kadar, büyüme potansiyeline sahip aklınıza gelebilecek her şeyi ele alıyor. Kitabın da henüz Türkçe çevirisi yok ama olur da çıkarsa kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. These Truths-Jill Lepore

4. These Truths-Jill Lepore

Amerika Birleşik Devletleri'nin tarihini anlatan 'These Truths' ile ilgili Gates'in yorumu, kitabın bugüne kadar okuduğu en tarafsız ve en cesur eser olduğu yönünde. Bu kitabın henüz Türkçe çevirisi bulunmuyor.

5. An American Marriage-Tayari Jones

5. An American Marriage-Tayari Jones

Adli bir hata sonucu biten bir evliliği konu alan ve Amerika Birleşik Devletleri adalet sistemini inceden inceye eleştiren Tayari Jones imzalı 'An American Marriage' aslında Bill Gates'in kızı Phoebe Gates'in babasına okuması için tavsiye ettiği kitaplardan biri. Kitabın Türkçe çevirisi bulunmuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
10
7
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Benim de henüz başlamadığım fakat ilk kitabın benzeri olarak tahmin ettiğim "John Taylor Gatto / Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı" kitabı okunabilir.

Gizem Yenikler

İçerik için teşekkürler not ettim.

Saffet Filiz

Bill dayı nın seçimi neden önemseniyor çünküt zengin süper zeka vs değil zengin hepsi o :D

feyk

bilgisayarin gunluk yasamda olmadigi bir devirde 13 yasinda ilk bilgisayar programini yazmis, 15 yasinda yazdigi programi 20bin dolara satmis birinden bahsed... Devamını Gör