Görüş Bildir
Haberler
2019 Yılında Oscar Alamayan ama İzleyicilerin ve Eleştirmenlerin Beğenisini Kazanan Filmler

2019 Yılında Oscar Alamayan ama İzleyicilerin ve Eleştirmenlerin Beğenisini Kazanan Filmler

Penny
15.03.2019 - 12:21

Oscar, en prestijli film ödüllerinden biridir. Ancak aday gösterilen ve ödüllendirilen filmler yalnızca filmin kalitesine göre değil, aynı zamanda politikaya, türe, hatta oyuncuların ve yönetmenlerin itibarına da bağlıdır. Bu sebeple birçok kaliteli film gözden kaçıyor. 

Filmlerin açıklamaları Sinemalar.com ve Beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-films/11...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Rider (2017)

1. The Rider (2017)

Ölümcül bir kafa travmasına maruz kaldıktan sonra genç bir kovboyun hayatı değişir. Artık kimlik arayışı ve Amerika'nın göbeğinde bir erkek olmak kavramlarını sorgulayacak ve kendini ölçüp biçecektir...

Chloé Zhao'nun yazıp yönettiği dram filminin başrollerini Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau üstleniyor.

  • IMDb: 7.5

2. Maudie (2016)

2. Maudie (2016)

Maudie, İrlanda Film Festivali'nden düşük bütçeli bir film. Herhangi bir prestijli ödül kazanmadı, ancak birçok eleştirmen 2018'in en iyi filmlerinden biri olarak nitelendirdi. Bize sevginin akıl veya mantığa bağlı olmadığını gösteren romantik, eğlenceli ve keyifli bir hikaye.

Film, İskoçyalı bir kadının bir evde hizmetçi olarak çalışırken bir yandan yeteneklerini bileyerek nasıl toplumun sevilen bir figürü haline geldiğini anlatır. 

Kanadalı sanatçı Maud Lewis'in gerçek hayatını anlatan biyografik yapımın başrollerinde ünlü oyuncular Ethan Hawke ve Sally Hawkins yer alıyor.

  • IMDb: 7.7

3. Columbus (2017)

3. Columbus (2017)

Güney Kore'li bir adam, hasta babasına bakmak için ABD'deki küçük bir kasabaya gelir. Orada benzer durumda olan bir kadınla tanışır. İkilinin diğer tüm filmlerde olduğu gibi romantik bir ilişki kurmaları bekleniyor. Fakat duygusal bir hikaye yerine, derin bir entelektüel alt metin ve her insanın kendi hayatı hakkında düşünmesini sağlayacak sevgi ve aile hakkında zor sorular görüyoruz.

  • IMDb: 7.2

4. Mandy (2018)

4. Mandy (2018)

Sevgi dolu bir çift olan Red ve Mandy, ormandaki küçük bir kulübede sakin bir hayat sürmektedir. Hayatlarından fazlasıyla memnun olan Red ve Mandy’nin yaşamı kabuslardan çıkıp gelen bir tarikat yüzünden altüst olur. Korkunç bir tarikatın lideri Mandy’i gözüne kestirmiştir ve verdiği emirle tarikat çiftin evine baskın yapar ve Mandy'yi Red'den alırlar. Onların amacı Mandy'nin bedenine ve ruhuna tamamen sahip olmaktır. Bu süreçte Red, karısına yapılan korkunç şeylere tanıklık etmek zorunda kalır. Red, artık intikam yemini etmiş, karısına yapılanların öcünü almaya kararlıdır. Artık Red’in tek amacı vardır; mutlu hayatlarını darmadağın eden bu korkunç tarikat ve onların hasta ruhlu liderini yakalamak ve hayatının aşkına yaptıkları korkunç şeylerin bedelini hayatlarıyla ödetmektir. 

Kara Gökkuşağının Ötesi ile hatırlanan Panos Cosmatos'un yönetmenliğini üstlendiği filmde Red karakterini Nicolas Cage canlandırıyor. Mandy karakterine ise Andrea Riseborough’un hayat verdiği filmin oyuncu kadrosunda Linus Roache, Bill Duke ve Richard Brake gibi isimler de yer alıyor.

  • IMDb: 6.6

5. Kedi (2016)

5. Kedi (2016)

Başrollerinde İstanbul sokaklarının sıcak sakinleri olan kedilerin yer aldığı belgeselde, bu küçük dostlarımız yaşadıkları sıkıntılara ışık tutulur. Filmin en dikkat çeken yanlarından biri İstanbul’un en işlek yerlerinden alınan doğal görüntülerde oluşmasıdır. Belgesel, Ceyda Torun imzasını taşımaktadır.

  • IMDb: 7.8
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. BPM (217)

6. BPM (217)

1990'ların başında AIDS'ten ölümler giderek artmışken Parisli LGBT bireyler, kamuoyunun dikkatini çekebilmek ve insanları bilinçlendirebilmek için ACT UP grubunu kurarak aktif olarak mücadeleye başlamıştır. Gruba yeni katılan Nathan (Arnaud Valois), en önde gelen aktivistlerden olan Sean'dan (Nahuel Pérez Biscayart) çok etkilenmiştir, kendisi de HIV pozitif olan Sean ise kanının son damlasına kadar mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.

  • IMDb: 7.5

7. Yeh Din Ka Kissa (2017)

7. Yeh Din Ka Kissa (2017)

Bu film birkaç kısa hikayeden oluşan bir romana benziyor. Bir ailenin öyküsünü, yaşadıkları tüm problemlerli görüyoruz. Kaybeden bir oğul, başarılı erkek kardeş, gerçekten zor bir hayatı olan bir baba ve aile ilişkilerinin zorlukları...

Dağılmış bu aile, babalarının sanatsal çalışmalarını kutlayacakları bir etkinlik için New York'ta toplanır. Noah Baumbach'ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Adam Sandler, Ben Stiller, Emma Thompson, Grace Van Patten ve usta oyuncu Dustin Hoffman yer alıyor.

  • IMDb: 6.9

8. Leave No Trace

8. Leave No Trace

Amerikan Ordusu'na bağlı olarak Irak'ta savaşıp döndükten sonra sosyal hayata uyum sağlamakta güçlük çeken Will (Ben Foster), kızı Tom (Thomasin McKenzie) ile birlikte Portland'da bir parkta yaşamını sürdürmektedir. İnsanlardan uzakta, doğayla iç içe yaşayan baba kız, zorunlu ihtiyaçlarını gidermek zaman zaman indikleri şehir dışında tüm zamanlarını insanlardan saklanarak geçirmektedir. Günün birinde yakalanan ikili, Sosyal Hizmetler yetkilileri tarafından bir Noel ağacı çiftliği sahibinin yanına yerleştirilir. Will her ne kadar oradan kaçıp tekrar kızıyla doğada yalnız olabilmenin planlarını yapsa da Tom, içinde bir yere yerleşme isteğinin yeşermesine engel olamayacaktır.

  • IMDb: 7.2

9. Ingrid Goes West (2017)

9. Ingrid Goes West (2017)

Ingrid Thorburn (Aubrey Plaza), sosyal medya ile ilişkili bazı psikolojik sorunları olan, beğenme bağımlısı ve genel olarak saplantılı güzel ve genç bir kadındır. Bu sorunlarından kurtulmaya çalıştıkça başka takıntıları ortaya çıkmaya başlamıştır. Son olarak ülkenin batısına, Los Angeles'a taşınan Thorburn, Instagram'da ünlenen ve aktif olarak kullanıp bir fenomene dönüşen Taylor Sloane'u (Elizabeth Olsen) gözüne kestirir, onu sürekli takip etmeye başlar. Bir şekilde onunla tanışacak ve sonrasında Sloane'un göründüğü gibi bir hayatının olmadığını anlayacaktır. Los Angeles'ta yaşadıkları, genç kadının yaşamında köklü değişikliklerin başlangıcı olacaktır. 

  • İMDb: 6.5

10. The Cakemaker (2017)

10. The Cakemaker (2017)

Genç ve yetenekli bir fırıncı olan Thomas’ın, Berlin’de sık sık iş gezileri yapan İsrailli evli bir adam olan Oren ile ilişkisi vardır. Oren İsrail’de bir araba kazası sonucu ölünce, Thomas sevgilisinin ölümüyle ilgili sorunlarının cevabını almak için Kudüs’e gider. Şehre geldiğinde kimliğini gizleyen Thomas, sevgilisinin eşi olan Anat için çalışmaya başlar. İş sayesinde Anat’ın hayatına sızan Thomas onun hayatına düşlediğinden daha fazla dahil olur. Thomas sırrını korumak için yalanlarının dönüşü olmayan bir noktaya kadar uzatmak zorunda kalır.

IMDb: 7.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Tale (2018)

11. The Tale (2018)

40'lı yaşlarında bir belgesel film yapımcısı ve üniversite hocası olan Jennifer Fox (Laura Dern), annesinin 13 yaşındayken yazdığı bir hikayeyi bulmasının üzere panikle eve çağırılır. Hikaye, Jennifer'ın 13 yaşındayken kendisinden çok büyük olan binicilik ve koşu öğretmeniyle yaşadığı ilişkiyi ve ilk cinsel birlikteliğini konu almaktadır. Annesini çok sinirlendiren bu hikayeyi yazdığını tamamen unutmuş olan Jennifer, hikayeyi tekrar düşünmeye başlarken, bir yandan da geçmişini ve şimdi çok uzaklarda kalan bu ilişkinin masumiyetini sorgular. Olayların aslında kendi hatırladığından farklı şekilde geliştiğini anlaması, kendisine senelerdir bir masal anlattığını fark etmesine yol açar.

  • IMDb: 7.3

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
8
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

Çoğunu izlemedim ama Oscar'a aday olmadılarsa bunu gurur tablosu olarak üstlerinde taşısınlar. Malum Black Panther'lerin, Lady Gaga'ların ödül aldığı bir org... Devamını Gör

Derya Şeker

The Cakemaker ve the Rider cidden güzel kurgulanmış bir filmler. izleyen arkadaşlar pişman olmaz

Ovgu Celik Senturk

the cakemaker ın konusu the pier dizisine cok benziyor sanırım