Görüş Bildir
Haberler
En Beğenilen Türk Filmleri Belli Oldu! Okurlarımızın En Çok Beğendiği 33 Yerli Film

etiket En Beğenilen Türk Filmleri Belli Oldu! Okurlarımızın En Çok Beğendiği 33 Yerli Film

Trex
15.01.2019 - 19:10 Son Güncelleme: 19.01.2019 - 16:17

En beğenilen Türk filmlerinden oluşan anketimiz sonuçlandı. 1 milyondan fazla oyun kullanıldığı anketimizde filmleri izleyip beğendiğini ve beğenmediğini söyleyen okurlarımıza göre içeriğimizi hazırladı. En beğenilen 33 yerli film arasında bakalım sizin beğendiklerinizle genel izleyici beğenileri ne kadar benzer olduğunu  görebilirsiniz. Komedi ve dram filmlerinin öne çıktığı en beğenilen Türk filmleri içeriğimizde okurlarımızdan bu filmleri izleyenlerin yüzde kaçının beğendiğini göreceksiniz.

Not: Film konuları beyazperde.com sinemalar.com sinematurk.com sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

33. Devrim Arabaları - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,8

33. Devrim Arabaları - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,8

16 Haziran 1961.

Cumhurbaşkanlığı konutunda verilen davette işadamları, gazeteciler ve darbe erkanı ülke kalkınmasını tartışırlar.

Bir ara Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel sinirlenip bu ülkenin otomobil bile üretebileceğini söyler. Bu iddia ciddi ciddi meydan okumaya dönüşür. Paşa emrini verir. Yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramı’na ilk yerli otomobil yetiştirilecektir.

Devrim Arabaları filmi bu sahneyle başlıyor. Çekimleri tamamlanan film, Devrim Arabaları’nı üretme görevini üstlenmiş 23 mühendisin, kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak girdikleri macerayı, zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan sayısız engelle mücadelelerini anlatıyor.

32. G.O.R.A. - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,9

32. G.O.R.A. - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 	90,9

Anadolu’nun turistik kentlerinden birinde tüccarlık yapan Arif uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A adlı gezegene götürülür. Arif, gezegenden kaçmak için uğraşır. Bunun için de uzaylı Komutan Logar’a karşı mücadele vermesi gerekir. Bu mücadele esnasında gezegenin kralının kızı olan Ceku'ya aşık olan Arif, G.O.R.A'da tanıştığı dostlarının da yardımıyla Logar'ı alt etmeye çalışır.

31. Muhsin Bey - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,9

31. Muhsin Bey - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 	90,9
www.umityildirim.com

İstanbullu Muhsin Bey, Türk musikisine ve çiçeklerine düşkün, değerlerine bağlı bir 'eski usül' adamdır. 80’lerde hızla değişen şehire, köyden kente göçün getirdiği kültür erozyonuna yabancı ve ilkeleriyle yaşayan bir adam. Bir gün kaset çıkarmak için şehre gelmiş, yanık sesli türkücü Ali Nazik’le kesişir yolları. 

Muhsin Bey, Ali’yi şöhretle tanıştırabileceğini düşünür. Bu iki ayrı dünyanın insanı böylece, zorlu bir işbirliğine girerler. Dünyaların ne kadar ayrı olduğunu anlamaları içinse, elbette zaman gerekecektir.

30. Umut - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,9

30. Umut - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,9

Cabbar, karısı, yaşlı anası ve beş çocuğunu, borç harç aldığı ve iki atın çektiği eski fayton ile geçindirme çabasındadır. Yaşamları, gecekondu da büyük bir yoksulluk içinde sürüp gitmektedir ve uçan kuşa borcu vardır.

Tek umudu sürekli aldığı piyango biletleridir. Bir kazada, otomobilin çarptığı atlardan biri ölür. Yeni bir at almak için çalmadık kapı bırakmaz, evindeki birkaç parça eşyayı da, satarak parayı ancak denkleştirdiğinde ise araba ve diğer atı, alacaklıları tarafından satılmıştır... Cabbar, baştan beri define aramak için baskı yapan hamal Hasan’ın zorlamasıyla, nefesi güçlü bir hacının da onayıyla, define aramaya başlar.

29. Selvi Boylum Al Yazmalım - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,9

29. Selvi Boylum Al Yazmalım - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 90,9

Kamyon şoförü İlyas (Kadir İnanır), İstanbul'dan Asya'nın (Türkan Şoray) kaldığı köye gelir. Birbirlerine aşık olup evlenirler. Çocuklarının adını Samet koyarlar. İlyas, kamyoncu olduğu için sık sık yollara çıkar ve Asya, Samet'le yalnız kalır. Bir gün yine yola çıkan İlyas, eve dönmez ve Asya'yı bir sekreter ile aldatır. Asya bunu pencerede görür ve İlyas'tan kaçar. İşleri bozulan İlyas, Asya’nın karşısına öyle çıkmak istemez ve bunalıma girerek Asya’yı terk eder. Asya, bu acıya dayanamaz ve oğluyla birlikte yollara düşer. Yolda Cemşit (Ahmet Mekin) adında bir adamla karşılaşırlar. Cemşit onlara kol kanat gerer. Birlikte yaşamaya başlarlar. Bir gün İlyas karşılarına çıkar. Asya şimdi büyük aşkı ve kendisine zor gününde kucak açan Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Çiçek Abbas - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 91,3

28. Çiçek Abbas - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 	91,3

Şakir sahtekar ve dolandırıcı bir minibüs şoförüdür. Çiçek Abbas ise Şakir’in muavinliğini yapmaktadır ve Şakir’in tam aksine son derece saf, iyi niyetli ve dürüst bir adamdır. Ancak ikisi de aynı kıza sevdalanır ve aralarında büyük bir çekişme başlar.

Sinan Çetin filmografisinin öne çıkan yapıtlarından Çiçek Abbas, en iyi senaryo dalında da Yavuz Turgul’a Altın Portakal kazandırmıştır.

27. Dağ 2 - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 91,5

27. Dağ 2 - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 	91,5

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir,  6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.

26. Gönül Yarası - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 91,5

26. Gönül Yarası	- İzleyenlerin Beğenme Oranı % 91,5

Nazım Bey, Anadolu'da öğretmenlik yaptıktan sonra İstanbul'a dönmüştür. Burada Takoz Atakan'ın taksisinde şoförlük yaparak geçimini sağlamaya çalışan Nazım öğretmenle Dünya'nın yolları kesişir. Türkücü Dünya, psikolojik sorunları olan kocasından kaçıp İstanbul'a gelen ve kızıyla birlikte bir pavyonda çalışmaya başlayan bir kadındır.

Nazım Bey, Dünya'yı her gün işe götürüp getirmeye başlar. Ancak, bir gün Dünya'nın eski kocası pavyonu basar. Nazım öğretmen de bu durumu görüp Dünya'ya ve küçük kızına sahip çıkar.

25. Müslüm - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 91,9

25. Müslüm	- İzleyenlerin Beğenme Oranı % 91,9

Müslüm, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor. Timuçin Esen’in Müslüm Gürses’i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur'a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses'in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor. Yönetmenliğini, Türkiye'nin geçen yılki Oscar yarışı için aday adayı olarak gönderdiği Ayla'nın yönetmeni Can Ulkay ve 'Romantik Komedi' filminden 8 yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi kaleme alıyor.

24. Zübük - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 92,5

24. Zübük - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 92,5

Meslekten men edilmiş üçkağıtçı bir milletvekili İbrahim Zübükzade'yi konu eden film Türk siyasetindeki sorunları ve karakterleri hicvederek anlatır.

Aziz Nesin'in aynı adlı romanından uyarlanan filmde efsane karakter Zübük'ü Kemal Sunal canlandırıyor. Yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun, Osman Alyanak, Ali Şen, Metin Serezli ve Memduh Ün yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Uçurtmayı Vurmasınlar - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 92,9

23. Uçurtmayı Vurmasınlar	- İzleyenlerin Beğenme Oranı % 92,9

Beş yaşındaki bir çocuğun gözüyle kadınlar hapishanesinin ve sevginin öyküsüdür anlatılan. Küçük Barış'ın (Ozan Bilen) bu dört duvar arasında ne suçu vardır ki? Oysa esrardan tutuklanan annesi değil midir? Barış henüz algılayamadığı bir garip dünyanın içinde, her yanı soğuk ve sağır duvarlarla çevrili bir hapishane avlusunda gökyüzünü ve özgürlük uçurtmalarını gözlemektedir. İnci Abla’sı (Nur Sürer), özgürlüğüne kavuştuktan sonra bir gün uçurtma olup geri döneceğine söz vermemiş midir?

22. Turist Ömer - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 93,9

22. Turist Ömer - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 93,9

Dertsiz ve eğlenceli bir adam olan Turist Ömer yaptığı irili ufaklı işlerle yaşamını sürdürse de hiçbir işinde istikrarı sağlayamamış yoksul bir adamdır. Yine böyle küçük işlerden birine atıldığında bir banka için para reklamı işinde yer alacaktır. Sahte paraları almak için bankaya giden Turist Ömer komik bir rastlantıyla bankayı soyan hırsızlarla karşılaşır ve onların çaldığı paralarla dolu alan çantayı alır. Sonrasında intihara teşebbüs eden bir genç kızla karşılaşır ve paranın bir kısmını kör olan bu kızın ameliyat masraflarını karşılaması için ona verir...

21. Eşkıya - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 93,9

21. Eşkıya - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 93,9
www.yenicaggazetesi.com.tr

35 yıl önce Cudi dağlarında bir grup eşkıya jandarma tarafından yakalanır. 35 yıl içinde eşkıyaların hepsi ya hastalıktan ya da bölgedeki hesaplaşmalardan ötürü can vermiştir. Biri dışında; Baran... Baran 35 yıl sonra hapisten çıkınca ilk işi köyüne dönmek olur. Ama doğduğu topraklar şimdi baraj suları altındadır. Geçmişin izlerini sürmeye başlayan Eşkıya, yıllardır bilmediği bir gerçeği öğrenir. Hapse düşmesine en yakın arkadaşının ihaneti neden olmuştur. Bu arkadaş Eşkıya Baran'in çocukluk aşkını, Keje'yi satın alarak İstanbul'a kaçmıştır. Eşkıya ne İstanbul'u ne de arkadaşının adresini bilmemektedir. Tren'de, Tarlabaşı'nın arka sokaklarında büyümüş, pavyon, kumarhane, uyuşturucu muhabbetinin içinde yaşayan Cumali adlı genç bir adamla tanışır. Onla birlikte İstanbul'a gider ve kendisinin derdinin yanında bir de Cumali'nin derdiyle uğraşmaya başlar. İstanbul ve bu karanlık sokaklar adım adım sevdiği kadın Keje'ye yaklaştırır Eşkıya'yı....

20. Av Mevsimi - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94

20. Av Mevsimi - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94

Cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle Avcı lakabının hakkını veren Komiser Ferman ile adı deliye çıkmış İdris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. Aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan Hasan katılmıştır. Üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. Soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir iş adamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.

19. Dedemin İnsanları - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94,1

19. Dedemin İnsanları	- İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94,1

Dedemin İnsanları, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor. Kalabalık ve sıcak Ege insanlarının hikâyesini izlerken, mübadeleye, öteki olmaya, nereye gidersen git bir yere ait olamamaya, iki yakaya, çok sayıdaki azınlığa, ihtilallere bir defa daha, ama bu kez farklı bir yerden bakmayı ve düşünmeyi sağlıyor. Film çekimlerine 2011 Mayıs sonunda Girit’te başlanmıştır. Gökçeada, Milas, Bodrum ve Söke’de devam eden çekimler, Temmuz sonunda tamamlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Kibar Feyzo - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94,4

18. Kibar Feyzo - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  94,4

Feyzo askerden döndükten sonra Gülo’ya talip olur. Köyde Gülo’ya başka talipler olduğu için babası başlık parasını açık arttırmaya koyar. Ve on bin peşin, on bin senet karşılığı Gülo, Feyzo’nun üstünde kalır. Feyzo borcunu ödemek için kente gidip çalışmaya başlar. Kentten her dönüşünde köylülere artık şehirlerde ağalık düzeninin olmadığını, başlık parasının kalktığını anlatarak ağaya karşı cephe oluşturur. Filmin çekimleri Hatay-Reyhanlı'nın Harran köyünde yapılmıştır.

17. Organize İşler - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94,5

17. Organize İşler - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  94,5

İstanbul'da oto hırsızlığı yapmakta olan bir çetenin reisi bir kovalamaca sırasında intihar etmek üzere olan birinin evine sığınır. Hayatını kurtardığına inandığı bu kişiye iş vermek ve hırsızlığa teşvik etmek ister. Yaptığının büyük bir hata olduğunu kısa sürede anlayacaktır.

16. Aile Arasında - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 94,8

16. Aile Arasında	- İzleyenlerin Beğenme Oranı %  94,8

Çok takıntılı bir adam olan Fikret (Engin Günaydın) ve müzikhol vokalisti Solmaz (Demet Evgar), aynı gün yıllar süren evliliklerini bitirmiş, ve çok tuhaf olaylar sonucunda karşılaşmışlardır. Bu sırada Solmaz'ın kızı Zeynep, zengin bir kebapçının oğluyla evlenmeye karar vermiştir. Ancak ilk başta aile arasında olması planlanan nikah, giderek tantanalı bir hal alınca Fikret kendini hiç beklemediği olayların ortasında bulacaktır.

15. Vizontele - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 95

15. Vizontele - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  95

Sene 1974. Van'ın Gevaş ilçesi. Köyün futbolcu delikanlısı Rıfat askere gidiyor. Sevgilisi Asiye ise gururlu bir kız. Üzüldüğünü göstermek istemiyor.Köyün delisi Emin'se teknoloji meraklısı. Ama kontrol edemediği bir tiki var. Başkalarının hareketlerini tekrar etmek. Tüm köy halkı sinemayla yatıp sinemayla kalkıyor. Bir gün TRT'den bir ekip köye TV vericisi getirmek için geliyor ama işi ciddiye almıyor. Deli Emin'se televizyon olayını onur meselesi yapıyor ve bu yolda tek destekçisi ilçenin belediye başkanı Nazmi Bey.

14. Tosun Paşa - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 95,4

14. Tosun Paşa - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  95,4

Olay XIX. yy Mısır'ında geçer. Tellioğuları ve Seferoğulları adlı iki aile, İskenderiye'nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi için birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye girerler. Vadinin kime ait olduğuna devlet görevlileri de karar veremezler ve Tellioğuları ve Seferoğulları aileleri Yeşil Vadi'yi ele geçirmek için İskenderiye'nin en büyük devlet memuru olan Daver Bey'in kızı Leyla'yı (Müjde Ar) almak için kıyasıya bir mücadeleye girerler. Daver Bey Leyla'yı Seferoğullarına vermeye karar verir. Bu durumda Tellioğulları daha büyük bir torpil için evin uşağı olan Şaban'ı (Kemal Sunal) Kahire sarayının en rütbeli ve en cevval paşası olan Tosun Paşa olarak tanıtırlar. Tosun Paşa kılığındaki Şaban Tellioğullarının en büyük oğlu Lütfü'nün (Şener Şen) yakın arkadaşı gibi davranıp, Yeşil Vadi ve Daver Bey'in kızı Leyla'yı Tellioğullarına kazandıracağına Leyla'ya kendisi aşık olur ve herşeyi eline yüzüne bulaştırır. Sonuçta işler Arap saçına döner ve gerçek Tosun Paşa, Kahire sarayından gelir. Gerçek Tosun Paşa ,Yeşil Vadiye el koyar ve Daver Bey'in kızınıda alır. Neticede bu olaydan ötürü kellelerini bile zor kurtaran Tellioğulları ve Seferoğulları hayatta kaldıklarına bile şükreder bir hale gelirler. Herkesin gözünde suçlu Şaban olur ve film biter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Ayla - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 96,1

13. Ayla  - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  96,1

Kore Savaşı'na asker olarak gönderilen Süleyman (İsmail Hacıoğlu), savaş esnasında öksüz kalan ve himayesini aldığı küçük Koreli kızla sevgi dolu samimi bir bağ kurar. Ayla adını verdiği küçük çocuğa aylarca bakar, ancak savaş bittiğinde kimsesiz çocuğu Türkiye'ye götürmek istediğinde Kore yasalarının engeliyle karşılaşır ve zor da olsa ayrılırlar. Bu olaylardan 60 yıl geçtikten sonra Süleyman Bey, nerede olduğu, neler yaptığı hakkında hiçbir bilgisi olmadığı Ayla'yı yeniden görebilmek için harekete geçer.

Ayla filmi, Kore'de savaşmış Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesinden esinlenerek çekildi.

12. Babam ve Oğlum - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 96,2

12. Babam ve Oğlum - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  96,2

1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz (babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş) yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor)okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü.Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Evin yanaşmaları,küs teyze(Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne(Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler).Düşünsenize hepsi bağırarak ve hep bir ağızdan konuşuyor. Sadık Uğruna savaştığı bir Türkiye’ye ve terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken; çocuk, dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir.

11. Kapıcılar Kralı - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 96,7

11. Kapıcılar Kralı - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  96,7

Saf görünüşlü ancak cin gibi kurnaz ve işini bilir bir kapıcının apartman sakinleriyle olan renkli ilişkilerini anlatan komedi. Seyid büyük bir apartmanda kapıcıdır. Yönetici ile arası iyi olan Seyid, apartmanda olup bitenleri lehine çevirmeyi ve yerini sağlama almayı becerir. Zamanla apartmandaki tüm olaylara hakim olan ve daire sakinlerini parmağında oynatan kapıcı, kısa zamanda köşeyi döner.

10. Çöpçüler Kralı - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 96,8

10. Çöpçüler Kralı - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  96,8

Zabıta memuru ,görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar.Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır.Hacere aşık olan zabıta memuru ,annesinin tepkisiyle karşılaşır.Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacere aşıktır ama parası yoktur.Bir gün yalnışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir.

9. Köyden İndim Şehre - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 96,9

9. Köyden İndim Şehre - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  96,9

İstanbul’a gelip zengin olma hayalleri tarihimizde olduğu gibi sinemamızda da bir döneme bir hayli etkide bulunmuştur. Bu hayal peşinde koşan geniş bir Anadolu ailesinin, kendi köylerinden başlayıp metropol Ankara’ya doğru uzanan yolculuğu da zengin olma, daha iyi yaşama hayallerini gerçekleştirme hayalini ele alıyor. Salak Milyoner filminin devamı niteliğinde olan yapıtta Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret isimli dört kardeş, köylerinde buldukları gömü altınları bozdurabilmek için Ankara’ya gittiklerinde burada kendilerini eğlence dolu bir macera bekliyor. 

Kemal Sunal, Zeki Alaysa, Metin Akpınar, Perran Kutman ve Halit Akçatepe gibi usta oyuncuların bulunduğu film Ertem Eğilmez tarafından yönetilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Mavi Boncuk - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 97

8. Mavi Boncuk	- İzleyenlerin Beğenme Oranı %  97

Dönemin en ünlü ve en ilgi çekici ses sanatçılarından biri olan Emel Sayın hem sesi hem de görünümüyle dinleyicilerini büyülemektedir. Emel Sayın'ın sahneye çıktığı gazinoya eğlenmeye giden bir arkadaş grubu hesabın fazla gelmesi nedeniyle mekan sahipleri tarafından hırpalanırlar. Bu olaya fazlasıyla bozulan gençler intikam almak için bir halının içine sararak Emel Sayın'ı kaçırırlar. Ünlü sanatçıyı geri vermelerinin tek şartı ise mekan sahibinden fidye almaktır. Zamanla aralarında büyüyen dostluk hem bu altı kafadarı hem de Emel Sayın'ı fazlasıyla etkileyecektir. 

Emel Sayın'ın başrollerinde bulunduğu film ünlü sanatçının müzik sanatının yanısıra sinemada da ne denli yetenekli olduğunu kanıtlar niteliktedir.

7. Süt Kardeşler - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 97,1

7. Süt Kardeşler - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  97,1

Yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek Hanım sütoğlu Şaban sanıp da Şaban'ın arkadaşı Ramazan'ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin'e Ramazan'ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gelen gerçek Şaban ve gerçek Bayram'ın işleri karıştırdığı yetmiyormuş gibi bir de damat Bayram'ın babasının eve Gulyabani adında bir esrarengiz canavarı konağa illet etmesi her şeyi birbirine karıştıracaktır.

6. Canım Kardeşim - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 97,6

6. Canım Kardeşim - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  97,6

Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin dostu Halit, beraberce yokluk içinde ancak kendilerine yettikleri bir yaşam sürmektedirler. Bu buhranın içerisinden çıkmak için tek umutları Kahraman’ın okuması ve hayatta bir amacının olmasıdır. İçerisinde yaşadıkları yoksulluklarına rağmen bir şekilde mutlu ve iyimser kalabilmeyi başaran üçlünün tüm hayatları Kahraman’ın kanser olduğunu öğrenmeleriyle beraber geri dönüşü olmayan bir biçimde sarsılacaktır. Kahraman’ın hayatındaki son isteği ise bir televizyondur. Artık ona bir televizyon almak, geride kalan ikilinin tek amacı olacaktır.

Ertem Eğilmez’in Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kahraman Kıral, Metin Akpınar, Adile Naşit, Kemal Sunal gibi sinemamızın değerli oyuncularını yanına alarak kotardığı filmi Türk sinemasının en içten eserlerinden biri olarak anılıyor.

5. Şaban oğlu Şaban - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 97,8

Askerde her türlü sakarlığı, beceriksizliği yapan ve kumandanı Hüsamettin'i sürekli kızdıran, deyim yerindeyse sürekli burnundan getiren Şaban, askerlikten sonra arkadaşı Ramazan ile çalgıcılık yapar. Çalgıcılık yaptıkları dönemde aynı yerde Kanto yapan Nigar'a aşık olurlar. Bunun akabinde hiç beklenmedik bir şekilde komiser Hüsamettin ve tüm teşkilatının peşinde olup da yakalayamadıkları Kadırgalı Eşref'i yakalarlar. Onların bu başarısı üstüne Nazır Paşa onları gizli polis yapar. Bu arada Nazır Paşa'nın evinde kızkardeşinin elması çalınır. Şaban ve Ramazan elması bulmak için Nazır Paşa'nın konağında araştırma yapmaya başlarlar.

4. Hababam Sınıfı - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 97,8

4. Hababam Sınıfı - İzleyenlerin Beğenme Oranı %  97,8

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde. Ancak bu hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsıldığında, Hababam Sınıfı daha önce hiç karşılaşmadığı türden bir disiplin anlayışına ve zekaya sahip olan Mahmut Hoca tarafından unutulmaz derslere tabi tutulur.

Hababam Sınıfı serisinin ilk filmi olan bu yapıt Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı romanından uyarlanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Gülen Gözler - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 98,5

3. Gülen Gözler - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 	98,5

Yaşar Usta geniş ailesiyle beraber İstanbul’da yaşamaktadır. Karısı, beş kızı ve kendisinden oluşan bu kalabalık ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için çok çalışmak zorundadır. Her şeyin yanında da kızlarının fikirlerini pek de umursamayarak, onlar için uygun damat adayları aramaktadır. Geçim derdi, gönül dertleriyle birleşmenin arifesindedir.

Ertem Eğilmez’in en sevilen filmlerinden biri olan Gülen Gözler, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen, Ayşen Gruda, Müjde Ar ve Şevket Altuğ gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

2. Bizim Aile - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 98,6

2. Bizim Aile - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 98,6

Filmde, ikinci evliliklerini yapan Yaşar Usta ile Melek Hanım’ın yeni bir aile kurma çabaları anlatılır. Yaşar Usta'nın dört, Melek Hanım'ın ise üç çocuğu vardır. İkisi de yıllar önce eşlerini kaybetmiştir. Komşularının ısrarlarıyla tanışır ve evlenmeye karar verirler. Ancak başta çocuklarına bundan bahsedemezler. Birlikte yaşamaya başlayan çocuklar bu durumu kabullenmekte zorlanırlar. Ailenin başlına gelenler aile fertlerini birbirlerine daha da yakınlaştıracaktır.

1. Neşeli Günler - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 98,9

1. Neşeli Günler  - İzleyenlerin Beğenme Oranı % 98,9

Kazım Efendi ve Saadet Hanım altı çocuklarıyla birlikte yaşayan ve geçimini turşucu dükkanlarından sağlayan ve sürekli atışan bir karı kocadır. Bir gün küçük tartışmaları büyür ve Kazım Efendi üç çocuğuyla birlikte evden çekip gider. İkisi de alttan almayınca ve Saadet Hanım da evden taşınıp izini kaybettirince yıllar süren ayrılık kaçınılmaz olur.

Kardeşler büyüyüp çalışacak yaşa geldiğinde, bir gün kardeşlerden Ahmet ve Mehmet aynı kızın ikisini aynı anda idare ettiğini fark edip birbirlerine girer; fakat onları amcaları Ziya ayırır ve gerçeği söyler. Böylece altı kardeş tekrar bir araya gelir ve anne babayı tekrar bir araya getirme planları yapmaya başlarlar?

Yeşilçam'ın duygu yüklü bir aile komedisi olan Neşeli Günler, başta büyük usta Şener Şen olmak üzere tüm kadronun muhteşem bir performans gösterdiği sıcacık bir film.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1723
749
194
120
68
63
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın