Görüş Bildir
Haberler
2017'nin Ağır Bilançosu: İlk 100 Günde 106 Kadın Öldürüldü, 85 Çocuk Annesiz Kaldı

2017'nin Ağır Bilançosu: İlk 100 Günde 106 Kadın Öldürüldü, 85 Çocuk Annesiz Kaldı

Emre Ordu
26.04.2017 - 18:25 Son Güncelleme: 27.04.2017 - 12:17

Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri tablosu giderek ağırlaşıyor. 2016 yılının ilk yüz gününde erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden kadın sayısı 94 iken, 2017'nin aynı döneminde bu sayı 106'ya yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de 2017 yılının ilk cinayeti 5 Ocak’ta İstanbul’da yaşandı. Silivri’de yaşayan Gökhan H'nin 22 yaşındaki eşi İlknur H.'yi öldürmesiyle başlayan süreçte erkek şiddeti ve devamında gelen ölümler hiç durmadı.

Son 15 günde 7 kadın öldürüldü

Son 15 günde 7 kadın öldürüldü

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre,Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun tuttuğu kadın cinayetleri istatistiği, kadın cinayetlerindeki iç karartan tablonun değişmediğini aksine daha da kötüye gittiğini gözler önüne serdi. Erkek şiddeti sonucu 2016 yılının ilk yüz gününde 94 kadın katledilirken bu sayı 2017’in ilk yüz gününde 106’ya yükseldi. Son 15 günde de 7 kadının yaşam hakkı erkekler tarafından son verildi.

Katledilen kadınların büyük çoğunluğunun faili kendi yakınları oldu

Katledilen kadınların büyük çoğunluğunun faili kendi yakınları oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstatistiğe göre kadınların 32’sinin kim tarafından katledildiği tespit edilmezken, 32’si eşi tarafından, 11’i eski eşi tarafından, 12’si tanıdığı biri tarafından, 10’u erkek arkadaşı tarafından, 7’si tanımadığı biri tarafından, 3’ü eski erkek arkadaşı tarafından, 3’ü oğlu tarafından, 2’si babası tarafından, 1’i de erkek kardeşleri tarafından öldürüldü.

5 kadın koruma kararına rağmen öldürüldü

5 kadın koruma kararına rağmen öldürüldü

Eşleri tarafından öldürülen birçok kadının ölümü ise çocuklarının gözü önünde gerçekleşti. Bu cinayetlerden biri ocak ayında Şanlıurfa’da yaşandı. 5 çocuk annesi Fatma Temuçin, eşi Ramazan Temuçin tarafından 5 çocuğunun gözü önünde pompalı tüfekle katledildi. Ankara’da yaşayan Şermin Arslan da eski eşi tarafından 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetler sonucu en az 85 çocuk annesiz kaldı. 

Öte yandan öldürülen kadınların beşinin koruma kararı olduğu halde öldürüldüğü öğrenildi.

İstanbul ilk sırada

İstanbul ilk sırada

Katledilen kadınların illere göre istatistiğine göre İstanbul’da 18, İzmir’de 11, Bursa’da 9, Antalya’da 8, Balıkesir’de 6 kadın erkekler tarafından katledildi. Kadınların 28’si kendi hayatına dair karar aldığı için, 14’ü evliliğini sonlandırdığı için, 7’si ilişkisini sonlandırdığı için, 3’ü başka kadına uygulanan şiddeti engellediği için, 2’si ise ekonomik nedenlerden dolayı öldürüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
53
27
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şerife Kaplan

"Eyy Türk kadını sen yerlerde sürünmeye degil , omuzlar üzerinde göklere uzanmaya layıksın" diyen bir ATA ve onun geride bırakmis oldugu rezilligi diz boyu o... Devamını Gör

Kadir Yıldız

(30 sene kadınların başörtüsüyle uğraştı ATA'nın çocukları)

The Devil Within

Ekmek çalan çocuğun hapse atıldığı ama tecavüzcülerin serbest bırakıldığı bir ülke olarak şaşırmadık

Mister No

Bu ülkede; dinde reform gerçekleşmeden aydınlanmanın yolu yok. Din din diye diye batırdınız güzelim memleketi. Sanki namaz kılmayın diye önünüzden seccadeler... Devamını Gör

Kayra

Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir [aile reisidir]. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de erkekler, kendi... Devamını Gör