Görüş Bildir
Haberler
2017'de Yayınlanmaya Başlamış ve Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz 30 Yabancı Dizi

etiket 2017'de Yayınlanmaya Başlamış ve Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz 30 Yabancı Dizi

Havalar soğuyor, hafta sonu evde takılmak daha cazip olabiliyor. Kışlıkları indirmekle, trafikte sıkışmakla uğraşmadan çayınızı kahvenizi yudumlayarak izleyebileceğiniz dizileri derledik. 2017'de başlamış ve IMDB 250'ye girmiş bu diziler tek bir hafta sonunda izlenebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mindhunter (IMDB Puanı: 8.9)

1. Mindhunter (IMDB Puanı: 8.9)

Mindhunter dizisi 1970’li yılların sonlarını konu alarak başlıyor. İki FBI ajanı devrim niteliğinde bir karara vararak, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir araştırmaya girişirler. Seri katillerin psikolojik durumlarını daha iyi çözümleyebilmek adına diğer seri katillerden yardım alınır. Cani katillerin yardımlarıyla cinayet psikolojisini ve yeni bir katil profili analizini ortaya çıkarmak hedeflenir. Ancak bu araştırma FBI içindeki bürokratların pek hoşuna gitmez. Katillerle yakınlık kurulması, katilin FBI kurumunu adeta bir ağlama duvarı olarak kullanması demektir. FBI ajanları Holden Ford ve Bill Tench’i zor günler beklemektedir.

1 sezon - 11 bölüm.

2. The Handmaid's Tale (IMDB Puanı: 8.6)

2. The Handmaid's Tale (IMDB Puanı: 8.6)

Gilead isimli bir toplum tek bir günde devrime gider. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul edilir. Doğurgan kadınlar artık komutanların çocuklarını dünyaya getirmekten başka bir yaşam amacı olmadan oradan oraya sürülürler. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya ve kızını bulmaya çalışır. Dizi Emmy ödüllü.

1 sezon - 10 bölüm.

3. Anne with an "E " (IMDB Puanı: 8.6)

3. Anne with an "E " (IMDB Puanı: 8.6)

1890 yılında geçen 'Anne with an E', öğretmen olan ebeveynlerini küçük yaşta kaybettikten sonra yetim kalan kızıl saçlı bir kızın hikayesidir. Bir süre amcası ve yengesi ile birlikte yaşadıktan sonra amcasının ölümü ve yengesinin şehre taşınmasının ardından ortada kalmıştır. Sığınmacı olarak bazı ailelerin yanına verilmiş ve sonunda yetimhaneye yerleşmiştir. Yetimhanede yaşadığı talihsiz bir olay sonucu Marilla Cuthbert ve erkek kardeşi Matthew'e evlatlık olarak verilmiştir. Yerleştiği bu küçük kasabada parlak zekası ve sonsuz hayal gücü ile herkesin hayatında olumlu değişiklikler yapacaktır. Tüm bu acılarla dolu yaşamına rağmen o cıvıl cıvıl, yaratıcı ve sevgi dolu yüreği ile dünyada bir yer edinmek için savaşır.

1 sezon - 7 bölüm.

4. Big Little Lies (IMDB Puanı: 8.6)

4. Big Little Lies (IMDB Puanı: 8.6)

Dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının yolları bir cinayet olayı ile kesişir. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışır. Bu kadınlardan ikisini Nicole Kidman ve Reese Witherspoon canlandırıyor.

1 sezon - 7 bölüm.

5. Twin Peaks (IMDB Puanı: 8.6)

5. Twin Peaks (IMDB Puanı: 8.6)

Laura Palmer isimli bir genç kızın öldürülmesi sonrasında gelişen olayları konu alır. FBI ajanı Dale Cooper bu cinayetle ilgilenmek için kasabaya gönderilir, fakat bu küçük ve sakin görünen kasaba aslında derinliğine bakıldığında çok karışıktır.

1 sezon - 18 bölüm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Feud: Bette and Joan (IMDB Puanı: 8.6)

6. Feud: Bette and Joan (IMDB Puanı: 8.6)

Her sezon yeni bir konu ile izleyicilerle buluşacak olan dizi; ilk sezon What Ever Happened to Baby Jane filminin çekimleri sırasında Joan Crawford ile Bette Davis’in yaşadıklarını konu alıyor. Birbirlerine rakip olmaktan hiç vazgeçmeyen bu iki kadın, birbirlerinin hayatını yaşlılık döneminde de zorlaştırıyor.

1 sezon - 8 bölüm.

7. Taboo (IMDB Puanı: 8.6)

7. Taboo (IMDB Puanı: 8.6)

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney, on iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya döner. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise, artık düşmanları olduğuna inanarak intikam oyununa başlar.

1 sezon - 8 bölüm.

8. Ozark (IMDB Puanı: 8.5)

8. Ozark (IMDB Puanı: 8.5)

Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde, Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışır. İşlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınır. Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olur.

1 sezon - 10 bölüm.

9. Legion (IMDB Puanı: 8.5)

9. Legion (IMDB Puanı: 8.5)

David Haller, çocukluğundan beri kafasında belli sesler duymakta duymakta ve aslında çok güçlü bir telepati yeteneği olan mutanttır; bu yüzden sürekli psikolojik tedavi görür. Kişilik bölünmesi, şizofreni gibi teşhisler konulur ama sorununun ne olduğu doktorlar tarafından bilinemez. Kafasındaki sesleri duymamak için kendisini uyuşturan bir takım ilaçlar içer ve ailesi tarafından akıl hastanesine kapatılır. Burada Syd isimli çekici bir kızla tanışır ve Syd ile yakınlaşmasından sonra David, duyduğu seslerin ve halüsinasyonların gerçek olabileceğini ve kendisinin aslında hasta olmadığını fark eder. Bir şekilde akıl hastanesinden kaçan David, aslında çok güçlü bir telepati yeteneği olan mutanttır. Peşine hükümet çalışanları takılır ve onu yakalar. Daha sonra David kendisi gibi olan bir mutant grubu tarafından kurtarılır. Şimdi David’in kendini ve güçlerini tanıma zamanıdır…

1 sezon - 8 bölüm.

10. 13 Reasons Why (IMDB Puanı: 8.4)

10. 13 Reasons Why (IMDB Puanı: 8.4)

Lise çağındaki bir gencin, bir gün okuldan eve döndüğünde odasında bulduğu gizemli bir kutudan çıkan kaseti dinlemesi üzerine olaylar başlar.. Clay, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca, kayda kulak kesilir. Hannah ise kayıtta, hayatına son verme kararını almasının 13 sebebini anlatıyordur.

1 sezon - 13 bölüm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Good Doctor (IMDB Puanı: 8.4)

11. The Good Doctor (IMDB Puanı: 8.4)

Shaun Murphy, otizm ve savant sendromu olan genç bir cerrahttır. Prestijli bir hastanenin cerrahi birimine katılmak için, sessiz, sakin bir ülkeye taşınır. Dünyada yalnız olan ve çevresindeki insanlarla iletişim kurmakta zorlanan Shaun, iş arkadaşlarının kendisinden şüphelenmemeleri için onlara değişik tıbbı hediyeler verir.

1 sezon - 5 bölüm.

12. Genius (IMDB Puanı: 8.4)

12. Genius (IMDB Puanı: 8.4)

National Geographic Channel’ın senaryolu ilk projesi Genius, her sezonunda dünyanın birbirinden başarılı bilim insanlarını ve onların büyüleyici hikayelerini ekranlara taşıyacak bir belgesel dizi. Genius'ın ilk sezonu Walter Isaacson’ın “Einstein: His Life and Universe” adlı kitabından uyarlanıyor.

1 sezon - 10 bölüm.

13. Atypical (IMDB Puanı: 8.4)

13. Atypical (IMDB Puanı: 8.4)

Sam, 18 yaşında otizm hastası bir gençtir. Kendi yaşıtları gibi yaşama arzusu olan Sam, bağımsızlık arayışı içindedir ve artık bir kız arkadaşı olsun ister. Terapisti, kişisel sorunlarını aşmasında Sam’i heveslendirirken, annesi çocuğunun büyüdüğünü kolay kolay kabul etmez. Sam’in babası ise annesinin aksine onun kendisini bulmasına yardımcı olmaya çalışır.

1 sezon - 8 bölüm.

14. The Deuce (IMDB Puanı: 8.3)

14. The Deuce (IMDB Puanı: 8.3)

70'li yıllarda yükselen seks endüstrisini merkezine alıyor. Porno endüstrisi baronu rolünde James Franco yer alıyor.

1 sezon - 7 bölüm.

15. The Keepers (IMDB Puanı: 8.3)

15. The Keepers (IMDB Puanı: 8.3)

49 yıldır aydınlatılmamış bir cinayetin arkasındaki gerçekleri konu alıyor. Belgesel dizide hayal kırıklığı, on yıllarca süren kızgınlık, haksızlık temaları ile beraber Rahibe Cathy'nin öldürülmesi ve olayın üstünün Katolik Kilisesi tarafından kapatılmasını anlatılıyor.

1 sezon - 7 bölüm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. American Gods (IMDB Puanı: 8.2)

16. American Gods (IMDB Puanı: 8.2)

Shadow, gizemli ve sırlarla dolu bir geçmişe sahiptir. Bir banka soygunundan dolayı 3 yıl hapis cezası çekip erken tahliye edilir ve artık hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır.

1 sezon - 8 bölüm.

17. Mr. Mercedes (IMDB Puanı: 8.2)

17. Mr. Mercedes (IMDB Puanı: 8.2)

'Mr. Mercedes' çaldığı Mercedes marka otomobili kalabalık bir grubun üzerine sürerek çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan psikopat bir katilin ve onu yakalamaya çalışan, kısa süre önce emekli olmuş bir dedektifin hikayesini anlatıyor. Emekliliğinin tadını çıkaran Dedektif Bill Hodges yıllar sonra 'Mr. Mercedes' lakaplı katilden yaptığı katliamdan aldığı zevki anlatan bir mektup alır. Katilin amacı, zamanında onu yakalayamayan Hodges'in vicdan azabı çekmesini ve intihar etmesini sağlamaktır. Zeki ve kurnaz dedektif katilin tüm oyunlarını bozarak farklı bir planla karşılık verir ve av başlar.

1 sezon - 10 bölüm.

18. Brockmire (IMDB Puanı: 8.0)

18. Brockmire (IMDB Puanı: 8.0)

Sevgili karısının seri sadakatsizliğini keşfettikten sonra, utanç verici ve toplumsal bir çöküş yaşayan ünlü büyük lig beyzbol spikeri, on yıllar sonra küçük bir kasabada kariyerini ve aşk yaşamını geri kazanmaya karar verir.

1 sezon - 8 bölüm.

19. GLOW (IMDB Puanı: 8.0)

19. GLOW (IMDB Puanı: 8.0)

Kadın Amerikan güreşçilerinin gerçek hikayelerinden esinlenerek kurgulanan dizide, işsiz kalmış bir kadının hayallerine ulaşabilmek için kadın güreşçilerin arasına katılması konu ediliyor.

1 sezon - 10 bölüm.

20. Gunpowder (IMDB Puanı: 8.0)

20. Gunpowder (IMDB Puanı: 8.0)

1605 yılında Kral James’e yapılan suikast girişimini konu alan dizide, Game of Thrones'tan tanıyıp sevdiğimiz Kit Harington, suikasti yöneten Robert Catesby karakterine hayat veriyor. Liv Tyler da kadroda!

1 sezon - 3 bölüm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. A Series of Unfortunate Events (IMDB Puanı: 7.9)

21. A Series of Unfortunate Events (IMDB Puanı: 7.9)

Gizemli bir yangın Baudelaire ailesinin evini kül ettiğinde üç kardeş aynı zamanda ailesini de kaybeder. Bunun üzerine ilk bölümle birlikte kardeşler barınabilmeleri için Kont Olaf’ın yanına yerleştirilir. Kont Olaf, çok zengin bir servete konan kardeşlerin servetini ele geçirmek için kararlı bir şekilde harakete geçerken, kardeşler de ailelerinin gizli geçmişleri öğrenmek üzere araştırma yapmak durumunda kalır.

1 sezon - 8 bölüm.

22. Broken (IMDB Puanı: 7.9)

22. Broken (IMDB Puanı: 7.9)

Çocukluk döneminde yaşadığı travmalardan dolayı problemleri olan ve bu sıkıntılarından dolayı acı çekmesine rağmen, Kuzey İngiltere'de bir Katalolik Rahibi olarak cemaatin kurtuluşuna yardım etmeye çalışan Peder Michael Kerrigan'ın (Sean Bean) hikayesini anlatıyor.

1 sezon - 6 bölüm.

23. The White Princess (IMDB Puanı: 7.7)

23. The White Princess (IMDB Puanı: 7.7)

İngiltere tarihinin en çalkantılı dönemlerini konu alan dizi; güç, aile, aşk, ihanet ve ölüm gibi temaları içerisinde barındırıyor. 1485 yılında geçen dizi bir kadın karakterin bakış açısı ile anlatılmaktadır. Tudor Hanedanı'nın yükselişe geçmesiyle Yorklardan Prenses Elizabeth  ve Henry Tudor evlenir. Bu birleşme VII Henry'nin tahtını garanti altına alır ancak kişisel çıkarları ve siyasi sürtüşmeleri bir kez daha krallığı göz yaşı ile tehtid etmektedir.

1 sezon - 8 bölüm.

24. The Orville (IMDB Puanı: 7.7)

24. The Orville (IMDB Puanı: 7.7)

300 yıl ileride geçen dizide; dünyanın yıldızlararası filosunda yer alan, çok da iyi olamayan araştırma gemisi U.S.S. Orville'in maceraları konu ediliyor. Kozmik zorluklarla karşılaşan uzay gezginleri arasında hem insanlar hem de uzaylılar bulunuyor. Başka gezegenlerden kişilerin de içinde bulunduğu gemi, ışıktan hızlı ilerleyecek güçte olsa da, her iş yerinde olan eğlenceli problemler burada da meydana geliyor.

1 sezon - 6 bölüm.

25. Tin Star (IMDB Puanı: 7.4)

25. Tin Star (IMDB Puanı: 7.4)

Eski Londra polis dedektifi Jim Worth, Kanada'nın Rocky Dağları'nda küçük bir kasaba olan Little Big Bear'ın yeni polis şefidir. Geçmişinden kaçmak için ailesiyle birlikte buraya taşınır. Gizemli Bayan Bradshaw'ın başını çektiği yeni bir büyük petrol şirketi nedeniyle göçmen işçilerin akını, Worth'u kasabayı tehdit eden suçlulara karşı savaşmaya zorlar. Worth'un suçlulara karşı duruşu, yasadışı grupların kendisine ve ailesine saldırmasına yol açar. Bu durum Worth'un uyuşturucu ve alkolün etkisi altındayken içine düştüğü, şiddet yanlısı Jack Devlin (ikinci kişiliği) karakterini tekrar canlandırır.

1 sezon - 10 bölüm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Star Trek: Discovery (IMDB Puanı: 7.3)

26. Star Trek: Discovery (IMDB Puanı: 7.3)

Orijinal Star Trek serisinde yaşananların on yıl öncesini konu alıyor.

1 sezon - 6 bölüm.

27. Crashing (IMDB Puanı: 7.3)

27. Crashing (IMDB Puanı: 7.3)

Pete, çocukluktaki sevgilisiyle evlenir ancak eşinin onu aldattığını öğrenince Pete hayattaki önceliklerini yeniden düşünerek hayatında yeni gelişmeler yaratır. New York'ta bir çizgi roman dergisinde hayatına yeni bir başlangıç yapmak için çabalar. Pete bu süreçte hayatı ve kendisi hakkında dersler çıkarır.

1 sezon - 8 bölüm.

28. I'm Dying Up Here (IMDB Puanı: 7.3)

28. I'm Dying Up Here (IMDB Puanı: 7.3)

1970’li yılların Los Angeles’ında geçen hikaye, o dönemde stand-up dünyasına odaklanıyor. 1970’lere; Los Angeles’ın baştan çıkarıcı ışıltı dünyasının arkasında yaşananları gösteriyor. Yapımcısı Jim Carry.

1 sezon - 10 bölüm.

29. Gypsy (IMDB Puanı: 7.0)

29. Gypsy (IMDB Puanı: 7.0)

Jean Holloway bir terapist olarak geçimini sağlayan güçlü bir kadındır. Bir şirkette yönetici olan Micheal Holloway ile evlidir ve bu evlilikten Dolly adında bir kız çocuğu vardır. Dışarıdan bakıldığında mutlu bir aile yaşamına sahip olduğu düşünülse de, Jean için bazı şeyler değişmek üzeredir. Senelerdir terapist olarak insanların sorunlarını dinleyen ve onlara çözüm önerileri sunan Jean, bir gün gittiği kafede, ilgisini çeken bir kadınla tanışır. Sidney, garson olarak çalışan güzel bir kadındır. Geceleri sahneye çıkabilecek kadar iyi bir sese sahiptir. Zaman içinde Sidney ve Jean arasında karşı konulamaz bir çekim başlar, fakat Jean’in bir hastası ve Sidney arasındaki detaylar ortaya çıkmaya başladıkça her şey karmakarışık bir hal alır.

1 sezon - 10 bölüm.

30. Iron Fist (IMDB Puanı: 6.9)

30. Iron Fist (IMDB Puanı: 6.9)

Gücünü nerede ve ne zaman kullanması gerektiğini konusunda profesyonel olan Marvel karakteri Iron Fist, dövüş sanatları konusunda uzmandır. Gücünü bir ejderhadan aldığı darbeyle kazanmıştır.

1 sezon - 13 bölüm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: The Vietnam War (IMDB Puanı: 9.2)

BONUS: The Vietnam War (IMDB Puanı: 9.2)

Tarihin içinde büyük bir yara olan ve sonrasında yaşattığı travmaların birçok film, dizi ve kitaba konu olduğu savaş ile ilgili muhteşem bir belgesel.

1 sezon - 10 bölüm.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
455
141
87
48
45
40
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pol Der

Ben netflix dizilerini dizibox.pw 'den izliyorum. https://www.dizibox.pw

Kaya M. Demirtaş

Taboo , Legion , 13 Reason Why , izledim şiddetle tavsiye ederim ...

livooo

ilk hangisinden başlayayım ... :D

Melissa Bağlar

gyspy 2.sezon onayı almadı çok üzgünüm günlerdir :( oldukça değişik ve oyuncu kadrosu mükemmeldi keşke bitmeseydi.