Görüş Bildir
Haberler
2017'de Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket 2017'de Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Sevgili takipçiler, 

Yaklaşık bir yıldır bu burç yorumları altında buluşup, hayallerimizi ve korkularımızı paylaşıyoruz. Sizlere umut yahut moral verebildiysem, yer yer uyarabildiysem, motive edebildiysem ve destek olabildiysem ne mutlu bana! Yeni yıl için genel bir öngörü yapmadan önce sizlere şunu hatırlatmak istiyorum; korkmayın! Siz, gezegenlerin iplerini elinde tuttuğu bir kukla değilsiniz, siz herhangi bir gök cisminin etkisinden ibaret değilsiniz. Sizler özgür iradesi olan, her koşul altında kendi kaderini ve yolunu çizebilecek; kararlar verebilecek ve hayatı gibi kişiliğini de şekillendirebilecek insanlarsınız. Sizler yaradanın ruhundan üflenmiş güçlü varlıklarsınız. 

Koşullar bazen zorlaşır, gücümüz ve karakterimiz test edilir, sınavlara gireriz... Kısacası pek çok etkinin altında kalırız, etkilere maruz kalırız fakat her zaman kendimiz olarak var oluruz. Özümüz değişmez. O özümüz ise asla herhangi bir burçtan ibaret değil! İşte bu yüzden, lütfen dik durun, cesur olun, kaderin getireceği ihtimallerden ve hayattan korkmayın; arzularınızı ve hedeflerinizi belirleyin ve harekete geçin! Yolda karşılaşılabilecek tehlikelere yönelik uyarıları sizin için yapacağım. Sonuçta birbirimiz için varız :)

Gerildiğimiz, üzüldüğümüz, çok çabaladığımız, kaybettiğimiz; hatta tabir-i caizse gökyüzünün üzerimizde çatırdadığını hissettiğimiz, zor, çok zor bir sene oldu. Fakat bu çektiğimiz acılar bir gün işimize yarayacak. Çünkü klişe ama gerçek; öldürmeyen, gerçekten de güçlendiriyor. Binlerce yıllık bir gelenek olan astroloji aracılığıyla bu sene ne tarz etkilerin ve enerjilerin yüksek olacağını ve ihtimalleri sizler için yorumladım. Yorumlarım size güç versin umarım. Bir kişi dahi eksilmediğimiz, çok güzel bir yıl olsun. Sizi seviyorum. Seneye görüşmek üzere! 🙃

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunuzu da okumayı unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bu sene başını bağlayalım, Koç!

Sevgili Koç,

Yeni yılın çok da parti tadında geçeceğini söyleyemeyiz. Sana dürüst olacağım! İşlerin çok da hızlı ilerlemediğini, hatta vaktin biraz 'bayık' geçtiğini hissedeceğiz. Fakat bilirsin; durup düşünmek, tam olarak hayattan ne istediğimizi anlamak, istediklerimizi nasıl elde edeceğimizi tespit etmek, uygun yöntemleri bulmak, bunları pratiğe dökmek için arada biraz sakinlemek gerekir. İşte bu yıl içerisinde bol bol durup düşünebileceğimiz, kendimizi sorgulayabileceğimiz zamanlarımız olacak. Bunun nasıl bir lüks olduğunu, ne kadar da iyi bir fırsat olduğunu sonradan fark edeceksin. Deneme yanılma, kurduklarımızı beğenmediğimiz takdirde bozup yeniden yapma lüksümüz olacak. Hayatın genel olarak 'işler bu noktaya nasıl geldi?' sorusunu bol bol sordurduğunu düşünürsek; böylesine sakin bir yıl, hayatımızın genel için yapacağımız planları düşününce gerçek bir lütuf! O yüzden enseyi karartmıyoruz ve bu sakin, düşündüren, sorgulatan yılın en iyi nasıl değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.

2017 genel olarak herkes için biraz kasvetli yahut durgun bir yıl olacak olsa da; senin için aşk meşk meseleleri açısından oldukça renkli geçecek! Sevgilinle çok eğlenebilir, sevgilinle seyahat edebilir, bol bol flört edeceğin insanlar bulabilir yahut evlenebilirsin. Bu sene şans sana aşk konusundan gülecek. Aynı şekilde ortaklıklar açısından da oldukça verimli zamanlar geçireceksin. Örneğin iş yerinde bir arkadaşınla ekip olarak çalışman fazlasıyla iyi olacağı gibi, kuracağın ortaklığa dayalı işler de oldukça bereketli olacaktır. Ekim ayına çok çok şanslısın! Zaten sevdiğin insanla mutluysan, ne istediğini biliyorsan; evren sizden yana olacak. Evlilik, nişan, aynı eve çıkma gibi olaylar kolayca gerçekleşebilir. Fakat henüz ne istediğini tam çözememiş biriysen, hayatına birden fazla insan girme ihtimali var. Biraz fazla gevşek davranabilir, sevgililerini kırabilirsin. Ekim ayına kadar sürecek olan bu 10 aylık süreci güzelce değerlendirmek için zarif ve dürüst davranmak şart. Bu ikisinin bir arada olması biraz uzmanlık gerekiyor, evet, ama bir yolunu bulmalısın. Bu sene içerisinde aşk konusunda kararını ver; eğer kararın henüz kalıcı ve ciddi bir ilişkiye girmemek yönündeyse de hayatına giren insanlara dürüst ve açık davranmaya bak. Bu dünyanın etme bulma dünyası olduğunu unutma :)

Gelelim aşk konusunda sene içerisinde dikkat etmen gereken zamanlara;

Senenin ilk gününden itibaren şanslısın fakat Merkür retrosu vesaire derken, eğer bekar bir Koç burcuysan, aşkı bulman için en uygun zaman Şubat ayının başından itibaren olacak. Şubat boyunca kısmetin çok açık. 

Mart ve Nisan ayları için ise durumlar biraz karışık... Aşk konusunda 'karar vermek' demiştik. Mart ve Nisan aylarında, eğer geçmişten gelen, henüz defterini kapatamadığın ilişkiler varsa yeniden söz konusu olabilir. Bunu 'yeniden başlamak' gibi romantik bir şekilde düşünmek yerine, yüzleşmek ya da hesabı ödemek olarak görmelisin. Eski sevgililerinden geri dönüş olmasa dahi, zihnin biraz geriye dönebilir, anıları düşünebilir ve kendi hatalarını görmeye başlayabilirsin. Bu dönemi sakin kalarak atlatmak ve sabırlı olmak lazım. Başkalarına da kendine olduğu kadar adil davranmayı unutmamak lazım, sevgili Koç.

Zaten Nisan ayında güzel bir yenilenme, bahar ile beraber çiçek açma dönemine giriyorsun. Enerjin yükselecek, yeni kararlar alacak ve geleceğine etki edecek planları yavaş yavaş uygulamaya başlayacaksın. (demiştim, yavaş bir sene bu!)

Gelelim aşk konusunun en çok gündem olacağı döneme: Ağustos-Ekim aylarında artık aşk konusunda henüz bir karar vermediysen dahi yol ayrımına geleceksin. Ağustos ayında özellikle hayatına biri girebilir, gerçek aşkı bulabilirsin. Ekim ayında da ilişkiyi ileri bir seviyeye taşıyabilirsin.

Çocuk sahibi olmak isteyen Koç burçları için de Ağustos ayının ilk haftası çok olumlu bir dönem. Kısacası Ekim ayına kadar en gündem mevzu aşk aşk aşk... 

Şimdi 'aşk' diyerek geçmemek lazım. Zira bu sene sadece mevzular sadece 'hovardalık' ya da 'hayatın içinde gerçekleştirmemiz gereken görevlerden biri gibi evlilik' değil... Aşk konusu, hayatımıza birini almak, onunla anlaşabilmek, dünyaya karşı bir ekip olmak, sabırlı, anlayışlı olmak; kısacası kişisel gelişimimizin bir parçası olacak. Kişisel gelişimimiz bu sene önemli çünkü kendini özellikle inanç-adalet anlayışı-eğitim-din gibi konularda sorguladığını hissedeceksin. Sana en en en önemli tavsiyem şu: Muhafazakar olabilirsin, sol görüşlü olabilirsin, fark etmez ama bu sene içerisinde mutlaka ılımlı davranmayı öğrenmelisin. Fanatizm, bir şeylerin bayrak sallayanı olmak bu sene seni çok kötü sonuçlara götürebilir. Karşı tarafı anlamaya, saygılı olmaya mecbursun. Bunu kendin öğrensen iyi edersin, yoksa evren sana bir şekilde bunu öğretecek, sevgili Koç. İnancını, politik ya da dini anlamda sivriltmek yerine, sorgulayarak, öğrenerek geliştirmelisin. Bu senin için kişisel anlamda en önemli konulardan biri olacak.

2017 boyunca  öğretmen ya da 'akıl hocası' gibi gördüğün insanlarla gerginlikler yaşayabilirsin. Eğitim ve uzak yolculuklar zorlayıcı olabilir. Fakat bu zorlayıcılık 'bu sene uzak yolculuğa çıkamayacaksın' gibi bir kehanet değil; aksine bu şekilde sınanacağın için daha dikkatli davranman gerektiğine işaret ediyor. Eğitim konusunda zorlanman demek; örneğin bir bitirme projesinin, tezinin ya da önemli bir ödevinin altından kalkmaya çalışacağın, level atlayacağın anlamına geliyor tatlım. 

Bu sene yaşayacağın eğitim alanındaki zorluklar, yaklaşık 12 sene sonra kariyer konusunda karşına çıkacak. O yüzden dil eğitimi mi almayı düşünüyorsun, yurt dışında yüksek lisans mı istiyorsun, neler var kafanda bilemiyorum ama hayatını ciddi anlamda etkileyecek bir süreçte olduğunu bil ve ona göre davran.

Kariyer ve eğitim demişken; asıl atılımların baharda, Nisan'ın ilk haftasında olacağını düşünüyorum tatlım. Haziran ve Temmuz ayları finansal açıdan iyi olacak. Ekim ayının başında kariyerinle ilgili de uzun vadeli kararlar alacaksın. 

Bu sene senin için yavaş ritimli fakat unutulmaz bir yıl olacak be Koç :) Bu senenin kıymetini bil, kafandaki eğitim-yolculuk gibi işleri tamamla. Sevdiceğini bulmak için etrafına dikkatlice bak, sevdiceğine yanaşmak için kibar ol, 2 Nisan - 14 Mart arası evlenmeyi düşünme bile, gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Seviliyorsun!

Küllerinden doğma senesi, Boğa!

Sevgili Boğa,

Sana yıl içerisinde zaman zaman 'büyük değişim' halinden bahsetmiştim. Büyük bir şifalanma sürecinde olduğunu, ruhani bir dönüşüm yaşayacağını vurgulamıştım. Açıkçası bu etki 2017 içerisinde de devam edecek. Fakat 2017'de seni maddi anlamda da bekleyen pek çok güzel şey var, önce bunlardan bahsetmek istiyorum.

2017'nin Ekim ayına kadar kariyer konusunda son derece şanslı olacaksın, sevgili Boğa. Bu süreç içerisinde iş yerinden dostluklar kurman, destek alman ve idealinde olan, insanlara yardımcı olabileceğin projeler üzerinde çalışabilirsin. Patron yahut öğretmenlerinle aran iyi olabilir; hatta iş yerinden aşk dahi bulabilirsin. Özellikle Eylül ayını senin için aşk açısından çok uygun görüyorum. Fakat bu aşk konusunu aşağıda bahsedeceğim 'ruhani dönüşüm' kısmına bağlayacağım. Şimdilik sadece 'ayarında sevmen' gerektiği uyarısında bulunayım.

Ekim'e kadar iş yerinde yani kariyerinde olumlu ilerlemeler olsa da, maddi anlamda çok dikkatli olman gereken bir sene içerisindesin, Boğacığım. Finansal konular ve kariyer ilerlemesi birbirinden bağımsız etkiler gösteriyor. Bence bu sene bankalardan yüklü krediler çekmemeye, arkadaşlardan borç istememeye ve taksitli diye düşünerek büyük alışverişler yapmamaya bakmalısın. Özellikle Nisan ayının ilk haftasından, Ağustos ayının sonuna kadar maddi anlamda sıkıntılara düşebilirsin. Yani en azından yapman gereken harcamaları bu tarihleri göz önünde bulundurarak yapmanı tavsiye ederim. Bu sene parayı riske atma, kazandığın kadar harca. Şunun uyarısını da yapmalıyım; paranı harcamadığın gibi acil durumlar için bir kenarda küçük bir miktar bulundurmak da faydalı olacaktır. Aniden bir sevdiğine borç vermen gerekebilir ya da kendinle alakalı sağlık masrafları çıkabilir. (Sakin ol, sana 'hastanelere düşeceksin' demeye çalışmıyorum! Bu tarz enerjiler genel olarak sene içerisinde -özellikle Nisan Ağustos arası- yüksek olacak, sen eşeğini sağlam kazığa bağla demek istiyorum.)

Sene senin için biraz durgun başlasa da, bahar aylarının o güzel enerjisi ve Mars'ın ateşiyle beraber Mart ayında kendini neşeli, motive ve atak bir ruh halinde bulabilirsin. Bence spora falan başlamak için muazzam zamanlar. Kafandaki işler için harekete geçmeye, kariyer konusunda bir şeyler yapmaya başlayabilirsin.

Gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları demişler, Boğacığım. Ama bence sen özellikle Nisan ayında çok dikkatli olmalısın. Geçmişinden gelen, henüz defteri kapatamadığınız, bir şeyleri yarım bıraktığınız eski sevgili/flört tarzı birilerinin yeniden hayatına girmesi söz konusu olabilir. Kişisel görüşüm: asla tavsiye etmiyorum. Onun yerine sonbaharı beklemelisin. Ekim ayından sonra zaten kısmetin öyle bir açılacak ki... 

Şimdi aşk konusunda neden dikkatli olman gerektiği mevzusuna değinelim. Gördüğün gibi kariyer ilerlemesi dedik, aşk dedik... Fakat hayat bunlardan ibaret değil. Neşe saçan Jüpiter, aşk saçan Venüs varsa, zorluk ve sınav getiren Satürn de var. Gökyüzünün altında hiçbir şey tam anlamıyla siyah yahut beyaz değil. Bu sene de bir tarafımız yaprak dökecek, bir yanımız bahar bahçe olacak. Bakalım hangi yanımız...

Satürn sert bir öğretmendir. Klasik algıyla baktığımızda 'yıkıcı' bir etki gösterdiğini söyleyebiliriz. Örneğin; Satürn aşk-meşk konularına mı etki edecek? Buna hemen ayrılık, boşanma yorumu yapılır. Oysa Satürn çok çok daha derin ve anlamlı etkilere sahiptir. Sert bir öğretmen demiştik... İnsanı sınava sokar, başarılı olabilirsen mükafatlandırır; başarısız olursan sınıfta bırakır ve yeniden başlatır. Bu durumda oyunu onun kurallarına göre oynamak gerekir. Bazen hangi konuda test edildiğimizi bile anlamayabiliriz; sonuçta hayat çok boyutlu...

Satürn'ün seni test edeceği alan, 2017 yılı boyunca senin iç dünyan olacak, sevgili Boğa. Bağımlılıkların ve alışkanlıkların varsa (alkol, sigara, sağlıksız beslenme, seks bağımlılığı, bir insana bağımlılık, 'asla kopamam' diyeceğin bir ilişki, takıntılar ve bazı psikolojik rahatsızlıklar) bu sene içerisinde bırakmalısın. Kendi kendini bu sene içerisinde şifalandırmak, dönüştürmek, disipline etmek ve 'arındırmak' zorundasın. Sağlığına; özellikle cinsel yolla bulaşan, üreme organlarıyla alakalı hastalıklara çok dikkat etmelisin. Bu sene içerisinde küçük operasyonlar geçirmen söz konusu olursa, yine aynı şekilde bedenine çok çok dikkat etmeli; doktorunun sözünden çıkmadan yediğine içtiğine çok dikkat etmeli ve işi asla şansa bırakmamalısın. Bu uyarıları yaptığıma göre işin şimdi ruhani boyutuna geçelim. Büyük arzularınla test edileceksin, sevgili Boğa. Öyle kadersel bir dönem ki, çok fazla üçüncü kişi yorumu kaldırmaz bu yüzden kendin işaretleri takip edip göreceksin. Bir insanı mı çok istiyorsun, çok fazla para mı lazım? Bunların karşılığında ne kadar ödün verebileceğini ölçer. Bu süreçte kendine olan saygını, ahlak anlayışını, adil davranmayı önemsemelisin. Venüs'ün güzel bir çocuğusun Boğa olarak, fakat içinde her insan gibi senin de biraz bencillik var. Bu sene neyi ne kadar bencilce arzuladığın üzerinden sınanacaksın. Zincirlerini kırmak, bağımlı-hırslı ilişkileri geride bırakmak; eşit, adil, zarif ilişkiler kurmak zorundasın. İnanıyorum ki başaracaksın. Çiçek gibi bir insan olacaksın. 

Maddi zorluklar 2017 ile beraber bitecek. Ekimden sonra da aşk konusunda kısmetin açılacak fakat bu kısmet açılması gelir geçer yüzeysel flörtler şeklinde değil; ciddi birini hayatına alman şeklinde olabilir. Bu yüzden, sene içerisinde geçmişten gelen ya da körkütük arzuladığın -hırsla istediğin insanlara meyletmek yerine; taze ve düzgün ilişkiler kurabileceğin insanları beklemen gerektiğinin altını yeniden çiziyorum. 

Şimdiden bol şans tatlış!

Hovardalığın son senesi, İkizler!

Sevgili İkizler, 

Hani şu burcunun İkizler olduğunu söylediğinde insanların yüzünde oluşan o ifade var ya... Bu sene o ifadenin hakkını fazlasıyla vereceksin bebeğim. Ver zaten! 'İkizler' olmak neymiş göster onlara. O kadar hakkında söyleniyorlar, en azından biraz gerçeklik payı olsun, değil mi? :) 

Şaka bir yana, Ekim ayına kadar flört ve eğlence konularında çok ama çok şanslı olduğun bir döneme giriyorsun, İkizlerciğim. Fakat sırf bu yüzden bu senenin güllük gülistanlık geçeceğini düşünme. Evet, sana eğlence var. Sıkça dışarı çıkmak, gezmek, eğlenmek ve sosyalleşmek isteyebilirsin; fakat bu açıkçası senin düzenli bir ilişki kurmana ya da düzenli bir ilişkin varsa düzgünce ilerletmene engel olabilir. Tüm sene boyunca sana sürekli 'ilişkiler konusunda pişeceğin, ne istediğini anlayacağın, zayıf ilişkileri bitireceğin ve sağlam ciddi ilişkiler kurmaya başlayacağın hayatını değiştirecek bir süreçte olduğunu söyleyip durdum hatırlarsan.... Hah işte, o dönemin son turundasın artık. Bu süreçte ya evlenirsin, aynı eve çıkarsa, hani 'tamam işte bu' dediğin insanı bulursun; ya da bir süre daha bekar kalmaya karar verirsin ve bu süreç birazcık uzun sürebilir :) Bunlar elbette hayatın eğlenceli neşeli kısımları. Allah herkesin gönlüne göre versin :) Sen özellikle Nisan-Ağustos arasında hayatındaki insana ya da hayatına girmeye çalışan insanlara dikkat et. Aynı şekilde bu verdiğim Nisan-Ağustos arası tarihler, aranın pek iyi olmadığı arkadaşların, eski dostlarınla alakalı sevimsiz vukuatlar da getirebilir. Kesinlikle ama kesinle sakin kalmanı tavsiye ediyorum. Çünkü Nisan-Mayıs aylarında fazlasıyla agresif davranman da mümkün. Boşu boşu kavgalara girişmeye hiç gerek yok. Açıkçası sene içerisinde genel olarak herkes yanlış anlaşılmalara ve iletişim sıkıntılarına meyilli olacak, o yüzden geri dönüşü olmayan hareketlerde bulunmamakta fayda var.

İkizlerciğim, herhangi bir hastalığın ya da bedeninle ilgili düzelttirmek istediğin herhangi bir mevzu varsa, Ekim ayından itibaren sağlık konusunda oldukça kendini iyi hissedeceksin. Ekim ayından önce ise çocuk sahibi olma imkanın çok yüksek. Yani eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan, güzel bir dönem. Fakat henüz böyle bir şey istemiyorsan, dikkatli olmalısın! Aynı şekilde özellikle Mart civarı ufak tefek kazalara ve yaralanmalara dikkat etmeni rica ediyorum.

Seneye genel anlamda durgun bir şekilde başlıyor olsak da, sen eğer devam eden uyku problemi, depresyon gibi rahatsızlıklardan muzdaripsen çözebileceğin ve kendi kendini şifalandırabileceğin çok güzel bir süreç ile başlayacaksın, İkizler bebek. Rüyalarında aradığın cevapları bulabilirsin. İçsel bir farkındalık geliştirebilirsin. Gizli düşmanlarını fark edebilirsin yahut 'düşman' demeyelim de, seni belki kendileri bile farkında olmadan üzen-manipüle eden insanların sebeplerini öğrenebilirsin. Anlamak bilmek, bilmek affetmektir, demişler İkizlerciğim. Seneye böyle bir anlayışla başlayacağın için, insan ilişkileri senin için gündem olarak kalacak. İnsanları çözmeye çalışırken ya da ilişkileri idare etmeye çalışırken aslında kendini çözdüğünü göreceksin. Seneyi çok güzel bir dolunayla kapatırken, 'vay be ne güzel atlattım, tüm bunlar yaşanmasaydı, böyle bir insan olmayacaktım' diyeceksin. Sanırım etkiyi yeterince açıklayabilmişimdir...

İnsanlar, ilişkiler deyip durduk. Biraz da hayatın acımasız gerçeklerinden bahsedelim. Eğer üretime yönelik bir işte çalışıyorsan, (buna bir pastahanede poğaça yapmak, terzide elbise dikmek, çocuklar için masal kitabı kapağı tasarlamak, kazak örmek, ahşap boyamak, internet için komik caps hazırlamak bile dahil), yaratıcılığının sular seller gibi aktığı ve karşılığını bulduğun bir dönemde olacaksın. Yine aynı şekilde eğer çocuklarla çalıştığın bir meslekteysen (anaokulu öğretmenliği, hemşirelik, bakıcılık vesaire) yine bereketli paralar kazanabileceğin güzel bir süreç görünüyor. Fakat eğer ortak sahibi olduğun bir işteysen; (örneğin ofiste bir projede iki kişi olarak çalışıyorsanız, kankanla bir mekan açmayı düşünüyorsan) partnerinle iletişimine çok çok dikkat etmen gerekiyor. Tehlikelere ve aniden bozulabilecek iş ilişkilerine çok açık bir dönemde olacaksın. Kasım ayında ise bu zorlukların biteceğini tahmin ediyorum, İkizlerciğim. 

Kişisel gelişimin için verimli, farkındalık uyandırıcı durgun bir kış, dikkatli olunması gereken drama dolu bir bahar, iş bulma-toplumda öne çıkma gibi durumlara çok uygun ve maddi getirileri de olan güzel bir yaz veee aşkı bulabilmenin çok yüksek olduğu bir sonbahar! 2017'de aşk meselelerinin sıkıntılarını komple kapatmış olacaksın beybi. Bol şans!

Geçmişi şifalandırma vakti, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Önce açık ve net bir şekilde güzel haberlerden başlayalım. 2017'nin başından Ekim ayına kadar olan süreçte öncelikle şu an yaşamakta olduğun evde büyük yenilikler yapabilirsin, evini 'yuva' haline getirmeye yönelik alışverişler... Hatta yeni bir ev dahi alabilirsin. Aynı şekilde ailenle alakalı özellikle geçmişten gelen sorunları şifalandırabileceğin, güzel ve huzurlu vakit geçirebileceğin hoş bir dönemdesin. Çeşitli bilinçaltı problemleri, depresyon, kaygı bozukluğu ya da küskünlük gibi durumlar varsa, sene içerisinde kendi kendini şifalandırmak, affetmek, bir 'akıl hocası' niteliğinde biriyle ya da herhangi bir şekilde 'rehberlik' edebilecek dostla beraber ruhundaki sıkıntıları atabileceğin güzel bir yıl bu! 

Yengeç burcu söz konusu olunca, kabuğa çekilmek ne kadar çekici ve güvenli gözükse de; bu sene içerisinde kabuğun sadece 'evin' olarak kalmalı ve sen kendini dışarı atmalısın, sevgili Yengeç. Sebeplerine gelelim: Kariyer konusunda önüne bir takım engeller çıkacak -fakat bu engellerin hepsi aslında seni daha ileriye taşıyacak fırsatlar olacak. O yüzden iş yerinde yaşanan aksiliklere, talepkar patronlara ya da kısacası üst üste yığılan işlere isyan etmek, küsmek ve kabuğuna çekilmek yerine; eline yüzüne bulaştırarak da olsa destek istemeli ve elinden geleni yapmalısın tatlım. Bu süreçte edineceğin her tecrübe -başarısızlıklar da dahil- sana ilerideki yıllarında oldukça faydalı olacaklar. Bu süreçte mesleğe yönelik ne kadar sertifika, eğitim varsa almanı tavsiye ediyorum. Eğer öğrenciysen, ödevlerine ve görevlerine çok dikkat etmelisin. Sorumluluk sahibi olmak bu sene senin adeta imtihanın. Şöyle düşün; bu sene içerisinde yaptığın işten öte, o işi nasıl yaptığın, ne kadar kendini ortaya koyduğun ve emek verdiğin daha değerli olacak. Bu yüzden, ev ne kadar çekici görünse de sana çık dışarı ve 'saldır Yengeç' diyorum.

Fakat uyarmadan geçemeyeceğim; bu sene sağlığına çok dikkat etmen gerekiyor. Nisan-Ağustos ayları arasında eğer evcil hayvanların varsa, onların sağlığına da dikkat etmeni, rutin veteriner kontrollerini aksatmamanı tavsiye ediyorum. 

Seneye durgun bir şekilde başlıyoruz; Şubat sonuna doğru yurt dışı ve yüksek eğitim/dil eğitimi konularında bazı yeni kararlar alabilirsin, ertelediğin işleri halletmeyi düşünebilirsin. Yıl boyunca iletişim konusu biraz narin olacağı için, bu tarz işlerde her türlü belgeye - detaya çok dikkat etmen gerekiyor. Ufacık kağıt işleri yüzünden aksaklıklar oluşabilir. Baharda hareketlenen sosyal hayatın, yaz aylarında iyice şenlenecek. Haziran-Temmuz aylarında kendin için alışverişler yapabilir, saç baş değiştirmek isteyebilirsin. Ağustos ayı ise maddi açıdan oldukça verimli haberler getirecek. 

Ekim ayından sonra ise aşk konusunda çok çok çok şanslı olacaksın, özellikle Kasım ayında mutlaka birini bulacağından eminim. Aynı şekilde eğer zaten bir ilişki içerisindeysen yahut çocuk sahibi olmayı düşünüyorsan, Kasım ayı yine çok uygun bir dönem olacak. 

Eğer üretime yönelik bir işte çalışıyorsan, (buna bir pastahanede poğaça yapmak, terzide elbise dikmek, çocuklar için masal kitabı kapağı tasarlamak, kazak örmek, ahşap boyamak, internet için komik caps hazırlamak bile dahil), Kasım ayından itibaren yaratıcılığının arttığı  ve karşılığını bulduğun bir dönemde olacaksın. Yine aynı şekilde eğer çocuklarla çalıştığın bir meslekteysen (anaokulu öğretmenliği, hemşirelik, bakıcılık vesaire) Kasım'dan sonra yine bereketli paralar kazanabileceğin güzel bir süreç görünüyor. Kısacası senin için şenlik asıl Kasım ayında başlıyor, sevgili Yengeç. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki, bu sene sonuna doğru hayatına giren biriyle sağlam ve ayağı basan bir ilişki kurabilirsen (ya da zaten hayatında biri varsa), 2018 yılında bu ilişkiyi resmiyete dökmeyi düşünebilirsiniz. Çünkü bu senin böyle mıymıy duygulara, romantizme endeksli ilişkiler yaşayacağın son sene olacak. 2018'de ilişkilere olan bakış açın daha gerçekçi ve mantıklı olacak. O yüzden bu sene eğlenmeye bak, geçmişini şifalandır. Güzel kariyer fırsatlarını kaçırma ve sağlığına çok dikkat et tatlım.

Parçala onları, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu sene herkesler için genel anlamda sıkıcı, kasvetli, ağır ağır ilerleyecekken senin için ise temposu oldukça yüksek olacak. İlk ay Ocak boyunca birazcık dinlenmeye bak. (Bu Ocak ve Şubat sürecinde üreme yolu hastalıkları, cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat etmelisin. Çok fazla alkol tüketmemeye dikkat etmelisin. İdrar yolu hastalıkları söz konusu olabilir, regl süreçleri biraz sancılı geçebilir. Borç konuları söz konusu olabilir; çok çok çok sakin davranmaya bakmalısın!) Özellikle yaşayacağın dolunay etkisiyle senenin başında bir farkındalık oluşturman, uzun süredir kafanda yer eden fakat çözemediğin sorunları çözmen, bazı soruların cevaplarını rüyalarında bulman, dostu-düşmanı ayırt etmen mümkün olacak. Bu da tantanalı bir sürece girecek olan seni güzelce hazırlamış olacak. Aslancığım, Şubat ayının ilk haftasından itibaren yeni kararlar alman söz konusu olabilir. Bu 'yeni kararlar' kafasına girmenin sebebi de (yeniay etkisinden farklı olarak) biraz dramatik davranman olacak gibi duruyor. Bence önce bu konuya değinmeliyiz.

Bitmeyen astroloji geyiğidir, sürekli 'Aslan egosu'ndan bahsedilir. 2016 ise senin için bu meşhur egonun, gururun sorgulandığı, törpülendiği ve yıprandığı bir sene oldu. Kendini genel anlamda değersiz hissediyor olabilir, değerli hissetmek için yapmaya çalıştığın şeylerde de tıkanıklık hissediyor olabilirsin. Sonuç olarak bu ikisi birbirine bağlantılı şeyler. Kendine güvenen-yapabileceğine inanan bir çocuğun harika bir resim yapması ile harika bir resim yaptığı için kendisine güvenen-yapabileceğine inanan çocuk gibi. Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan meselesi yani... Egonla ilgili kendini ne kadar sorgularsan, ne kadar yıpratırsan o kadar yorulacaksın, sevgili Aslan. Şunu hatırlamalısın ki, ne kadar değerli olduğumuza ancak kendimiz karar veririz. Bu durum, çevreden onay görmemize bağlı değildir. Hatta genel olarak her insan bir miktar 'kendisiyle takıntılıdır', dolayısıyla kimse gerçekten senin özgüven durumunu sorgulamıyor yahut seni bir meselenin odağına alıp bu şekilde davranmıyor. Bunları hatırlamalı ve her şeyi üzerine alınmamalısın. Duygusal sebeplerden, sırf havadan nem kapma durumundan, kendi içindeki kırgınlıkları çevrene yansıtman ya da sebeplerini çevrenden bilmen gibi durumlar söz konusu olabilir ve tüm bunlardan dolayı 'yeni kararlar' kafasına girip işten ayrılmaya-sevgiliyi terk etmeye falan kalkışabilirsin. Yapma gözünü seveyim. Senenin ilk aylarında atarlı giderli dav-ran-mı-yo-ruz! bu konuyu netleştirdiysek ve açıkçası ne demek istediğimi anladıysan, yılın bize daha neler hazırladığına bakalım...

Ekim ayına kadar sosyal ortamlar sıkıcı gelebilir. Fakat Kasım ayında o Aslan şanına yakışır bir şekilde yine dış dünyaya döneceksin, sevgili Aslan. Eğer üretime yönelik bir işte çalışıyorsan, (buna bir pastahanede poğaça yapmak, terzide elbise dikmek, çocuklar için masal kitabı kapağı tasarlamak, kazak örmek, ahşap boyamak, internet için komik caps hazırlamak bile dahil), Kasım ayından itibaren bu konularda engellerinin kalktığı, yaratıcılığının arttığı  ve karşılığını bulduğun bir dönemde olacaksın. Yine aynı şekilde eğer çocuklarla çalıştığın bir meslekteysen (anaokulu öğretmenliği, hemşirelik, bakıcılık vesaire) Kasım'dan sonra yine iyi zamanlar geçirebilirsin iş yerinde. 

Eğer çocuk sahibiysen, yılın son aylarına kadar evladınla ilgili bazı problemler yaşayabilirsin. Bu problemlerin çoğunlukla çocuğun eğitimiyle alakalı olacağını düşünüyorum. Sert davranmamak, ailenin alışkanlık-gelenek-inançları gibi konularda despot davranmamak önemli. Çocuklarla çıkılacak yolculuklarda da dikkatli davranmak faydalı olacaktır. Özellikle Nisan ve Ağustos ayları arasında bisikletten düşme gibi minik kazalara-kemiklere dikkat etmek lazım. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan da, 2018 yılının başı en verimli dönem olacak. 2017'nin sonuna doğru özellikle Kasım ayında yeni bir ev almak, eve eşyalar almak, taşınmak, evlenmek gibi durumlar söz konusu olabilir. 

Kariyer konusunda en şanslı dönem ise Haziran ayında başlıyor. Temmuz ayı gayet başarılı, Ağustos ve Ekim arası ise finansal getiriler açısından tek kelimeyle şahane! 

Aşk konusundaki sıkıntılar 2018'den itibaren sana asla uğramayacak, sevgili Aslan. Yılın başında Ocak-Şubat-Mart aylarında cinsel dürtülere kapılmak, anlık geçici ve dürtüsel bir şekilde ilişkilere girme istediği hissedebilirsin. Bunların çeşitli krizlere, gelecekte uyumsuz ilişkilere davetiye çıkaracağını bilmelisin. Zaten sorgulamakta olduğun 'gurur' meselesini biraz daha baltalamak istemiyorsan, yılın ilk ayları aşk meşk konularında ağır başlı ol. Senenin sonuna doğru her şey daha güzel olacak. Bol şans!

Onları tomar tomar parayla döveceksin, Başak!

Sevgili Başak,

Bu sene senin için üretme ve kazanma, karşılığını alma vakti. Seneye retro etkileriyle, biraz kasvetli ve yavaş geçecek bir şekilde giriyoruz. Bu ise senin gibi detaycı bir burç için çok da kötü sayılmaz. Hele de Jüpiter 2. evinde sana para kazandırmaya ve üretkenlik katmaya hazırken. Başakçığım, bir öğrenci olabilirsin, bir ev hanımı, beyaz yakalı, öğretmen, mühendis... Fark etmez. Bu sene, seni sen yapan her yeteneğini fazlasıyla kullanabileceğin ve kazanca çevirebileceğin fırsatlar yakalayacaksın. Bu evde pasta yapmak da olabilir, internette yayınlamak için bir blog hazırlamak olabilir, öğrenciysen ödev yapmak-okul dışı projelere koşturmak, hayalini kurduğun Instagram hesabını açmak, fotoğraf çekmek... Sınırları sen belirle işte! Öyle güzel bir etki ki, 'benim bir yeteneğim yok' ya da 'bu saatten sonra uğraşamam, herkes yapıyor onları' gibi mazaretler uydurarak bence bu güzel seneyi kaçırmamalısın. bu sene uzun ve kasvetli olacak, uğraşabileceğin bir şey bulmak, hem can sıkıntını alır, hem de hayatın diğer aksiliklerine takılmanı engeller.

Gelelim senenin başına... Yani Ocak ayına. Başakcığım, sene pek şirin başlamıyor. Eğer bir sevgilin varsa, özellikle pasif agresif davranışlardan, duyguları açık açık konuşmak yerine inceden laf dokundurmalardan çeşitli  gerginlikler yaşayabilirsiniz. Yahut eğer bir sevgilin yoksa, hayatına biraz pasif agresif, duygusal anlamda manipüle etmeyi seven, kısacası biraz sinsi bir tipin girme ihtimali var. Bu yüzden her zaman yaptığın gibi kılı kırk yar ve bu sefer biraz bencil ol, sevgili Başak. Neyse ki bunlar geçici etkiler. Gelelim diğer mevzulara.

Aile içerisinde gerginlikler maalesef sene içerisinde tekrarlayacak gibi görünüyor. Otorite figürü ailenizde artık her kim ise, onun çatışmalar yaşayabilirsin. Benim tavsiyem, bükemediğin bileği öpmen yönünde olacak. Fakat hayatının ilerleyeceği yolu sadece kendinin belirlediğine de emin olmalısın. Onun dışında gerginlik çıkacak olan mevzuları alttan alarak göğüslemek en iyisi... Evle alakalı problemler de ihtimal dahilinde görünüyor. Özellikle bahar aylarına, Mart'a kadar evdeki su tesisatına, su baskınlarına dikkat etmenizi ve önlem almanızı tavsiye ederim. Nisan-Ağustos tarihleri arasında ev ve aile içerisinde geçmişten kalma problemler yeniden gündeme gelebilir. Sakince çözmek dışında bir seçenek yok, aksi takdirde yıkım getirecektir. Bu yüzden Satürn'ün anahtar kelimelerini unutuyoruz: Sabır, mantık, adalet. Aile üyelerine sakin davranmayı ihmal etmedikçe, çözülmeyecek sorun yok. Elbette bunlar 'yüksek ihtimal', %100 gerçekleşecek mahvolacaksınız demek istemiyorum, sadece aile içindeki enerjinin gergin olduğunu bilip, ne olur ne olmaz sakin davranın. 

Emlak konuları, ev alma-satma gibi mevzular söz konusu ise özellikle ev sahipleriyle alakalı sıkıntılar yaşanabilir. Emlakçılar ile yaşanabilecek sıkıntılar ise yılın ilk 3 ayı için geçerli. Eğer gerçekten büyük paraların söz konusu olacağı bir alışveriş varsa, bence Ağustos sonrası yapılması çok daha iyi olur. Ama hayırlısı tabi... :)

Senenin başından itibaren aşk hayatında oluşacak hareketliliğin pek de güvenilir ve hayırlı olacağını sanmıyorum, Başak. Bu yüzden bence Venüs retrosunu da atlamayı beklemeli ve Nisan ayında aşk konusunda harekete geçmelisin. Hem ne demişler, gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları :) Nisan Mayıs civarı muhtemel flörtlerin de Eylül ortasından itibaren ciddi ve ileri dönük ilişkilere dönüşmesi söz konusu olabilir. 

Ekimden itibaren sosyal çevrenin çok genişleyeceğini, iş fırsatlarının artacağını yahut iş arkadaşlarından destek göreceğini söyleyebilirim. Yaz ayları ve özellikle Temmuz, kariyer açısından zaten şanslar getirirken, Kasım ayında kariyerindeki bu ilerleme adeta taçlanacak. 

Ailevi-ev ile alakalı sorunlar da 2017 Aralık itibariyle tarihe karışacak, Başakçığım. Bol şans!

2017 senin yılın, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu senenin en şanslı burcu sensin. Alemlerin kralı, geldiği yere şans, neşe, bal getiren Jüpiter tam Ekim ayına kadar senin burcunda seyahat edecek. Bu durumda kendini çok yaratıcı, neşeli ve şanslı hissedebilirsin. Fakat hemen uyarımı da yapmalıyım; astrolojide net olarak iyi ya da kötü yoktur. Her gezegenin bir gölge özelliği de vardır. Şans getiren Jüpiter, sana tembellik ve vurdumduymazlık gibi bir etki de verebilir. Aynı zamanda kilo almaya oldukça müsait olduğun bir dönemde olacaksın. Şimdi bu güzel haberden sonra moralini azıcık bozabildiysem, senenin geri kalanına bakalım:) Şaka bir yana, şahane bir yıla giriyorsun! Fakat asla rehavete kapılmamalısın.

Sene biraz durgun başlıyor. Senin için güzel olacak bir sene fakat ilk birkaç ay iş yerinde gerginlikler; özellikle iş arkadaşların arasında pasif agresif tavırlar söz konusu olabilir. Sakin olmak ve Teraziliğin o diplomasi becerisini kullanmaktan başka çaremiz yok. Sakin olmaya bakacağız. Zaten bir süredir yakın iş arkadaşların dahil, iletişimde sıkıntılar; komşular-kardeşler-kuzenler-akrabalar arasında geçimsizler yaşanıyor. Bu sıkıntılı ilişkiler özellikle Nisan ve Ağustos ayları arasında patlak verebilir. Tartışmalar beklenmedik şekilde büyüyerek kavgalara dönüşebilir ve bunlar da maddi kayıplarla sonuçlanabilir. Bu yüzden sakin kalmak şart. Özellikle sakin kalman gerektiğinin altını çiziyorum çünkü Şubat ayından itibaren kendini güçlü ve yenilenmiş hissedebilir ve yükselen özgüveninle, aslında ufak olaylara biraz ciddi tepkiler verebilirsin. Gücünü kimsenin üzerinde denemene gerek yok. Sağı solu belli olmayan Uranüs etkisiyle işler çok çabuk kontrolden çıkabilir, ona göre. 

Aşk var. Aşk sana elbette ki var, sevgili Terazi! Haziran ayından itibaren zaten şansın katlanırken; bir de bu etkiye aşk ekleniyor. Mayıs ayından itibaren tüm yaz boyunca kendini çok çekici ve çok flörtöz hissedebilirsin. Hayatında biri yoksa, hiç beklenmedik yerlerden birileri hayatına girebilir. Zaten başın bağlıysa, çok güzel sürprizler, kaçamaklar, tatiller yaşayabilirsiniz. Büyük kararlar alabilirsiniz. Hatta ve hatta Ekim ayında evlilik konusunu bile düşünebilirsiniz. Tabi bunlar için dışarı çıkmak, kendimize zaman ayırmak ve en önemlisi: Niyetlenmek, istemek gerekiyor. Jüpiter'in etkisi altındayken, korkmayın, hayal edin ve istediklerinizi söyleyin yaratıcıya. Temiz niyetle istenen her dileğiniz kabul olsun.

Yılın ilk iki ayı bazı sağlık problemleri yaşayabilirsin. Midenle ilgili sıkıntılar olabilir. Fazla alkol tüketmemeye dikkat et lütfen. Ufak tefek şikayetlerde de doktor kontrolüne gitmeyi ihmal etme. 

Kariyer konusunda da iyisin; tek sıkıntı belki iş arkadaşları ile yaşanacak gerginlikler. Fakat bu gerginliklerin uzun süre gelmemek üzere Kasım ayından itibaren biteceğini bilmelisin. Bu yüzden, bu süreçten kimseyle küsmeden çıkmış olmak önemli. Para konusunda da sene boyunca şanslısın fakat özellikle Temmuz Ağustos civarı büyük krediler çekmemeye, borçlar istememeye dikkat etmek lazım. Zaten Ekim ayından sonra kazancın fazlasıyla artacak. Harika bir sene seni bekliyor, Terazi. Her şey gayet yolunda :)

Yolu yarıladın, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Finansal anlamda zorlandığın bir seneyi geride bıraktın. Açıkçası bu sene de para konusunun çok aşırı bereketli olacağını iddia edemem; fakat kendi çabaların dahilinde emeğinin karşılığını alman, kazanmak için yeni fırsatlar yakalaman için gayet güzel bir döneme giriyorsun. Kasım ayında sana herhangi bir şey üretmen gerektiğini; bunun senin sınavın olduğunu söylemiştim. Evde pasta kek yapmaktan tut, bir kazak örmeye, fotoğraf çekmeye, Instagram hesabı açıp blog yazmaya kadar her konuda-herhangi bir yeteneğini ortaya koyan, seni sen yapan aktivitelere girişmen ve bunları kazanca çevirmen yönündeki fırsatları havada kapman gerektiğini bol bol belirttim. Harekete geçtin mi? Muhtemelen hayır, sonuçta genel olarak zor bir gökyüzü vardı ve ülkece durumumuz da ortada... Fakat buna 'Satürn sınavı' dememizin sebebi de bu, minik Akrep. Değerli olan hiçbir şey altın tepside önümüze sunulmuyor. Sen geçtiğimiz sene bu konularda harekete geçip üretken ve kazanan olmadıysan, bu sene olmak zorundasın. Çalışman lazım, bu kadar açık ve net.

Gelelim şimdi senenin başına; gergin bir döneme başlıyorsun. Toplum önündeki görüntün, gururun, hatta aşk hayatın konusunda paranoyaların, gereksiz endişelerin ve bunlara bağlı olarak da tripli hallerin olabilir. Trip yapma, Akrepciğim, muhtemelen pek çok şeyi kafanda fazlasıyla büyütüyorsun. Bu sene başından itibaren zaten retro etkili ve iletişimde kimsenin çok da başarılı olamayacağı bir dönem olacak. Dolayısıyla, zaten zor şartlarda kurulacak iletişimde imalı laflar, tripli dokundurmalar kullanırsak hiçbir yere varamayız. Derdini de gerçekten kimseye anlatamazsın.

Eğitim ve yolculuk üzerine planların hayallerin varsa ilk aylardan itibaren gelişmeler yaşayabilirsin. Bu bir dil kursu da olabilir, lisans ya da lisans üstü eğitimine bağlı gelişmeler de olabilir. Bu yüzden, daha önce de bahsettiğim zorlu iletişimden kaynaklı, her belgenin her evrağının çok dikkatli bir şekilde hazırlanmış olmasını tavsiye ederim. Yolculuklarda da aynı şekilde sıkıntılar yaşanabilir, bu yüzden biletlerini iki kere kontrol etmen ve bagajına sahip çıkman senin yararına olacaktır.

Nisan ve Ağustos ayları maddi anlamda çok fazla zorlandığını hissedebilir ve hatta pes edeceğini hissettiğin noktaya gelebilirsin tatlım. Fakat tam orada dur, çünkü Ekim ayından itibaren, alemlere şans neşe bereket getiren Jüpiter senin burcuna geçecek ve büyük bir rahatlama ile beraber sana adeta tüm yolları açacak. Yeter ki sen birazcık daha sabırlı ol. Zaten para ile olan bu sınavın 2017'nin Aralık ayında komple bitecek. Fakat; bunu ölü taklidi yaparak geçirmek bence uygun değil. 2017 senin maddi durumunu şöyle bir yirmi küsür yıl boyunca kalıcı olacak şekilde oturtmak için son şansın. Çalışmak zorundasın Akrepciğim.

Şimdi diyeceksin ki, 'ben öğrenciyim' vesaire... Eğer öğrenciysen ve yaş olarak da 20'nin altındaysan, bu iyi çünkü sana ileriki yıllarda kazanç sağlayacak olan fırsatları şimdiden görebilirsin demek bu. Satürn'ü erken atlatmak adeta bir şanstır. Okul dahilinde bir projeye katılmak, ödev yapmak, bir kursa gitmek -kısacası sana değer katacak, seni sen yapacak bir yetenek edinmek, 'zanaat' öğrenmek çok önemli tatlım. Bu süreçte sadece bir yerde staj yapmak dahi, becerilerini yüzeysel olarak geliştiriyor gibi görünse bile aslında sana yıllara ve gelecekteki kariyerine yayılacak bir etki verecek. 

Aşk olmaz mı... Haziran ve Temmuz ayları aşk açısından oldukça güzel fırsatlar getiriyor. Fakat öncesindeki Venüs retrolarını atlamak lazım.

Seni harika bir dönem bekliyor. Fakat yılın ilk yarısını sakin kalarak çalışmalı, iletişime çok dikkat etmelisin. Yılın diğer yarısı Haziran sonrası aşk ile biraz yumuşarken, yılın sonunda da maddi zorluklarına veda etmiş olacaksın. Şimdiden bol şans!

Bu sefer onlar düşünsün, Yay!

Sevgili Yay,

Nasıl bir yıl atlattık öyle! Fakat yıkılmadık, devrilmedik, hala buradayız. Şimdi sana bir iyi, bir de kötü haberim var.

Kötüden başlıyorum: Bütün sene başının etini yediğim Satürn transiti bu sene de aynı hızda devam ediyor. Hem de 2017'nin sonuna kadar. Hatta Nisan Ağustos arasında retro harekete geçerek üzerimize bindirdiği baskıları iyice güçlendirecek bile. Ne kadar güçlendiğimizi, ne kadar dayanıklı hale geldiğimizi, ne kadar sabırlı olduğumuzu test edecek. Zaten geçen seneden antrenmanlıyız. Bu yüzden, bu sene içerisinde ne olursa olsun durmadan çalışmaya, sabırlı davranmaya ve gerçekçi olmaya devam edeceğiz. 

Sene kasvetli bir şekilde başlıyor. Sıkıcı ve iletişim konusunda biraz durgun bir etki tüm yıla yayılacak. Aile içerisinde ve evle alakalı konularda fazla alıngan davranmamız, pasif agresif tavırlarla küskünlükler yapmamız söz konusu olabilir. Bunlara hiç gerek yok; zira iletişim konusu zaten herkes için öyle sıkıntılı ki, açık açık söylemedikçe kim kimin neye alındığını küstüğünü anlamakta zorluk çekiyor. O yüzden sevgili Yay, ailene ya da ev arkadaşına bazı tepkilerin varsa, bunları net bir şekilde dile getirmelisin. 

Senenin ikinci ayı sana damdan düşer gibi aşk getiriyor. Aynı şekilde saç kestirmek, boyatmak, yeni kıyafetler almak için de uygun dönem. Aynı şekilde cinsel enerjinin yükseldiğini hissedeceksin. Fakat bu etki sadece 1 ay sürecek, 1 ay sonra yani Mart'tan itibaren sağlığına çok çok dikkat etmeni, kozmetik-kuaför-lazer epilasyon gibi işlere mümkünse girişmemeni; illa girişeceksen de aşırı dikkatli olmanı tavsiye ediyorum. Şubat'ta tanıştığın ya da flörtleştiğin insanların da Mart ayında aniden heyecanını kaybettiğini düşünebilirsin. Bence zaten senenin henüz başında çok da ciddi ve ileri dönük şeyler planlamamalısın. 

Çünkü senin için 'asıl olay' yaz aylarında başlıyor, sevgili Yay. Geçen sene ve bu senenin başında çok çalıştın, yoruldun; Haziran-Temmuz ayları ise senin için adeta devrim gibi, artık güçlenmiş, disipline girmiş halinle yeni kararlar alacaksın. Çevrenin ve özellikle arkadaş grubunun fazlasıyla desteğini göreceğin bu süreçte iş değiştirmek yahut kendi işini kurmak isteyebilirsin. Teknoloji-basın-iletişim gibi alanlarda çalışıyorsan şansın oldukça açık. Fakat yine de garantici davranmakta fayda var. Senenin sonuna doğru kariyer anlamında çok fazla zorlanacağını göz önünde bulundurursak, ani iş değişimi gibi kararlar almadan önce mutlaka her detayı düşünmelisin. Satürn başındayken, öyle fevri hareketlerin bedeli ağır olur. 

'Yay, 2016'yı atlattın fakat sadece işleri yetiştirmiş olmak sana verilen görevi yerine getirmek  yetmiyor. Aynı zamanda kişisel olarak da kendini kesinlikle geliştirmelisin. Sakin olmayı öğrenmeli ve garantici davranmayı artık huy edinmelisin. ' bunu sana geçen ay demiştim. Aynısını 2017 için de kulağına küpe etmelisin. 2015'in sonundan itibaren başlayan etki önce hayatındaki gereksiz şeyleri yıktı, sonra sana binbir emek verdirerek yenilerini kurmanı sağladı, şimdi de onları ne kadar sağlam inşa ettiğine, ne kadar güvenilir olduğuna, ne kadar güçlü olduğuna bakacak.

Hayran bırakacaksın, Oğlak!

Sevgili Oğlak, 

Öncelikle 2017 ne kadar durgun ve kasvetli bir şekilde başlamış olursa olsun, senin bu senenin başından Ekim ayına kadar insanlar üzerindeki ve çevrene yansıttığın etkin o kadar güçlü olacak. Kariyer anlamında başarılı olabileceğin ve özellikle insanları-patronlarını ve üslerini, elini attığın işin altından kalkabileceğine ikna edebileceğin bir dönem. Resmen 'forsun' çok güçlü olacak, bunu özellikle Haziran ayından sonra ister iş görüşmelerinde, ister patronundan zam ya da terfi isterken kullanabilirsin. Sadece sevdiklerine karşı fazla ego yapmamaya, despotluk taslamamaya ve ev hayatını ihmal etmemeye dikkat etmelisin. 

Yıl boyunca yine bazı bilinçaltı sıkıntıları yaşayabilirsin. Depresyon ve paranoya meyli söz konusu; bu durumda elbette yapılacak en mantıklı şey bir uzmandan yardım almak olacaktır. Bazı paranoyaların ise çok haksız sayılmaz; daha çok iş yeri ile alakalı, iktidar ve kontrol konularından zıtlaştığın kişiler sana zarar vermek isteyebilir. Özellikle Nisan ve Ağustos arasında patron-baba gibi bir otorite figürüyle çatışabilirsin. Şimdi seni uyarmak istediğim konu belki sana komik gelecek ama; her ama her işini kanuna uygun yaptığına emin olmasın. Nasıl bir meslekte çalışıyorsan, vergiler, evraklar, her şey usülüne uygun olmalı. Kanunla başının derde girmesi fazla muhtemel görünüyor. Güvenmediğin arkadaşlarınla telefon laptop gibi eşyalarını paylaşma, şifrelerine sahip çık ve ağzından çıkanlara lütfen lütfen dikkat et, sevgili Oğlak. Kimsenin kanunla başı derde girsin istemeyiz, değil mi? Bence beni yeterince iyi anladın sen :)

Kariyer konusunda eğer iş arıyorsan, Ekim ayından itibaren özellikle teknoloji, basın, iletişim gibi alanlarda şansın açık olabilir. Aynı şekilde arkadaş çevrelerinden de destek görebilir ve iş fırsatları bulabilirsin. Bunun için sosyal olmak şart. Eğer senenin sonuna doğru bu tarz bir arayışın olursa, İnternet üzerinden dostlarına duyurmak yapacağın ilk iş olmalı.

Yine Nisan ve Ağustos arasında sağlığına çok dikkat etmelisin. Özellikle stres, depresyon ya da uyku problemleri miden başta olmak üzere bedenine vurabilir. İnat etmenin, 'ben güçlüyüm, bana bir şey olmaz, üzülmedim ki' diye diretmenin karşılığı sağlığın olmasın. Ruhani bir yenilenme dönemine tek başına, rehbersiz ve yardımsız girmek emin ol hiç iyi bir fikir değil. Zaten yıl genel olarak retro etkili olacağı için iletişim kötü olacak ve herkes herkesin derdini çok da kolay anlayamayacak. Hatta bu süreçte bazı arkadaşlarından bile kopabilirsin. Yalnızlaşmak da pek iyi bir fikir sayılmaz. Bu yüzden sosyalleşmeli, yüzeysel de olsa ilişkiler kurmalısın. Aşk için en güzel zaman Ağustos olacak, sevgili Oğlak, senenin son aylarında kendini düzenli bir ilişkinin içerisinde bulabilirsin. Ağustos seni maddi açıdan da sabitleyecek bir etki ile geliyor. 

Sen yeter ki şu ruhsal problemlerini çöz, güvenmeyi öğren :) Her şey güzel olacak tatlış!

Temelleri attın bile, Kova!

Sevgili Kova, 

Oldukça meşgul bir seneye giriyorsun. Genel olarak herkes için durgun ve kasvetli bir dönem olsa da, sen yüksek eğitim/dil eğitimi, seyahatler, inançlar, basın, adalet, din gibi konularda çokça düşüneceğin, seyahatler edeceğin, kendini geliştireceğin ve bolca fırsatla karşılaşacağın bir senenin içinde olacaksın. Sana tavsiyem, eğer şimdiye kadar planladığın bu konuları kapsayan işler varsa, onlara dair her evrağı, her belgeyi dikkatlice kontrol etmen ve retro etkilerine takılmadan bu senenin fırsatlarını yakalaman! Ekim ayına kadar bu konularda çok şanslı olacaksın, Kova.

Arkadaş gruplarında dışlandığını ve yalnızlaştırıldığını hissedebilirsin. Buna direnmek, buna şiddetle isyan etmek, olayların üzerine gitmek senin için çok da faydalı olmayacaktır. Bu sene senin kişisel gelişimin için en önemli dönem; yıllara yayılacak olan bu karakter kırılmasını insanlar genelde tek başına yaşar. Senin yanında olması muhtemel insanların da az sayıda ve 'akıl hocası/rehber' niteliğinde birileri olacağını tahmin ediyorum.

Gelelim aşk meselesine, Haziran ayından itibaren kısmetin çok ama çok açık. Daha önce 'bana göre değil bu işler' dediğin tarzda ilişkilere bile sıcak bakmaya başlayabilirsin. 2017'yi başı bağlı olarak kapatman yüksek bir ihtimal gözüküyor.

Eğer bir öğrenciysen, bu Ekim ayına kadar hocalarından da destek göreceksin ve mükafatlandırıldığını hissedeceksin. 

Bu sene senin için elle tutulur şeylerden çok gerçek anlamda 'aşk' ve eğitim/seyahat-bilinmeyene ulaşma ile karakter gelişimi getirecek, Kovacığım. Bu şekilde söyleyince kulağa sıkıcı geldiğini biliyorum fakat yaşarken oldukça heyecanlanacaksın. İçindeki gerçek sen'i ortaya çıkarma vakti. Bol şans!

Para, para, para... Balık!

Sevgili Balık, 

Zor bir sene atlattık; çok da parlak bir seneye girmiyoruz açıkçası. Fakat dünya üzerinde yaşayan herkesi mutlu edecek bir şey var ki, bu sene sana o denk geliyor: Para.

Ekim ayına para konusunda oldukça şanslı olacaksın. Bu banka kredisi olabilir, burs, tazminat, nafaka ya da miras olabilir... Kısacası başkalarından, başka bir kaynaktan gelen para gözüküyor. Bu para kaynağını akıllıca kullanmanı ve evrenin bir gün, verdiği her şeyi kuruşu kuruşuna geri alacağını bilerek harcamanı tavsiye ediyorum. 

Bu paradan bağımsız olarak, yaklaşık 1 yıldır, toplum önünde yeterince güç sahibi olmadığını, yeterince saygı görmediğini, küçümsendiğini hissediyor olabilirsin. Bunların hepsinin birer kuruntu olduğunu bilmelisin. Kariyer konusu kendini iyi hissetmen için bir anahtar gibi görünebilir sana. Fakat kariyer konusunun bu sene seni biraz zorlayacağını bilmeli ve buna hazırlıklı olmalısın. Kabullensen iyi edersin: Kariyer konusu hepimizin geçmek zorunda olduğu bir cehennem, öyle ya da böyle mecburen çalışacağız, bu dünyada kendi yerimizi açacağız. Bu kolay da olmayacak, ertelemenin de bir mantığı yok. O yüzden ruh halini toparlamalı ve bir ucundan başlamalıyız, sevgili Balık. Senenin başında senin burcunda yer alan Mars'ın o hırsını bence kariyerine yöneltmelisin.... Fakat aşka yöneltecek gibi duruyorsun....

Senenin başından itibaren aşk ihtimali çok yüksek, Balıkçığım. Ocak-Şubat-Mart aylarında ayaklarını yerden kesen bir aşk yaşayabilirsin. Fakat bunun öyle çok da uzun vadeli (ya da uzun vadeli olsa bile her zaman toz pembe) olmayacağını bilmelisin. Nisan' da başlayacak olan Venüs retrosu, ilişkileri bozacak. (Bu arada Nisan'ın ilk haftalarında bedenine ve sağlığına dikkat etmeli, saç kestirmemeli-boyatmamalı, lazer epilasyon, dövme gibi kalıcı işlere mümkünse girişilmemeli)

Aşk konusunda kalıcı ve düzgün ilişkiler için bence Ağustos ayını beklemelisin. Yaz ayları, senenin ilk yarısını kazasız belasız atlattıktan sonra senin için çok daha kısmetli olacak. Eğitim/seyahatler ve seni sene boyunca zorlayacak olan kariyerin yolları dahi Ağustos'tan sonra açılıyor, sevgili Balık. 2017 seni özellikle kariyer konusunda zorlayan son yıl olacak. Sık dişini!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2470
1178
456
338
231
226
214
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Önal

Oğlaklar 2017'ye girmesin la bu ne ?

Fıstıkçı Şahap

''aşk açısı''nı aşk acısı olarak okudum, beni bırakın siz devam edin :(

Tedbundyninkatili

Bunu bekliyordum ! Bunu hazırlamak ne uzun sürmüştür be