Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılında Gişede Batan 14 Film

2016 Yılında Gişede Batan 14 Film

Batuhan
28.11.2016 - 14:52

Birçok önemli ismi kaybettiğimiz, artık lanetli olduğu düşünülmeye başlanan 2016 yılının son bulmasına kısa bir zaman kaldı. Sene sonu yaklaşırken içinde bulduğumuz yılın başarılı ve başarısız işleri de ortaya çıkmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabii her zaman olduğu gibi hayal kırıklığı yaratanlar ön plana çıkıyor. Bu kategoride akla ilk gelen büyük zarara eden olan filmler oldu. Bakalım 2016’da en çok hangi Amerikan filmleri zarara uğrattı?

1. Warcraft

1. Warcraft

Aynı isimli oyundan uyarlanan Warcraft bir kesim tarafından büyük umutlarla bekleniyordu. Ancak bu beklentinin ardından büyük bir hayal kırıklığı geldi. 160 milyon dolarlık bütçeye sahip film dünya genelinde dünya genelinde 433 milyon dolar kazandırdı. Özellikle Çin’de büyük ilgi gören yapım Amerika’da 47 milyon dolar ile yetinmek zorunda kaldı.

2. Allegiant

2. Allegiant

Başrolünde Shailene Woodley’nin yer aldığı film Divergent isimli kitap serisinden sinemaya uyarlandı. Tam ismi The Divergent Series: Allegiant olan yapım maalesef önceki filmlerin başarısına yaklaşamadı. 110 milyon dolara mal oldu. Toplamda sadece 179 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bu başarısızlığın ardından finalin dizi ile yapılması olasılığı bile gündeme geldi.

3. Inferno

3. Inferno

Dan Brown’ın aynı isimli eserinden uyarlanan Inferno başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip. Ancak Tom Hanks ve Felicity Jones’un varlığı filmi kurtarmaya yetmedi. Yapım sadece Amerika’da 33.38 milyon dolar kazandı. Bu başarısızlığı az da olsa kotaran diğer pazarlardan gelen 178 milyon dolarlık hasılat oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Gods of Egypt

4. Gods of Egypt

Daha vizyona girmeden başarısızlığı belli olan yapımlar vardır ya, işte Gods of Egypt tam olarak onlardan biriydi. Hem de Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Chadwick Boseman gibi isimleri bünyesinde barındırmasına rağmen… 140 milyon dolar bütçeli film dünya genelinde sadece 150 milyon dolar kazandırdı.

5. Zoolander 2

5. Zoolander 2

2001’de vizyona giren Zoolander’ın ardından devam filminden beklentimiz oldukça yüksekti. Ancak Zoolander 2 bu beklentileri karşılamaya yaklaşamadı bile. 50 milyon dolara çekilen film sadece 55.9 milyon dolar kazandırdı.

6. Ben-Hur

6. Ben-Hur

Ben-Hur denince akla aslen 1959 yapımı klasik geliyor. Zamanında tüm eleştirmenlerin övdüğü, 11 Oscar kazanmış bir yapımı yeniden çekmek daha en baştan büyük risk teşkil ediyor. Bu sebeple yeni Ben-Hur’un orijinalinin başarısına yaklaşamayacağı zaten biliniyordu ancak sonuç beklenenden de kötü oldu. 100 milyon dolara çekilen film sadece 60 milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi.

7. Free State of Jones

7. Free State of Jones

Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Mahershala Ali ve Keri Russell gibi yıldızların gücü bile Free State of Jones’u kurtaramadı. Amerika’daki iç savaş döneminde geçen film 50 milyon dolarlık bütçe ile çekildi. Gişeden 23 milyon dolar ile döndü.

8. Keeping Up With The Joneses

8. Keeping Up With The Joneses

İsim konusunda Keeping Up with the Kardashians’a özenen film ajanlık hikayesi ile komedi unsurlarını bir araya getirme çalışan yapımlar arasında yer alıyor. Kadrosundaysa Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fisher ve Gal Gadot yer alıyor. Wonder Woman rolüyle son zamanların sevilen oyuncuları arasına giren Gadot bu yapımın kurtarıcısı olabilir diye düşünmüş olabilirsiniz. Maalesef öyle olmadı. 40 milyon dolara çekilen film gişede sadece 26 milyon dolar kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Pride and Prejudice and Zombies

9. Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies’i aslında bir hayran hikayesi olarak tanımlarsak yanlış olmaz. Pride and Prejudice’in olay örgüsüne zombileri dahil eden bu eseri Seth Grahame-Smith kaleme aldı. Ancak bu hikayeyi sinemaya uyarlamak kimin fikriydi bilemiyoruz. En başından beri bunun kötü bir fikir olduğunu düşünüyordum. Sanırım izleyici de benimle hemfikir çünkü 28 milyon dolara çekilen filmin sadece 16.37 milyon dolar kazandırdı.

10. Popstar: Never Stop Never Stopping

10. Popstar: Never Stop Never Stopping

Şimdiye kadar çektiği eğlenceli müzik klipleri, skeçler ve komedi dizileriyle tanıdığımız Andy Samberg tüm bu alanlardaki başarısını sinemaya da taşımak istedi. Ünlü bir yıldızın hikayesini anlatan Popstar: Never Stop Never Stopping maalesef istenen sonucu vermedi. 20 milyon dolarlık bütçeye sahip olan yapım sadece 9.49 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

11. The Brothers Grimsby

11. The Brothers Grimsby

The Brothers Grimsby biri ajan biri holigan iki kardeşin özel bir görevden dolayı bir araya gelişini anlatıyor. Sacha Baron Cohen ve Mark Strong’un rol aldığı yapım 35 milyon dolara çekildi. Harcanan miktarın sadece 25 milyon doları geri döndü.

12. Demolition

12. Demolition

Film festivallerinde beğeni toplayan yapımlardan biri Demolition olmuştu. Jake Gyllenhaal, Naomi Watts ve Chris Cooper’ın rol aldığı yapım Amerika’da 1.9 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

13. I Saw The Light

13. I Saw The Light

Efsaneler arasında kabul edilen Hank Williams’ın hikayesi I Saw the Light ile beyaz perdeye taşındı. Marvel filmleriyle tanınan iki yıldız da başrolleri paylaştı: Tom Hiddleston ve Elizabeth Olsen. 13 milyon dolara çekilen film sadece Amerika’da gösterime girdi. Gişe kazancı 1.6 milyon dolar ile sınırlı kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Jane Got A Gun

14. Jane Got A Gun

Natalie Portman’ın başrolünde yer aldığı Jane Got A Gun zorlu bir sürecin ardından beyaz perdeye taşındı. Kamera arkasındaki sıkıntılar filmin gişedeki başarısını da büyük ölçüde etkiledi. Sadece Amerika’da vizyona giren film 1.5 milyon dolar hasılat elde etti.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
131
51
36
22
19
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AbSurDMaN

Wacraft bu listeye girmeyi hak etmiyor mis gibi kar yapmış işte yurt dışında, Amerikalı bebeler salaksa napalım TAŞ GİBİ DE FİLMDİ LAF ETTİRMEM

ken takabayashi

warcraft 270 milyon dolar kar etmis nasil bir batis bu anlamiyorum. cin halkida para verip izlememis mi.

prens dastan

warcraft 160 harcama 433 kazanç. zarar???