Görüş Bildir
Haberler
2014'te Futbolu Bırakan Yıldızlar

2014'te Futbolu Bırakan Yıldızlar

Fatih
03.06.2014 - 23:13

Carles Puyol

1999'dan bu yana altyapısından yetiştiği kulüp olan Barcelona'da forma giyen ve yıllardır Katalan devine kaptanlık yapan Carles Puyol bu sezon futbolu bırakan isimlerdendi.

Puyol futbol kariyerinin tamamını geçirdiği Barcelona'da 6 La Liga şampiyonluğu, 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 de Kral Kupası kazandı. Efsane stoper, İspanya Milli Takımı'yla da 1 Dünya Kupası ve 1 Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ryan Giggs

Galler doğumu Ryan Giggs, 1990-2014 yılları arasında sürdürdüğü faal futbol hayatının tamamını Manchester United'da geçirdi.

Yıllarca sol kanatta forma giydikten sonra kariyerinin son döneminde ofansif ortasaha oyuncusu olarak görevlendirilmeye başlanan Giggs toplamda 13 Premier Lig şampiyonluğu, 4 FA Cup ve 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

1973 doğumlu Ryan Giggs futbolu bırakmadan kısa bir süre önce, kulüpteki görevine son verilen David Moyes yerine geçici olarak Manchester United'ı çalıştırdı.

Juan Sebastian Veron

Nam-ı diğer Sihirbaz. 1975 doğumlu Arjantinli süper yıldız 2014'te futbola veda edenlerden biri olarak dikkat çekti.

Futbol hayatını Arjantin, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde sürdüren Veron hiç şüphesiz dünya zirvesinde İtalya Serie A'da oynadığı futbolla yer etti. Parma ve Lazio'da ne kadar başarılı olduysa, Premier Lig'in yüksek bütçeli takımları olan Manchester United ve Chelsea'de kalıcı olamadı.

Diego Maradona'nın 'Stadyumda seyretmek için cebimden para vereceğim tek oyuncu' dediği Veron futbol hayatını 2014'e kadar sürdürse de Arjantin Milli Takımı'na 2010 yılında veda etti.

Javier Zanetti

Arjantinli Zanetti, futbol dünyasının gördüğü en profesyonel figürlerden biri olarak hatırlanacak. 2014 yılında faal futbol hayatını noktaladığını açıklayan Javier Zanetti, Arjantin Milli Takımı kadar Italya'nın köklü kulüplerinden Inter'in de sembol oyuncusu.

1995'ten 2014'e kadar Inter'de oynayan 1973 doğumlu Zanetti 615 defa Inter formasını giyerken 145 defa da ülkesinin milli takımında oynadı.

Profesyonelliğinin yanı sıra istikrar ve liderlik vasıflarından dolayı Il Capitano yani 'kaptan' lakabıyla tanınan Zanetti'nin başarıları arasında 5 Serie A şampiyonluğu, 4 İtalya Kupası şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası ve 1 tane de UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunuyor.

Clarence Seedorf

Surinam asıllı Hollanda'lı Seedorf 1976 doğumlu. 1992'de Ajax'ın A takımında başladığı profesyonel futbol hayatını her geçen sezon üzerine biraz daha koyarak zirveye taşıdı. Modern futbolun en çok aranan oyuncularından Clarence Seedorf, istikrarı ve futbol tekniğinin yanı sıra oyun zekasıyla da izleyenleri kendine hayran bırakmış bir futbol figürü.

Futbolu bırakmadan önce 1,5 sezon Brezilya ekiplerinden Botafogo'da da forma giyen Clarence Seedorf sonrasında teknik direktörsüz kalan Milan'ın başına geçerek teknik adamlığa ilk adımını atmış oldu.

Seedorf, 2012 yılında futbolcu olarak veda ettiği Avrupa futbolunda 1 Hollanda şampiyonluğu, 1 La Liga şampiyonluğu, 2 Serie A şampiyonluğu ve 3 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Clarence Seedorf, başarılarla dolu futbol kariyerini Ajax, Real Madrid, Inter ve Milan gibi kulüplerde geçirdi.

Alessandro Del Piero

Juventus'un son dönemdeki en büyük efsanesi olarak gösterilen Alessandro Del Piero, yaklaşık 20 yıl kadar siyah-beyazlı ekibin formasını giydi. Uzun süreler kaptanlıkta yaptığı takımda 500'den fazla maça çıkan Del Piero, 208 defa da fileleri havalandırdı.

91 kez İtalya Milli Takımı'nın formasını giyen Del Piero üstün top tekniği ve oyun zekası haricinde, centilmenliğiyle de hatırlanan yıldızlardan.

Alessandro Del Piero futbolu bırakmadan önce, 2012-2014 arası Avustralya ekiplerinden Sydney'de forma giymişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın