Görüş Bildir
Haberler
2014-15 Sezonuna Damga Vuran Olaylar

2014-15 Sezonuna Damga Vuran Olaylar

Enver K.
02.06.2015 - 17:10 Son Güncelleme: 20.09.2022 - 13:11

Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sona eren 2014-15 sezonunda birbirinden önemli olaylar yaşandı. İşte saha içinde ve saha dışında bu sezon Türk futboluna damgasını vuran olaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sezon Passolig uygulamasına taraftarlar büyük bir tepki gösterdi. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi her maçları dolu oynayan takımlar statlarının yarısını bile doldurmakta zorlandı.

2014-15 sezonuna damgasını vuran bir diğer olayda Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor gibi takımların sezona forma sponsoru bulamadan girmek zorunda kaldı. Bazı kulüpler sezon içinde bu sorunu aşmayı başarsalar da sponsor krizi sezona damgasını vuran olaylardan biri oldu.

Yaklaşık 1.5 yıl boyunca Beşiktaş'ta Futbol Direktörlüğü görevini sürdüren Önder Özen, yönetimle yaşadığı anlaşmazlıklar üzerine görevini bıraktı. Önder Özen sezon sonuna soğru, Shota Arveladze ile yollarını ayıran Kasımpaşa'nın teknik direktörü oldu.

Demba Ba

Tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Karabükspor, Norveç'in güçlü ekibi Rosenborg'u eledi ama St Etienne'e penaltılar sonucu elenerek gruplara kalma şansını kaçırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda Gürcistan'ın Chikhura takımına elenerek büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Fenerbahçe sezon henüz başlamadan geçtiğimiz yıl takımı şampiyon yapan Ersun Yanal'ın görevine son verdi ve takımın başına İsmail Kartal'ı getirdi.

Sezona Halilhodzic ile başlayan Trabzonspor, iki transfer döneminde toplam 25 transfer yaptı. Bu isimler arasında en çok verimi Paraguaylı golcü Oscqar Cardozo'dan aldı.

Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, sezon başında TT Arena'da düzenlenen bir törende dördüncü yıldız yemini etti. O günlerde bu törenin şekli nedeniyle Galatasaray yönetimi bir hayli fazla eleştirildi.

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Gökhan Töre'yi kadrosuna almasınına rdından Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu sakatlıklarını bahane göstererek Milli takım'a gelmediler. Bu üç oyuncu arasında yaşanan 'silah çekme' olayı uzun süre gündemden inmedi. Daha sonra Hakan ile Gökhan'ın arası düzelse de Ömer Toprak bu olay nedeniyle hala Milli Takım'dan uzak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Eylül ayında istifa etti ve Galatasaray Ekim ayında Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gitti. Galatasaray'ın yeni başkanı 25 Ekim'de yapılan seçimde Duygun Yarsuvat oldu.

Galatasaray sezon başında göreve getirdiği Cesare Prandelli'nin görevine son verdi ve takımın başına Galatasaray'ın dördüncü yıldızı takmasını sağlayan Hamza hamzaoğlu getirildi.

Trabzonspor, sezon başında göreve gelen Vahid Halilhodzic'in görevine 9 Kasım'da son verdi yerine sezon başında Fenerbahçe'den ayrılan Ersun Yanal getirildi.

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, Dortmund ve Anderlecht ile eşleşen Galatasaray, grupta oynadığı bir puan toplayabildi ve sonuncu oldu. Sarı kırmızılı takım kalesinde 19 gol görürken sadece dört gol atabildi.

Ara transfer dönemini yaklaşırken Galatasaray'ın süper yıldızı alacaklarını tahsil edemediği için yönetimle karşı akrşıya geldi. Yıldız oyuncunun devre arasında satılması bile gündeme geldi. Ancak daha sonra takımda kalan Hollandalı yıldız ligin kader anlarında sahneye çıkarak sarı kırmızılı takımın şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TFF, 5 Ocak tarihinde bu sezon uygulanan 5+3 yabancı kuralının önümüzdeki sezon uygulanmayacağını ve kulüplerin 14 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayıp bu oyunculardan 11'ini de sahaya sürebileceğini duyurdu.

Devre arasında Fenerbahçe ve Trabzonspor, Eskişehirspor'dan Erkan Zengin'i transfer etmek için büyük bir kapışmaya girdi. Transfer savaşını kazanan taraf Trabzonspor oldu.

Trabzonspor, Erkan Zengin savaşını kazandıktan sonra bu kez Beşiktaş ile Tolgay Arslan'ın transferi için kapıştı. Ama bu kez savaşı kazanan taraf beşiktaş oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor bir üst turda eşleştiği Napoli'ye evinde 4-0 deplasmanda da 1-0 yenilerek elendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan lider olarak çıkan Beşiktaş bir üst turda eşleştiği Liverpool'u eleyerek tarihi bir başarıya imza attı. Ama siyah beyazlılar sonraki turda Club Brugge'a elenerek Avrupa macerasını noktaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Emmanuel Emenike, 22 Mart'ta oynanan ve takımının 1-0 kazandığı maçın ilk yarısında taraftarların kendisini protesto etmesi üzerine formasını çıkartıp sahayı terketmek istedi. Teknik heyetin ikna etmesi ile ilk yarıyı tamamlayan oyuncu ikinci yarıda görev almadı.

Nisan ayında Rizespor deplasmanı sonrası karayolu ile Trabzonspor havalimanına doğru yolculuk eden Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda otobüs şöförü yaralnırken bu olay nedeniyle liglere bir hafta ara verildi. Bu olayın üzerinden iki ay geçmesine rağmen olayın failleri henüz yakalanmadı.

Galatasaray'da olağanüstü seçimle göreve gelen Başkan Duygun Yarsuvat, 24 Mayıs'ta yapılan seçimlerde aday olmadı. Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek oldu

Üç büyük takım arasındaki şampiyonluk yarışı ligin son iki haftasına kadar sürdü. Ligin bitimine dört hafta kala Beşiktaş bir hafta kala da Fenerbahçe yarışa havlu attı. Ve Galatasaray şampiyonluğunu Fenerbahçe'nin dört kırmızı kart gördüğü maçta Başakşehir ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası resmen ilan etti.

Fenerbahçe'de 31 Mayıs tarihinde yapılan yapılan başkanlık seçimini Aziz Yıldırım, diğer aday Hulusi Belgü'ye 5504 oy fark atarak kazandı ve bir dönem daha başkan olma hakkı kazandı. Seçim konuşmalarında Aziz Yıldırım 'şike davası'nın sonuçlanması sonrası başkanlığı bırakacağını ve daha önce yönetiminde yer alan Ali Koç'u destekleyeceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray, şampiyonluk kupasını 31 Mayıs Pazar günü TT Arena'da düzenlenen görkemli bir törenle kaldırdı. Bu törene damgasını vuran olay sezon ortasında Galatasaray'dan ayrılması gündemde olan Wesley Sneijder'in 'Fener ağlama' tezahüratını tribünlerle birlikte söylemesiydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın