Görüş Bildir
Haberler
2008 Yılında Avrupa Üçüncüsü Olan Milli Takımımız Oyuncuları Şu Anda Ne Yapıyor?

2008 Yılında Avrupa Üçüncüsü Olan Milli Takımımız Oyuncuları Şu Anda Ne Yapıyor?

hereditary
27.05.2021 - 14:00

Bir turnuvada kaç mucize olabilir? Milli takım tarihimizin en şanlı yolculuklarından birisi olan Euro 2008 başarımız, bugün hala hatırlamaktan mutluluk duyduğumuz bir anımız. Atılan goller esnasında kimlerin ne yaptığı, nerede olduğu bile dinlemeye değer birer hikaye. Peki bize bu zaferi yaşatan kahramanlar bugün futbolun neresinde ya da ona ne kadar uzak? İşte o mucize kadronun bugünkü uğraşları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rüştü Reçber

1. Rüştü Reçber

Yarı finale onun kurtardığı penaltıyla uzandık.

Rüştü'nün Barcelona'ya kadar yükselen başarılı kariyeri, 2012-2013 sezonunda giydiği Beşiktaş formasının ardından son buldu. Rüştü, spor yorumculuğuna devam ediyor.

2. Arda Turan

2. Arda Turan

Arda'yı en çok, kupada İsviçre'ye attığı golle hatırlıyoruz. Türk futbolunun en kariyerli isimlerinden biri olan Arda, Galatasaray formasıyla futbol kariyerine devam ediyor.

3. Kâzım Kâzım

3. Kâzım Kâzım

İngiltere'de yetişen Kâzım'ın oyununu ve sempatik kişiliğini başta Colin Kâzım Richards adıyla Fenerbahçe kariyerinde tanıyıp sevdik. İsmini Kâzım Kâzım olarak değiştirip Türk vatandaşlığına geçtikten sonra da Galatasaray'da izledik. Bugün 34 yaşındaki Kâzım, 2020'de transfer olduğu İngiltere 2. Lig ekiplerinden Derby County forması giyiyor.

4. Emre Belözoğlu

4. Emre Belözoğlu

Türk orta saha dendiğinde akla gelen ilk isimlerden Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne getirildiği günden beri takıma katkılarıyla ligin bitimine az bir süre kala olumlu yorumlar alıyor.

5. Tümer Metin

5. Tümer Metin

Uzak mesafe şutlarında bir neslin kahramanı olan Tümer'in yeri, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarı için ayrı. Tümer Metin, çeşitli spor programlarında spor yorumculuğuna devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hamit Altıntop

6. Hamit Altıntop

Ülkemizden çıkan en kariyerli futbolculardan bir diğeri olan Hamit'in geçmişinde Bayern Münih, Real Madrid gibi üst düzey kulüpler yer alıyor. 2010 Puskas Ödülü sahibi oyuncu, geçtiğimiz Şubat ayına kadar Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesiydi.

7. Gökdeniz Karadeniz

7. Gökdeniz Karadeniz

2018'de, 38 yaşında futbol kariyerini noktalayan Gökdeniz, bir dönemin fırtınası olarak her zaman hatırlanacak futbolcularımızdan birisi.

8. Volkan Demirel

8. Volkan Demirel

Türk futbolunun en çok konuşulan kalecilerinden biri olan Volkan, gerek Fenerbahçe'de, gerek milli takımda birçok başarıya imza attı. Turnuvada gördüğü talihsiz kırmızı kartla yerini Rüştü'ye devreden kalecimiz, alınan bu sonuca en çok katkıyı yapan isimlerden biri oldu.

Son sezonunda futbolu bırakma kararı aldı ve Fenerbahçe teknik ekibinde işe başladı. Şu anda yardımcı antrenör olarak görev yapıyor.

9. Tuncay Şanlı

9. Tuncay Şanlı

Bir milli takım ve Fenerbahçe efsanesiyken, İngiltere'de de en az Türkiye'deki kadar sevildi Tuncay. Tuncay Şanlı, günümüzde kendi jenerasyonundan Tümer Metin, Ayhan Akman gibi isimlerle futbol yorumculuğuna devam ediyor.

10. Semih Şentürk

10. Semih Şentürk

Kaç oyuncu bir lakap kazanacak kadar dikkat çekti bilmiyoruz, ama fazla olmadığı kesin. 'Nöbetçi', hepimizin hatırladığı o gece, 20 Haziran 2008'de oynanan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında 119. dakikada Hırvatistan'ın attığı gole 120+2 de cevap vererek millilerimizin penaltılarla yarı finale çıkmasını sağlamıştı. Turnuvada aynı zamanda milli takımımızın gol kralı olan Semih, Euro 2008'de gol krallığında da ikinci olmuştu.

Semih Şentürk 2018'de futbol hayatını noktaladı ve Fenerbahçe altyapısında göreve getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nihat Kahveci

11. Nihat Kahveci

Nihat'ın milli takım kariyerini ve bize yaşattıklarını unutmak mümkün değil. Çek Cumhuriyeti'ne karşı 2 dakika içerisinde attığı 2 golden birisi UEFA tarafından turnuvanın en iyi 10 golünden biri seçilmişti.

Temmuz 2012'de, futbolculuk kariyerinde bir dönem formasını giydiği Villarreal'in altyapı teknik direktörlüğüne getirilen Nihat, Kasım 2013 tarihiyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Nihat bugünlerde spor yorumculuğuna devam ediyor.

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahmet

Tumerin beşiktaşlılar gözünde yerinin ayrı olduğunu söyleyemem. Hic sevmeyiz hatta

Samoa Tiger

"Ülkemizden çıkan en kariyerli futbolculardan bir diğeri olan Hamit" yanlış, "Almanya'dan çıkan en kariyerli Türk futbolculardan biri olan Hamit" doğru!