article/comments
article/share
Haberler
20 Yıllık Fırıncıdan Sıra Dışı Fikir: Hamsiyi Simide Sarıp Yeni Bir Lezzet Yarattı

20 Yıllık Fırıncıdan Sıra Dışı Fikir: Hamsiyi Simide Sarıp Yeni Bir Lezzet Yarattı

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Ordu'da 20 yıllık fırıncı Bahtiyar Bodur yeni bir ürün çıkardı. Hamsiyi temizleyip baharatlıyor, simit hamuruyla birleştiriyor. Ortaya hamsili simit çıkıyor, 15-20 dakikada pişiyor. Müşteriler tadını balık ekmeğe, kimi de hamsili pilava benzetiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

20 yıllık fırıncıdan sıra dışı fikir

20 yıllık fırıncıdan sıra dışı fikir

Bodur, Ordu'da 20 yıldır fırın işletiyor. Yıllar içinde fındıklı, fıstıklı, meyveli simit denemiş, hepsi tutmuş. Sonunda balık ekmekten ilham aldı. Hamsiyi simide taşımaya karar verdi.

Hamsili simit nasıl hazırlanıyor?

Hamsili simit nasıl hazırlanıyor?

Gül Sarıyer üretim sürecini anlatıyor. Önce hamsiler temizleniyor. Ardından fırında ön pişiriliyor. Baharatlarla tatlandırılıp hamurla birleştiriliyor. Simit şekli verilip 15-20 dakikada pişiyor.

Müşteriler tadını neye benzetti?

Müşteriler tadını neye benzetti?

Bodur, simidi milli bir mirasa bağlıyor. 'Simit geçmişi Osmanlı Dönemi'ne dayanan milli bir yiyeceğimiz. Biz farkındalık oluşturmak için bunu hamsili yapmak istedik. Dönüşümü şu anda olduğu gibi devam ederse biz farklı balık türleriyle de, örneğin levrek, mezgit, istavrit gibi diğer balık türleri ile de deneriz. Balık ekmek oluyor da balık simit neden olmasın? Yaptık, oldu' dedi. Müşteriler tadını kimi balık ekmeğe, kimi hamsili pilava benzetiyor.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Sosyoloji bölümünden mezun olarak uzun yıllar medya alanında çalıştım. 11 yıl spor kulüplerinde medya yöneticiliği yaptım. Ankara' da yerel gazetelerdeki editörlük deneyiminin ardından Onedio'da Gündem, Spor ve Ekonomi alanında içerikler üretiyorum. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünde Yazarlık eğitimi alıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın