Görüş Bildir
Haberler
20'den Fazla Ülke Askıya Almıştı: Avrupa'dan AstraZeneca Aşısına Yeşil Işık

20'den Fazla Ülke Askıya Almıştı: Avrupa'dan AstraZeneca Aşısına Yeşil Işık

Avrupa İlaç Ajansı, AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşmasıyla “bağlantısı olmadığını” açıkladı. 20'den fazla ülke tedbir amaçlı AstraZeneca aşısının kullanımını askıya almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa İlaç Ajansı, Oxford – AstraZeneca aşısının “güvenli ve etkili” olduğunu ve aşının faydalarının risklerden daha ağır bastığını söyledi. 

Ajans, kan pıhtısı raporlarının ardından çok sayıda AB ülkesinin dağıtımını askıya almasının ardından aşıyı incelemişti.

Kurum, önceki gün yaptığı açıklamada “Soruşturma ve inceleme devam ederken aşının faydalarının kanıtlandığı bir gerçek. Yan etki yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı çok fazla değil. Aşının faydaları risklerinden çok daha fazla” ifadesini kullanmıştı. Kurum ayrıca “Aşının kanda pıhtılaşmaya neden olduğuna dair bir sonuç yok” demişti.

DSÖ, aşının kullanılmasını tavsiye etti

DSÖ, aşının kullanılmasını tavsiye etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından dün yapılan açıklamada, “Şu anda Dünya Sağlık Örgütü, AstraZeneca aşısının faydalarının risklerinden daha ağır bastığını düşünüyor ve aşıların kullanımının devam etmesini tavsiye ediyor” demişti.

20'den fazla ülke kullanımını durdurdu

20'den fazla ülke kullanımını durdurdu

Geçtiğimiz günlerde aralarında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Fransa, Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, Portekiz, Slovenya, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya, Lüksemburg, İspanya ve İsveç'in de bulunduğu 20'den fazla ülke kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesiyle tedbir amaçlı AstraZeneca aşısının kullanımını askıya almıştı.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın