Görüş Bildir
Haberler
1915'te Hayatını Kaybedenler İçin Erivan'da Tören

1915'te Hayatını Kaybedenler İçin Erivan'da Tören

ATKN
24.04.2015 - 11:34 Son Güncelleme: 24.04.2015 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan'ın başkenti Erivan başta olmak üzere ülke genelindeki kiliselerde çanların çalmasıyla 100'üncü yılında 1915'te hayatını kaybedenler anıldı. Törene Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yanı sıra çok sayıda üst düzey isim katıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin'in de aralarında bulunduğu yabancı ülke temsilcileri Tsitsernakaberd Tepesi'nde düzenlenen törene geldi.

İlk olarak Hollande, elindeki 'unutma beni çiçeği'ni tören alanındaki çelenge koydu. Hollande'ın ardından Putin aynı seremoniyi gerçekleştirdi.

Liderlere ellerinde temsil edilen ülkelerin bayrağını taşıyan Ermeni gençler eşlik etti. Ermenistan devlet kanalı, birçok ülkeden konukların geldiği 100'üncü yıl anma törenlerini canlı yayınladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarkisyan: Taksim’de toplananlar güçlü insanlar

Sarkisyan: Taksim’de toplananlar güçlü insanlar

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan anma töreninde yaptığı konuşmada “Yanımızda duran devletlere ve buradaki anmaları aktaran uluslararası basına minnettarız” dedi.

İstanbul Taksim’de 1915 olaylarını bu akşam anacak olanlara da teşekkür eden Sarkisyan “Onlar güçlü insanlar” diyerek sözlerine devam etti.

'Ermeni toplumu her zaman insanlığa karşı suça maruz kalanların yanında olmaya devam edecektir” diyen Sarkisyan sözlerini '100 yıl geçti. Hatırlıyoruz ve talep ediyoruz' diyerek noktaladı.

Hollande: Ermeni soykırımı kurbanlarının anısı önünde saygıyla eğiliyorum

Hollande: Ermeni soykırımı kurbanlarının anısı önünde saygıyla eğiliyorum

Törende konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Ermeni soykırımının kurbanlarının anısı karşısında eğiliyorum” dedi.

Hollande sözlerine “Buraya Ermeni dostlarıma yaşamak zorunda kaldıkları trajedileri hiçbir zaman unutmayacağımnızı söylemek için geldim” diyerek devam etti.

Ermeni cemaatinden ayine geniş katılım oldu. Üzerinden 100 yıl geçmiş olsa da 1915'in acıları unutulmuşa hiç benzemiyor.

DHA - BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0