Görüş Bildir
Haberler
18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Okullar Tatil mi Olacak? 18 Mart Resmi Tatil mi?

18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Okullar Tatil mi Olacak? 18 Mart Resmi Tatil mi?

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü için geri sayım başladı. Türk askeri, Çanakkale’yi geçmeye çalışan dünyanın en güçlü devletlerine karşı canı pahasına mücadele etti ve ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe yazdırdı. İlk önce denizde bozguna uğratılan düşman, sonrasında Arıburnu’nda, Anafartalar’da ve Conkbayırı’nda bir kez daha yenildi ve belki de dünya tarihi yeniden yazıldı. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde okullar tatil mi olacak? 18 Mart resmi tatil mi? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne sayılı günler kaldı. Kısıtlı imkanlarla dünyanın en büyük güçlerine karşı koyan Türk ordusu, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi ve düşmanları topraklarından kovmayı başardı. Çanakkale Zaferi, sadece bizim için değil 1. Dünya Savaşı’na katılan birçok millet için de önemlidir. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde okullar tatil mi olacak? 18 Mart resmi tatil mi?

18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Okullar Tatil mi Olacak?

18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Okullar Tatil mi Olacak?

Tatil planlarına yön verecek olan pek çok kişi 18 Mart'ın tatil olup olmadığına odaklandı. Ancak 18 Mart'ta tatil olmayacak.

18 Mart Resmi Tatil mi?

18 Mart Resmi Tatil mi?

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü resmi tatil değildir.

18 Mart Çanakkale Zaferi Nedir?

18 Mart Çanakkale Zaferi Nedir?

Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya savaşı esnasında 1915-1916 yılları arasında Çanakkale/Gelibolu Yarımadası'nda İtilaf Devletleri ve Osmanlı İmparatorluğu arasında geçmiştir.Çanakkale üzerinden İstanbul'u ele geçirmek isteyen İtilaf Devletleri, boğazların kontrolünü de elde tutmak istemiştir. Aynı zamanda 1 Ağustos 1914'ün ertesi günüAlmanya ile ittifak anlaşması imzalayan Osmanlı İmparatorluğu, fiilen savaşa katılmıştır.Savaşta ağır kayıplar veren Osmanlı İmparatorluğu, işgal girişimlerini bastıramayınca toprakların büyük bir bölümü zapt edilmiştir. Ancak Gelibolu cephesindeki Çanakkale Savaşı, Atatürk önderliğindeki Türk milletinin ve ordusunun büyük bir mücadele ile kazanılmıştır.

Çanakkale Zaferi'nin Önemi

Çanakkale Zaferi'nin Önemi

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir 'anıtcephe' dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın