Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’da 15 HDP’li Tutuklandı

İstanbul’da 15 HDP’li Tutuklandı

Onedio Medya
06.10.2015 - 12:10

İstanbul'da 2 Ekim'deki polis operasyonunda gözaltına alınan 51 kişiden 27'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi, bu sabaha karşı 15'i tutuklandı. Yöneltilen suçlamalar, halk mahkemeleri adıyla yargılama yapmak, PKK için vergilendirme adı altında halktan zorla para toplamak ve PKK'nın ideolojisini anlatıp eleman kazandırmak için siyaset akademisi kurmak. HDP'den gelen açıklamalar ise operasyonun amacının HDP'nin seçim çalışmalarını baltalamak olduğu yönünde. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çalışan kişilerin gözaltına alındığını vurgulamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi ve yöneticilerinden 51 kişiden 24'ü dün akşam saatlerinde savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı, 27’si tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

27 kişinin ifade işlemleri bu sabaha dek sürdü.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, ifadelerin alınmasının ardından karar için kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 15 kişi hakkında tutuklama kararı verdi.

Tutuklananların isimleri şöyle: Ayşe Karadağ, Tengazer Yılmaz, Meliha Varışlı, Ramazan Kırkpınar, Senar Ok, Emin Ang, Subutay Açık, Zafer Kırık, İsmail Kurt, Betül Katurman, Hüseyin Güngör, Seyfettin Peker,Emin Acar, Abdurrahim Yazol ve Cafer Aydoğmuş.

Mahkeme şu isimleri de serbest bıraktı: Avniye Tanrıkulu, Nurettin Kaplan,Seydi Fırat, Aliye Türk, Gülay Çelik, Mecit Aygün, Hicran Urun, Gülistan Aydın, Refika Kısmet ve Haluk Ağabeyoğlu.

Gözaltı operasyonu sırasında gazetelerdeki haberlere göre HDP’lilere yöneltilen suçlamalar şöyleydi: “Halk mahkemeleri adıyla yargılama yapmak, PKK için vergilendirme adı altında halktan zorla para toplamak, PKK'nın ideolojisini anlatıp eleman kazandırmak için siyaset akademisi kurmak.”

Operasyon, Halkların Demokratik Partisi HDP'nin seçim manifestosunun açıklandığı güne rastlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'li eski İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel Twitter'da olayı 'Siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Seçim öncesi İstanbul'da yapılan gözaltılar HDP'yi baraj altında bırakma stratejisinin bir parçası mı?' diye yorumlamıştı.

'Amaç seçim hazırlıklarımızı baltalamak'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nce düzenlenen operasyonda HDP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çalışan kişilerin gözaltına alındığını vurgulamıştı. 

Beştaş, “Bilgi-işlem sorumlularımızın da gözaltına alınanlar arasında bulunması ve bu operasyonların seçime bir ay kala yapılıyor olması, bunların seçim hazırlıklarımızı baltalamak amaçlı olduğunu gösteriyor.” dedi.

Kaynak: Bianet, BBC Türkçe ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0