Dilan Polat'ın ardından Engin Polat da 'kara para aklama' davasından tahliye edildi. Davada tutuklu kalmazken sosyal medya kullanıcıları 'gittiği yere kadar gidecek' diyenlere rağmen davanın seyrinin bir anda değişmesini eleştirdi.
Türkiye Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan beri kayıp olan Narin Güran’dan gelecek güzel haberi beklerken, İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki Ayça Karahanoğlu’nun da 7 gündür kayıp olduğu ortaya çıktı. Ayça’nın annesi Aylin Karahanoğlu kızının bulunması için yetkililerden yardım istedi.
Türkiye’de düzenlenen son seçimlerde en yakın tahminlere imza atan araştırma şirketlerinden biri olan SONAR Araştırma’nın ağustos ayında yaptığı seçim anketinde CHP açık ara farkla 1’inci parti olarak çıktı. Ayrıca ankette erken seçim isteyenlerin oranı da yüksek çıktı.
Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Trabzon’da trafikte saldırıya uğramıştı. Çok sayıda sabıkası bulunan Sedat Karatay isimli kişi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. İddiaya göre şampiyon Busenaz’a saldırının sebebi Fenerbahçe’ye transferi…
İstanbul'da Halıcıoğlu durağında bir metrobüste henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Metrobüsteki yangın kısa sürede söndürüldü.
Türkiye’nin ekonomi yönetiminin hazırladığı yeni Orta Vadeli Program (OVP) dün paylaşılmıştı. Enflasyon beklentisinin yükseldiği OVP’deki dolar tahmini de uçuşa geçti. Programa göre 2027’de 1 ABD doları 46,9 Türk Lirası olabilir.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’tan beri kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp Narin’in amcası, tanık ifadeleri ve DNA kayıtları sonrasında tutuklanmıştı. Narin’i en son gören 9 yaşındaki arkadaşı M.’nin pedagoglar eşliğinde alınan ifadesi ortaya çıktı. Narin son olarak arkadaşının “oyun oynayalım” teklifini, “çok yorgunum” diyerek geri çevirmiş.
Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik. İşte 5 Eylül Perşembe akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri..
Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağının türbülansa girmesi sonucu 4 yolcu ve 2 kabin memuru yaralanmıştı. Olaya ilişkin yolcu cep telefonu ile çekilmiş yeni görüntüler çıktı.
Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'la ilgili gelişmeleri yakından takip eden ünlü gazeteci Ferit Demir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya tepki gösterdi. Demir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı'nın konuyla ilgili açıklama yapmamasını eleştirdi.
Eski Ayasofya Camisi İmamı Mehmet Boynukalın'dan yine tartışma yaratan bir paylaşım geldi. Boynukalın, 'Yeni anayasada laiklik olmamalı' ifadelerini kullandı ve laikliğin Türkiye'de Müslümanlara zulüm sebebi olduğunu öne sürdü.
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın sevenlerine kötü haber geldi. Ortaylı'nın bugün Bilecik'te katılması beklenilen sempozyum sağlık sorunları nedeniyle ertelendi.
Trabzon’da 3 gündür etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Derelerden akan çamurlu su denizin rengini değiştirdi. Denizin renginin değişmesi, drone ile görüntülendi.
Uçak yolculuklarında büyük korku yaratan türbülanslarda son dönemde ciddi bir artış var. Uçuş uzmanlarına göre, büyük artışın temel nedeni iklim değişikliği nedeniyle karbondioksit seviyelerinde yaşanan artış. Uçak gövdelerinin türbülanslara uygun olarak tasarlanması nedeniyle kemer bağlı olduğu sürece türbülanslar çok büyük bir risk oluşturmuyor.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran, Kur'an kursuna gitmek için çıktığı eve bir daha dönemedi. 16 gündür haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı. Halk TV'nin haberine göre, 120 haneli köyde yeniden arama yapılacağı açıklandı.
Havada korku dolu anlar yaşandı. Türk Hava Yolları'na ait İstanbul-Taipei seferini yapan TC-JJE kuyruk kodlu uçak türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin personelinin yaralandığı açıklandı.
Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması sona erdi. Savcı, tutuklu bulunan Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi!