Görüş Bildir
Davutoğlu: 'Her Türlü Tedbir Hakkımız ve Görevimiz'
Rus uçağının Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülmesinin ardından ilk açıklamayı yapan Başbakan Davutoğlu, 'Sınırlarımızı kim ihlâl ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hakkımız ve görevimizdir” dedi.
Çin, Dünya'nın En Büyük Güneşle Elektrik Sağlayan Binasına Ev Sahipliği Yapıyor
Güneş enerjisi her geçen gün daha da popülerlik kazanırken dünyanın dört bir tarafından karşımıza farklı uygulamaları çıkıyor. Bunlardan biri de Çin’de yer alıyor. Çin deyince akla yoğun fosil yakıt kullanımı gelse de yavaş yavaş güneş ve rüzgâr enerjisi kullanımı kendini göstermeye başladı. Bunun yanı sıra, Çin dünyanın en büyük güneşle elektrik sağlayan binası na ev sahipliği yapma ünvanını da kazandı. Çin’in kuzeybatısında Shangdong bölgesindeki Dezhou şehrinde bulunan 75 bin metrekare üzerine kurulu bu yapı; dünyanın güneş enerjisi ile çalışan en büyük binası .
Reklam
Reklam
Reklam
Putin: 'Sırtımızdan Bıçaklandık, Ciddi Sonuçları Olacak'
etiket
Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında Rusya'ya ait uçağın düşürülmesinin ardından sert bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Sırtımızdan bıçaklandık. Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır' dedi.
Trabzonspor'da Carl Medjani Sözleşmesini Tek Taraflı Olarak Feshetti
Trabzonspor, Medjani'nin tek taraflı olarak sözleşmesini feshettiğini açıkladı.Trabzonspor'da yaşanan mali kriz nedeniyle paralarını alamayan futbolcular birer birer sözleşmelerini feshediyor. Bordo mavili kulüpten son olarak Carl Medjani ayrıldı.Trabzonspor'dan KAP'a yapılan açıklama;'Profesyonel Futbolcumuz Carl Medjani Kulübümüz ile olan profesyonel futbolcu sözleşmesini,tek taraflı  olarak feshettğini Kulübümüze bildirmiştir.Kulübümüz bu fesih dolayısıyla  FİFA nezdinde, yasal yollara başvuracaktır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.Saygılarımızla'
Reklam
Reklam
Bu Ankette Atalarımızı Yargılıyoruz. Bu Atasözleri Sence Doğru mu?
etiket
Binlerce yıllık kültürel birikimin ürünü olarak atalarımızdan bizlere miras kalan atasözlerini gündelik hayatımızda sık sık kullanırız. Ama bazıları vardır ki hep tartışma konusu olmuştur. Size 25 atasözümüzü veriyoruz ve atasözünde anlatılan düşüncenin doğru ya da yanlış olduğunu işaretliyorsunuz.
Katniss Everdeen'in Açlık Oyunlarındaki 'Pita' Aşkı
Bir fırıncının oğlu Peeta'ya aşık olan Katniss'in Açlık Oyunları'na katıldıktan sonra sürekli olarak Peeta'ya seslendiği sahnelerden eğlenceli bir mashup yapıldı. Her aşk dolu seslenişinde uzatılan Pita(Pide) ile aradığını bulan Katniss'in gerçek açlık oyununu izliyoruz.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Sadece son iki haftada yaşanan gelişmeler bile Suriye sorununun tüm dünyayı nasıl etkilediğini, küresel güçlerin askeri hamleleri sonucunda küresel hesaplaşmanın en uğrak adresi haline dönüştüğünü gösteriyor.IŞİD’in son saldırılarından başlayalım: 10 Ekim’de Ankara saldırısında 102 ölü; 31 Ekim’de Rus uçağının düşürülmesi 224 ölü; 12 Kasım’da Beyrut’ta 44 ölü;  13 Kasım’da Paris 130 ölü.Diplomatik alandaki gelişmelerle devam edelim: 14 Kasım’da Viyana mutabakatı sağlandı. Mutabakata göre 1 Ocak 2016’dan itibaren 6 aylık süre içinde geçici hükümetin kurulması için muhalefet ve rejim arasında müzakereler başlatılacak ve 18 ay içinde de seçimlere gidilecek. İlk altı aylık süre içerisinde muhalefet ve rejim güçleri arasında ateşkes uygulamasına da geçilmesi öngörülüyor.15-16 Kasım günlerinde düzenlenen G20 toplantıları sırasında yapılan üst düzey ikili görüşmelerde de başta Beşir Esad’ın statüsü olmak üzere Viyana mutabakatında belirsiz bırakılan konular yoğun olarak ele alındı.
Reklam