Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Polis Şiddetine Karşı Protestolar 5. Gününde

ABD'de Polis Şiddetine Karşı Protestolar 5. Gününde

Emre Ordu
10.07.2016 - 15:39 Son Güncelleme: 10.07.2016 - 19:24

ABD'de iki silahsız siyahın polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan protestolar 5. gününde 10'dan fazla eyalete yayıldı. New York'ta gösterilerde, aralarında 2 gazetecinin de bulunduğu 80'in üzerinde kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de iki siyahi gencin art arda iki gün öldürülmesinin ardından düzenlenen protesto gösterileri sürüyor. Polis şiddetine ve ırkçılığa karşı düzenlenen protestoların bu seferki adresi New York oldu.

Protestolarda aralarında iki gazetecinin de bulunduğu 80'den fazla kişi göz altına alındı.

New York'un birçok bölgesinde yapılan gösteriler yağmura rağmen gece geç saatlere kadar devam etti.

'Siyahilerin hayatı önemlidir', 'Irkçı polise hayır', 'Adalet yoksa, barış yok' ve 'Eller yukarı, ateş etme' sloganlarının öne çıktığı New York kentindeki protestolarda 15 civarında kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York'da dün gece düzenlenen protesto gösterileri

2 siyahi gazeteci gözaltına alındı

2 siyahi gazeteci gözaltına alındı

Rochester'daki gösterilerde de 74 kişi gözaltına alınırken, bunlar arasında ABC televizyonunun yerel kanalında çalışan Carlet Cleare ve Justin Carter adlı 2 siyahi gazeteci de yer aldı.

Al Sharpton'dan her iki saldırıya karşı tepki

Al Sharpton'dan her iki saldırıya karşı tepki

Al Sharpton

Öte yandan yurttaşlık hakları savunucusu ve Ulusal Eylem Ağı'nın Başkanı (National Action Network) siyahi papaz Al Sharpton, Harlem'deki Adalet Evi'nde yaptığı haftalık konuşmasında, Dallas'ta 5 polisin öldürülmesinin 'korkunç ve alçakça' olduğunu belirtirken, 'Kötü polis memurlarının da masum insanların ölümünden dolayı sorgulanması gerekir.' dedi.

AA,Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
19
10
8
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

Orada da iki kuruşluk aklıyla '' Başınız sıkışınca polisi arıyorsunuz amaa '' diye milletin kafasını s*ken çomarlar vardır kesin .

Deneri

1 değil 2 değil Amerikan Polisi siyahilere karşı hep böyle nefret doluydu yapsınlar protestolarıda biraz gö*leri tutuşsun.

dürüst

geçen günlerde protestoların başlamasına sebep olan bi tane siyahinin ölümünü gördüm aman Allahım bu nasıl merhametsizlik silah yok yere yatırmışlar adamı sa... Devamını Gör