Görüş Bildir
Haberler
Ali İsmail Korkmaz, Öldürülüşünün Yıl Dönümünde Anıldı

Ali İsmail Korkmaz, Öldürülüşünün Yıl Dönümünde Anıldı

2013 yılında Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail KorkmazHatay’daki mezarı başında anıldı. Sosyal medyada da #AliİsmailKorkmaz etiketiyle çok sayıda tweet paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün üçüncü yılında Hatay'daki mezarı başında ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından anıldı.

Öte yandan İsmail Korkmaz sosyal medyada da anıldı. #Ali İsmail Korkmaz etiketiyle Twitter'da binlerce mesaj paylaşılarak TT oldu.

Mezarı başında anıldı

Mezarı başında anıldı
Mezarı başında anıldı

Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında, memleketi Hatay’da bulunan mezarı başında anıldı.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi  avukat Gürkan Korkmaz ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

'Ali İsmail’i kaybettik ancak onun sayesinde milyonlarca dost edindik. Maalesef Ali İsmail aramızda değil. Ama her seferinde yanımızda olduğunuzu, bizden bir Ali İsmail alındığını ama binlerce Ali İsmail olduğunu, milyonlarca kardeşimiz olduğunu gösterdiniz her seferinde. İyi ki varsınız, inanın bu acı katlanması çok zor bir acı ama bunu bir nebze de katlanılabilir yapan bir şey varsa o da sizlerin yanımızda olduğunuzu görmek. Maalesef bugün söyleyecek çok fazla söz yok. Keşke Ali İsmail şuan aramızda olsaydı, akşamki türküleri onunla söyleseydik. Onun anısına değil onunla birlikte şarkılar söyleyebilseydik. Maalesef Ali İsmail’i anıyoruz ama o ışık oldu bize.'

Konuşmaların ardından Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybettikten sonra doğan ve Ali Yusuf adı verilen yeğeni de Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına çiçek bıraktı. Anne Emel Korkmaz torununa sarılarak gözyaşı döktü. Anma etkinliğine Hatay’daki eylemlerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in babası Edip ile annesi Hatice Cömert de katıldı.

Ali İsmail davası

Ali İsmail davası

Daha önce Yargıtay'ın usul yönünden bozduğu dava Kayseri 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülmüş ve tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan hakkında verilen 10 yıl 10 aylık ve Yalçın Akbulut hakkında verilen 10 yıllık hapis cezalarında bir değişiklik olmamış, mahkeme tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Diğer tutuklu sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever hakkında 6 yıl 8 aylık hapis cezası verilmiş ve cezaevinde yattıkları 33 ay süre göz önünde bulundurularak serbest bırakılmışlardı.

Dava dosyası esastan görülmek üzere Yargıtay'da.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Dövülerek değil Polis döverek ,bilerek öldürdü olacak.Editör kardeş düzeltirsen iyi olur bence.

juno

Hayatını kaybettiğinde benden 2 yaş büyüktün şimdiyse 1 yaş küçük...

Berkut Keskin

bilalin bir gemiciğin güvertesinde kıstırılıp dövüldüğünü görmek istiyorum, bıbıcım diye yalvardığını görmek istiyorum