Görüş Bildir
Haberler
Van ve Hakkari'de Terör Saldırıları: 6 Asker ile 1 Korucu Şehit

Van ve Hakkari'de Terör Saldırıları: 6 Asker ile 1 Korucu Şehit

Onedio Medya
10.07.2016 - 14:02 Son Güncelleme: 10.07.2016 - 16:55

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 asker şehit oldu. TSK bu sabah yaptığı açıklamada Van'da gerçekleştirilen karakol saldırısında 1 asker ve 1 korucunun şehit olduğunu duyurmuştu. Son 24 saatteki PKK saldırılarında şehit sayısı 9'a ulaştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre olay bugün öğlen saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda meydana geldi. 

PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. 

Yaralı asker de kurtarılamadı: 5 şehit

İlk belirlemelere göre patlamada 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. TSK yaralı askerin de 13.55’de şehit olduğunu açıkladı.

TSK, bu sabah Van'da 1 asker ve 1 korucunun şehit olduğunu açıklamıştı

TSK, bu sabah Van'da 1 asker ve 1 korucunun şehit olduğunu açıklamıştı

TSK sabah saatlerinde internet sitesinden yaptığı açıklamada, Van'ın Erciş ilçesindeki Pay Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Saldırı sonucunda bir asker ve bir korucunun şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 10 asker ve beş korucunun ise yaralandığı bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, '10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 00.20’de Van ili Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ve beş korucumuz ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir' denildi.

Dün de Mardin'de 2 asker şehit olmuştu

Dün de Mardin'de 2 asker şehit olmuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK dün Mardin'in Artuklu İlçesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakolu'na da bomba yüklü kamyonetle saldırmış, saldırıda 2 asker ile 1 sivil hayatını kaybetmişti.

TSK, biri ağır olmak üzere 12 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Artuklu Kaymakamlığı'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada da, saldırıda kullanılan aracın Mazıdağı Belediyesi'ne ait olduğunun tespit edildiği belirtilmişti.

Kaymakamlık, saldırganların kaçarken de HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi'ne ait iki araçla kaçtıklarını açıklamıştı.

DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Quinn

Eskiden olsa çok büyük tepkiler alırdı, şimdi insanların zar zor dikkatini çekiyor yaa, ne hallere geldik bee yazıktır.

Pasif Kullanıcı

O bomba ananızın malum bir yerlerinde patlasın.

ynsemrebagiban

Eylemler artıyor...Artık sağa sola gözü dönmüşcesine saldıracak PKK...Bahoz'un ölüm haberi üst kadroyu da baya tedirgin etmiş gibi...Taban dağılmasın diye sa... Devamını Gör