Kayseri’de lise öğrencisi Cansel K.’nın intiharına yol açmakla suçlanan öğretmen Bayram Ö., ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından beraat ederken, ‘müstehcenlik’ suçundan dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Tahliye edilen öğretmen, Yargıtay cezasını onarsa yeniden tutuklanacak.
İngiliz rap yıldızı M.I.A. Dünya Geri Dönüşüm Haftası'na dikkat çekmek amacıyla bir video klip yayınladı. Rewear It (Tekrar giy) isimli şarkının klibinde de kumaş yığınları üzerinde dans eden M.I.A. geri dönüşüm mesajını şarkı sözleriyle de tam olarak veriyor. H&M ortaklığı da bulunan şarkıda, insanlardan giymedikleri kıyafetleri mağazaya bırakarak karşılığında kredi kazanacaklar.
Samsung’un artırılmış gerçekliği göz bebeğinizin hemen üzerinde görmenizi sağlayacak akıllı lensler için patent başvurusunda bulunduğu açıklandı. 2014’te Güney Kore Fikri Mülkiyet Ofisi'ne yapılan başvuruda kullanıcıların artırılmış gerçekliği akıllı lensler ile akıllı gözlüklerden daha doğal bir şekilde deneyimleyebilecekleri öne sürüldü.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows filminden bir fragman daha yayınladı. Dave Green’in yönetmenliğini üstlendiği filmde Casey Jones, Rocksteady, Bebop ve Krang gibi ilk filmde gözlerinin aradığı karakterler karşımıza çıkıyor.Vizyon tarihi: 3 Haziran 2016
Genelkurmay, Hakkari Dağlıca'da PKK hedeflerinin ateş altına alınması sırasında 'henüz bilinmeyen' bir nedenle meydana gelen patlamada bir askerin şehit olduğunu, dört askerin de yaralandığını duyurdu. Şırnak'ta da güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında meydana gelen çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken 3 asker de yaralandı. Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin bir eve tuzakladıkları patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker şehit olurken 2 asker de yaralandı. 07 Nisan'da Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında ağır yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir asker şehit oldu. Acı haberin ardı arkası kesilmedi: 24 saatte 5 şehit haberi birden geldi...
Resmi ziyaret kapsamında dün Ankara'ya gelen Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından törenle karşılandı. Erdoğan, Kral Selman'a Türkiye'nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı'nı takdim etti.
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesini, anneannesinin köyü de kabul etmedi. Altındöken'in ailesinin, son çare olarak anneannesinin köyünde toprağa verilmesini istemesi üzerine muhtar, mezarlığı kilitledi. Altındöken'in annesi, 'Oğlum öldü, niye gömdürmüyorsunuz? Çöpe mi atayım?' diyerek gözyaşı dökerken, Kocaköy Mahallesi Muhtarı Rıfat Öcalan, cenazenin kadavra yapılmasını istedi.
Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programına konuk olan Pelin Batu canlı yayında baltayı sert taşa vurdu. Hükümeti eleştirirken Pamukova'da yaşanan hızlı tren kazasını örnek veren Pelin Batu, 'Fazla kömür attıkları için raydan çıkmış' dedi ancak; hızlandırılmış tren elektrik ya da mazotla çalışıyor.
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde, bir kez daha, 'çocukları korumak yerine Ensar Vakfı'nı koruduklarını' söylediği hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Kendisine, 'Hâlâ çırak bile olamadı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'Evet ben Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. O zata söyleyin; sen de hırsızların ustasısın' dedi. Davutoğlu'na da 6 soru yönelten Kılıçdaroğlu, 'Bunlar kadını insan olarak değil cinsel obje olarak görüyor. Asıl hastalık burada. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim' dedi ve ekledi: 'Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim.'
Fotoğraflar Gazze, Şam ya da Halep'ten değil, ülkemizin doğu şehirlerinden. Uzun süredir sokağa çıkma yasakları uygulanan Sur, Cizre ve Nusaybin'den siyah-beyaz fotoğraflarla yıkımı görüntüleyen 'Duvarın Ötesi' aktivistleri gerçekleri bütün çıplaklığıyla önümüze seriyor.
Okula ilk başladığın zamanlar geleceğin mesleği diye adlandırılan, onlarca sektörde iş bulunabilecek bir mühendislik okuyacağını düşünürken işin gerçek yüzüyle karşılaşırsın. Önce yavaştan dersler zorlaşır, sonra çevrendekilere okuduğun bölümün ismini söylemekten bıkarsın. Çünkü hep farklı şeyler anlaşılır ve soğuk espriler yapılmaya başlar. İşte sosyal çevrenizde maruz kaldığınız birkaç tepkiyi sizler için derledik.
Zuhal Topal'ın sunduğu evlendirme programında taliplerini arayan gelin adayı Selin'in, hamile olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaya göre programda yer alan damat adayı Timuçin ile Selin arasında duygusal bir yakınlık oluştu. Bu ilişkinin ardından gelin adayı Selin hamile kaldı. Program yapımcıları durumdan haberdar olduğu halde Selin programa devam ettirildi.Kaynak
MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın bir araya geldiği toplantıda kurultayla ilgili değerlendirme yapıldı. Eski MHP Milletvekili Oğan, 'Bundan sonraki süreç konusunda mutabakat sağladık' dedi. Olağanüstü kurultayın 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Yeni nesil kahveciler, kahvenin sadece su ve kahveden ibaret olmadığını ispat edercesine onlarca tarif içeren kitaplar, workshoplar ve festivaller kahve kültürünün gelişmesine öncülük edenler arasında yer alıyor. Türkiye'de ve dünyada örneklerini gördüğümüz kahve festivalleri ve kahve tadım günleri sık sık artıyor.
22 yıldır tutuklu yargılanan, duruşma tarihleri keyfi ya da sudan sebeplerle sürekli ertelenen İlhan Çomak’ın hikâyesini hiç duydunuz mu? Ben ne kadar yazsam da bu mağduriyeti yaşayan Çomak’ın bizlere ulaştırdığı mektup kadar net anlatamaz hiçbir şey bu adalet garabetini.Onun kaleminden 22 yılın özeti;Yıllardır yargılanmama ilişkin, özellikle duruşmalardan önce sesimi duyurmak, duyurup güç olarak daha bir yüksek perdeden, yaşadığım hukuksuzluğu haykırmak çabasındayım. Bu amaçla pek çok mektup yazmışlığım olmuştur, kamuoyuna. Öyle ki sadece bildiğim ama kullanma imkanımın olmadığı sosyal medya-internet aracılığıyla sanırım belli sayıda duyarlı insana da ulaşabildim.Epey kişinin, ülkemiz yargısının hali pürmelal durumunu deşifre eden, hukuksuzluğu tebessüm eden yargılama sürecime ilişkin az biraz bilgi sahibi olduğu söylenebilir. İçeride olmaklığımı sonlandırmamış olsa bile bu değerli bir gelişmedir.
Örümcek adamın düşmanı Green Goblin'in uçan aracını belki hatırlarsınız. Zapata Racing'in Flyboard'u tam da Green Goblin'in o meşhur aracını andırıyor. Saatte 150 kilometre hıza ulaşabilen ve 10 dakika civarı havada kalma süresi olan Flyboard şirketin kurucusu tarafından denendi.