Görüş Bildir
Haberler
Güreşte Cenk İldem ile Bronz Madalya Kazandık

Güreşte Cenk İldem ile Bronz Madalya Kazandık

Mustafa Boztepe
16.08.2016 - 18:22 Son Güncelleme: 16.08.2016 - 22:18

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcular, bugün 5 farklı spor dalında mücadele veriyor. Milli sporcular güreş, boks, yelken, atletizm ve basketbolda boy gösteriyor.

Erkekler Grekoromen 98 kiloda mücadele veren milli güreşçimiz Cenk İldem, yarı finalde kaybettikten sonra Rumen Ciurariu'yu mağlup ederek bronz madalya kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenk İldem bronz madalya kazandı

Cenk İldem bronz madalya kazandı

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 98 kilo güreş müsabakalarında, Cenk İldem ile Rumen Ciurariu bronz madalya mücadelesinde karşılaştı.

Milli güreşçi, üstün bir mücadele sergilediği karşılaşmada rakibini 4-0 yenerek bronz madalyaya uzandı.

İlk turu müsabaka yapmadan geçen Cenk İldem, ikinci turda Hindistan'dan Hardeep Hardeep'i 3-1 yenmişti. Çeyrek finalde Rus Islam Magomedov'a aynı skorla üstünlük sağlayan milli güreşçi, yarı finalde ise Ermeni Artur Aleksanyan'a teknik üstünlükle mağlup olmuştu.

Rio 2016'daki üçüncü madalya

Rio 2016'daki üçüncü madalya

Türkiye, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü madalyasını milli güreşçi Cenk İldem'le aldı.

Halter branşında erkekler 69 kiloda Daniyar İsmayilov'un yanı sıra güreşte erkekler grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp ile 2 gümüş madalya sevinci yaşayan Türkiye'nin, ilk bronz madalyası Cenk İldem'den geldi.

Milli güreşçinin erkekler grekoromen stil 98 kiloda aldığı bronzla Türkiye'nin Rio 2016'daki madalya sayısı 3'e yükseldi.

Potanın Perileri son saniyede yıkıldı

Potanın Perileri son saniyede yıkıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda, A Grubu'nu 3. sırada bitirerek çeyrek finale kalan Potanın Perileri, B Grubu'nu 2. sırada tamamlayan İspanya ile karşılaştı. 

Maç boyunca müthiş bir mücadele sergileyen A Milli Kadın Basketbol Takımımız, İspanya'nın son saniye sayısına engel olamayınca sahadan 64-62 mağlubiyetle ayrıldı.

İspanya'da son saniye basketinin sahibi Cruz'un 14 sayısı galibiyette önemli rol oynadı. Millilerde ise Sanders'ın 22 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Grubundaki ilk iki müsabakada Avustralya ve Fransa'ya kaybeden milliler, sonraki̇ karşılaşmalarında Japonya, Belarus ve Brezilya'yı mağlup ederek çeyrek finale kalmıştı.

Bu sonuçla Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından üst üste ikinci kez oyunlara çeyrek finalde veda etmiş oldu.

Yasemin Can finalde

Yasemin Can finalde

2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, Türkiye'yi kadınlar 5 bin metrede temsil eden Yasemin Can, elemelerde 8'inci olarak adını finale yazdırdı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, kadınlar 5 bin metre elemeleri yapıldı.

Yarışı 15:19.50'lik dereceyle tamamlayan milli sporcu Can, kendi serisinde ikincilik elde ederken, genel sıralamada ise 8'inci olarak finallere adını yazdırdı.

Kadınlar 5 bin metrede finaller, 20 Ağustos Cumartesi TSİ 03.40'da başlayacak.

Ramil Guliyev yarı finalde

Ramil Guliyev yarı finalde

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen atletizm müsabakalarında, erkekler 200 metre elemeleri yapıldı.

Yarışı 20.23'lik dereceyle tamamlayan milli sporcu Ramil Guliyev, kendi serisinde 2'ncilik elde ederken, genel sıralamada ise 10'uncu olarak yarı finale yükseldi.

Aynı kategoride yarışan milli sporcu Jak Ali Harvey ise kendi serisinde 20.58'lik derecesiyle 6'ncı olurken, genel sıralamada ise 40. olarak elendi.

Dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt ise elemelerde 20.28'lik derecesiyle kendi serisinde birincilik elde ederken, genel sıralamada ise 15'inci olarak yarı finale kaldı. Bolt'un genel sıralamada milli sporcu Guliyev'in altında kalması, dikkati çekti.

İlham Tanui Özbilen ise erkekler 1500 metre elemelerinde 3:49.02 ile serisinde 13'üncü, genel sıralamada 35'inci olarak elendi.

Erkekler 200 metrede yarı finaller, 18 Ağustos Perşembe günü TSİ 04.00'de başlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yelkende 15. sıradayız

Yelkende 15. sıradayız

Yelkende 470 sınıfında yarışan Ateş-Deniz Çınar ikilisi 10 yarış sonrası genel sıralamada 15’inci sırada yer aldı.

Batuhan Gözgeç veda etti

Batuhan Gözgeç veda etti

Milli boksör Batuhan Gözgeç, 64 kilo çeyrek finalinde Alman Artem Harutyunyan’a 3-0 mağlup olarak Rio'ya veda etti.

Milli sporcu, ilk turda Kamerunlu Mahaman Smaila, ikinci turda da Brezilyalı Joedison Teixeira'yı 3-0 yenerek çeyrek finale çıkmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
27
17
16
6
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
meyus

abi sende yenile yenile ermeniye mi yenildin neyse inşallah bronzu kazanırız

Elçin Duman

Ya basket maçında yıkıldım resmen o kadar üzüldüm ki... Ya yemin ederim son beş saniye kalmıştı, 62-62 olmuştuk dedim uzatmada kazanırız zaten ama göz açıp k... Devamını Gör

Ermeni'ye yenilmemizde ayrı bir üzücü olmuş :(

Emre ç

işte Ermenistan'dan katılan sporcuya da Ermeni deniliyor değil mi ? :)