Görüş Bildir
Sokak Röportajları: Bize Bir Şarkı Söyler misiniz?
Şarkı söylemek sadece sesi güzel olanların hakkı değil, kalbini, ciğerini ve hatta bazen de böbreğini bu işe koyan, şarkı söylerken kendinden geçen, notaları ağlatan, gözleri dolduran herkese selam olsun!Devamı çok yakında...
İş Makinası Belgeseli Serin Sesler
Milli hobilerimizden, iş makinası izlemek üzerine belgesel tadında bir çalışma. Her türden insanımızı ortak paydada buluşturan ve milli meditasyonlarımızdan iş makinası izleme üzerine bazı bilgi belge ve detayları sunduk
2015’in En İyi Android Uygulamaları ve Oyunları
Google , bu yılın en iyi oyun ve uygulamalarını listeledi . Google Türkiye’de 2015 yılının en iyi uygulamaları arasında Google Fotoğraflar, Skype, Google Çeviri, Microsoft Word, Retrica, Dubsmash ve daha bir çok uygulama yer alıyor.
Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan bir üsteğmen hayatını kaybetti. Azerbaycan Ordusu, Ermenistan mevzilerine havan toplarıyla ateş açtıklarını ve çok sayıda Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı.
Elçi Cinayetinde 'Ateş Etmedim' Diyen Polisi Kamera Doğrulamadı
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde ateş eden polisler 'tanık' olarak dinlendi. İfadesinde 'Ateş etmedim' diyen polis görüntülerde ateş ediyor. Öte yandan Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturmada Emniyet tarafından yapılmış iki ayrı çekimin görüntülerine ulaşıldı. Bunlardan 2 dakika süren bir çekimin MOBESE ve gazetecilerin çektikleri görüntülerle karşılaştırılması ile Elçi’nin öldürülme anına ilişkin bugüne kadar yapılan değerlendirmeleri değiştirecek nitelikte bilgiler ortaya çıktı.
Reklam
Apple iTunes Match ve Apple Müzik'in Yükleme Limitini 100.000 Şarkıya Çıkardı
Apple kullanıcıları artık bulutta daha çok müzik bulundurabilecek. Haziran ayında internet üzerinden yapılan bir duyuruda belirtildiği üzere teknoloji devi iTunes Match ve Apple Müzik için önceden 25.000 olan şarkı limitini 100.000 şarkıya çıkardı.Bu hamle ile birlikte Apple kullanıcıları ücretsiz olan Google Play Müzik uygulamasının sunduğu 50.000 şarkının iki katı büyüklüğünde online şarkı depolayabilecek. Apple, kullanıcıların iTunes Match için yıllık 24.99 dolar veya Apple Müzik için aylık 9.99 dolar ödemesini istiyor. iCloud da Apple'ın en az güvenilir ürünü, online ve offline kütüphanelerini birleştirirken sıklıkla hata veriyor.
Reklam
Final Fantasy 7 Remake Bölümler Halinde Piyasaya Sürülecek
Dünyaca ünlü video oyunu serisi Final Fantasy 7’nin yeniden yapılan sürümü beklenenin aksine tek parça olarak değil bölüm bölüm piyasaya sürülebilir. Yapımcı şirket Square Enix, yaptığı duyuruda Final Fantasy 7 Remake 'in çok-bölümlü seriler halinde olacağını ve her serinin kendine has deneyimler içereceğini söyledi. Bunun dışında ne zaman yayınlanacağı, ne kadar olacağı, serilerin hangi sıklıkla çıkacağı veya şu an aklınıza gelebilecek herhangi bir soruyu cevaplayacak şeyler gibi başka bir bilgi sunmadı.Square Enix, Remake'in ilk oynanışını bu hafta sonu düzenlenen PlayStation Experience’de sahneledi. Aynı zamanda PlayStation 4 için olan Final Fantasy 7'nin PC bağlantısını da yayınladı. Oyundan farklı olarak, aynı zamanda PS4 için de gelen Remake ile savaş sistemine de yapılmış olan değişiklikler görülecek.
Microsoft Hayallerinizin HoloLens Uygulamasını Yapmak İstiyor
Microsoft’un yeni oyuncağı HoloLens uygulaması için gerçekten iyi bir fikriniz varsa Microsoft bu fikri gerçekleştirmenize yardımcı olabilir. Teknoloji devi Microsoft Fikrini Paylaş etkinliği ile geliştiricilerin 11 Ocağa kadar holografik uygulama konseptlerini sunmalarını istiyor. En 'uygulanabilir' (yani gerçekten iyi ve gerçekçi olan) üç fikir Twitter üzerinden oylanarak kazanan seçilecek. Eğer kazanan olarak seçilirseniz o aşamadan sonra da uygulamanız için zaman ayırmanız gerekecek. Kod incelemeleri ve soru cevap oturumları ile ilgilenmeniz gerecek. Tabi bu aşama o kodları yazmaktan daha kolay olsa gerek.Bu hareket tabi ki sadece geliştiriciler için bir jest değil. Microsoft olabildiğince çok HoloLens uygulaması elde etmek istiyor ve kazanan fikir açık-kaynaklı proje olarak diğer geliştiricilere de sunulacak. Sonuç olarak hemen ticari bir başarı sağlamıyorsunuz. Buna karşın, eğer holografik uygulama fikrini sevdiyseniz ancak fikrinizi gerçekleştirecek gücü kendinizde bulamıyorsanız bu sizin için uğraşmaya değer bir etkinlik olabilir.
Yeni Fransız Yasası TOR'un Terör Saldırılarına Karşı Yasaklanmasını İstiyor
Le Monde gazetesi Fransa'nın meclisinden önce getirilmek üzere ortaya atılan iki değişiklik önerisine ulaştığını söyledi. Bunlardan birincisi, bir acil durum anında 'paylaşımlı ya da açık' Wi-Fi ağları ile ilgili: polisin aktardığı bilgilere göre, şüpheliler genel Wi-fi ağlarını arkalarında iz bırakmadan kullanabiliyor ve bu yüzden bir acil durumunda kanunlar halka açık Wi-fi noktalarını kapatmalı. (aynı Paris'e düzenlenen saldırıdan sonra olduğu gibi. )Önerideki ikinci madde ise sadece acil durumlar yerine temelli olarak 'Tor ağının iletişiminin engellenmesi veya yasaklanması.' TOR gönüllü-çalışan bir anonimleştirme ağı. Kullanıcının bilgisinin bulunmasını imkânsızlaştırmasa da oldukça zorlaştırması ile ön plana çıkıyor. Böylece bilgisayar ekranın arkasında kimin olduğunu bulmak zorlaşıyor.TOR'u bütün ülkeden birden kaldırmak kolay bir şey değil. Daha önce Çin de TOR'a erişim yolunu kapattı ancak kullanıcılar bu yolu bir şekilde açtılar. Daha etkili bir yolun yasama ile olabileceği, Fransız hükümetinin TOR ağına bağlanan kullanıcıları tespit edip onlara ceza kesebileceği düşünülüyor.Tabi bu öneriler yasa haline gelmekten henüz çok uzak. Le Monde gazetesi önerilerin parlamentoya önümüzdeki yıla kadar sunulmayacağını ve sunulsa bile oylanıp yasalaştırılmasının zaman alacağını söyledi. TOR yasaklanırsa büyük ihtimal yasaların uygulanması kolaylaşacak ve ancak aynı zamanda online güvenlik ve insanların gizliliği daha da zayıflayacak.
Reklam
Dünyanın İlk İnsan Taşıyan Drone'u: Snowstorm
İlk insan taşıyabilen drone Singapur Ulusal Üniversitesi Mühendislik öğrencileri tarafından üretildi. SnowStorm yani Kar Fırtınası ismi verilen elektrikli drone 5 dakika boyunca bir kişiyi taşıyabiliyor. Drone'un bazı parçaları ise 3D yazıcılarla üretilmiş.
Microsoft Chakra JavaScript Motorunu Açık Kaynaklı Hale Getirecek
Bir blog yazısındaki duyuruda, ChakraCore olarak adlandırılan kod havuzunun Edge tarayıcısı için kullanılan Chakra motoru bileşenlerini içereceği belirtildi. Microsoft Chakra'yı Xbox'larda, birçok Windows uygulamasında, telefonlarında ve işletim sisteminde uyguladı. Bir performans karşılaştırması, Microsoft Chakra'nın muadilleri olan Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarından ve yine Microsoft'un tarayıcısı olan Internet Explorer 11'den daha hızlı olduğunu iddia ediyor. ChakraCore kendi başına çalışabiliyor ve Javascript derlemek veya çalıştırmak için Edge tarayıcısındaki bileşenlere bağlı kalmıyor. Ürün Ocakta piyasaya sunulduğunda yalnızca Windows için kullanılabilir olacak ancak diğer platformlara da getirilmesi planlanıyor. Kaynak uygun hale geldikten sonra Microsoft öncelikleriyle alakalı rehber sunacak. Microsoft, 'Topluluk her açık kaynaklı projenin kalbidir, bu yüzden insanların bu kaynağı klonlamasını, kodları incelemesini, geliştirmesini ve testlerden yeni özelliklere kadar geliştirmelerine veya hataları düzeltmelerini dört gözle bekliyoruz.' diye açıklama yaptı.
Reklam
Reklam
Fransa'da Aşırı Sağ, Bölgesel Seçimlerden Tarihinin En Büyük Zaferiyle Çıktı
Fransa'da Paris saldırılarının ardından ilk kez sandık başına gidildi. Aşırı sağcı Ulusal Cephe, tarihinin en büyük zaferini elde etti. Gözlemcilere göre terör korkusu sandığa yansıdı. Fransa’da bölgesel seçimlerin ilk turunu aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN) önde bitirdi. Cumhurbaşkanı Hollande'ın Sosyalist Partisi üçüncü oldu.
İstanbul Komünist Belediye Başkanı Tarafından Yönetilseydi Olması Muhtemel 23 Gelişme
etiket
Önümüzde tek bir örnek var; Tunceli/Ovacık Belediyesi’ndeki uygulamalardan, gördüklerimizden bir çıkarım yapmaya çalışacağız. Elbette ki 3.300 nüfuslu bir yer ile 15 milyon nüfuslu İstanbul’un kıyas götürmeyeceğinin farkındayız, ancak hayal de mi kurmayalım?İşte komünist İstanbul. Maddelerin her biri Ovacık Belediyesi’nin icraatları bire bir örnek alınarak hayal edilmiştir.
Suriye ABD'yi BMGK'ya Şikayet Etti
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu belirtti. Suriye'den gelen resmi açıklamada da olay doğrulandı, 3 askerin hayatını kaybettiği ve BM'ye 2 uyarı mektubu gönderildiği açıklandı. ABD'den ise yalanlama geldi.
Reklam