Görüş Bildir
'Anadolu Halkı Bizim Kardeşimiz' Dedikleri İçin Kurşuna Dizilen 200 Yunanlı Askerin Öyküsü
Şartlar ne olursa olsun, barış ve kardeşliğin asla vazgeçmememiz gereken olgular olduğunu gözler önüne seren çarpıcı bir öyküyle karşınızdayız. Bu bir avuç onurlu insan, kan dökmeye ve topraklarımızı işgal etmeye karşı çıktıkları için idam edildiler. İçinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, onların mücadelesini, direnişini belki de defalarca okumalıyız..Not: Galerimizde kullandığımız fotoğraflar temsilidir.
Belki de Sorun Gerçekten Ondadır: Tek Taraflı İlişkilerde Yaşanılması Kaçınılmaz 16 Durum
İlişkinizde bir sorun var ama adını bir türlü koyamıyorsunuz. Bir şeylerin eksik olduğunun ya da ters gittiğinin farkındasınız ama ne? Belki de sorun çok açıktır, önünüzdedir ama siz görmek istemiyorsunuzdur? Ne olabilir ki dediğinizi duyar gibiyim, siz tek taraflı bir ilişkinin lokomotifi olmaya çalışıyorsunuz. Bakın bakalım, aşağıdaki işaretlerden kaçı size tanıdık gelecek. Çoğu var diyorsanız vakit kaybetmeden sizi tüketen bu ilişkiden kurtulmanın yollarını arayın. Çünkü tek taraflı ilişkiler düzeltilmesi zor olan, yıprayıcı, yorucu ve zorlayıcı ilişkilerdir.
Titanyum Bacakları ile Yeniden Yürümeye Başlayan Engelli Kedi
Cindy Jones isimli bir hayvan sever henüz 1 aylıkken Story County Animal Shelter'da bacakları yaralı kediyi görür görmez aşık oldu. Bu bacakları olmayan kediyi sahiplenip, ona yeni bir bacak yaptırma kararı aldı. Dünyada bu tip ameliyat sayısı 25'den az. Geçirdiği başarılı ameliyat sayesinde tekrardan yürümeye başlayan kedi bu halinden oldukça memnun görünüyor.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Alafranga tuvaletin deliği, konuştukça kötü kokular yayan bir gardiyan ağzı gibi, bu toplama kampının içinde biriken pisliği yayıyor etrafa...Kalın beton duvarların ardından bekçi düdükleri işitiliyor; içerde florasanın biteviye ıslığı...Soğuk.Gündüz güneşi bile avluya uğramadan geçiyor; bina öylesine itici...Havalandırmanın ışığı, pencerenin kahverengi parmaklılıklarında parçalanıp soluk gölgeler halinde hücremin zeminine vuruyor.Asık suratlı çıplak duvar, sarışın bir kuyu sanki...Duyduğu tüm sesleri büyütüyor:Su, çağlayan gibi çınlıyor; kapı çarpması, gök gürültüsü...Yalnızlık da çoğalıyor o kuyuda, özlem de...Umudu yitirirsen, kapana kıstırılmış bir sıçan gibi içine kapanıp orada ufalanman işten bile değil...
Reklam
Bu Yıl Okumadığınıza Pişman Olacağınız 2015'in En İyi 50 Romanı
etiket
Idefix ve Sabitfikir, 2015'in en iyi romanları listesini açıkladı. 5 senedir bu listeyi hazırlayan ekip, listenin nasıl oluştuğuna dair şöyle bir açıklama yaptı: ' Bu yıl, örneğin Barlas Özarıkça’nın Ters Adam, George Orwell'in Boğulmamak İçin, Stanislaw Lem’inGelecekbilim Kongresi, Witold Gombrowicz’in Ferdydurke romanları da bu listeye katkıda bulunan kimi isimlerin aklına gelen romanlardan bazılarıydı; ama bu kitapları listemizde göremeyeceksiniz. Çünkü biz sadece Türkçede ilk kez basılan kitapları listeye dahil etmeyi tercih ettik. Aynı şekilde, Harper Lee’nin akıllara sıklıkla gelen Tespih Ağacının Gölgesinde isimli romanı da Kasım 2015 tarihinde yayımlanmış olduğu için bir sonraki yılın listesine kaldı.Kasım 2014 ile Kasım 2015 tarihleri arasında yayımlanmış 50 romanı, 56 isim belirledi. Herkes kendi 10 kitabını önerdi ve ortaklıklar üzerinden, ortaya bu liste çıktı. Yani seçicilerin her biri, tüm listeden sorumlu değil. Hatta, belki de, bir seçicinin hiç mi hiç beğenmediği bir kitap bu listeye en tepeden girmiş olabilir. Ne ki, bu bizim gözümüzde, kaçınılması gereken bir durum değil.'Listeyi kimler seçti?A. Ömer Türkeş, Ahmet Ergenç, Ali Bulunmaz, Arzu Erol, Asuman Kafaoğlu-Büke, Aysu Önen, Bâki Asiltürk, Behçet Çelik, Behlül Dündar, Berrak Göçer, Burcu Arman, Burcu Bayer, Bülent Usta, Can Semercioğlu, Cenk Gündoğdu, Ceyhan Usanmaz, Derviş Şentekin, Egem Atik, Elif Tanrıyar, Eray Ak, F. Cihan Akkartal, Faruk Duman, Ferhat Uludere, Fırat Demir, Gökçe Gündüç, Hakan Bıçakcı, Halil Türkden, Hande Gürses, Hande Öğüt, Hasan Cömert, Hayati Roman, Hikmet Hükümenoğlu, Hilmi Tezgör, İpek Şoran, Kaya Genç, Kıvanç Koçak, küçük İskender, Levent Cantek, Mehmet Said Aydın, Melisa Kesmez, Meltem Gürle, Mert Tanaydın, Mustafa Çevikdoğan, Müge Karahan, Nazan Maksudyan, Nilay Kaya, Nurduran Duman, Oylum Yılmaz, Sabri Gürses, Seda Ateş, Sibel Oral, Şima İmşir Parker, Tanıl Bora, Tülin Er, Yankı Enki, Yenal BilgiciNot: Kitaplara dair notlar Pandora'dan alınmıştır.
Reklam
Kartal'a Alman Düdük
Beşiktaş'ın, Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla 10 Aralık Perşembe günü deplasmanda oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son hafta maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek.
Reklam
Görmemişin Sakalı Olmuş Tutmuş Telini Koparmış: Allah Köse Etsin Diyeceğiniz 25 Erkek
etiket
Erkeklerdeki sakal modası artık geri dönülmez bir yere doğru gidiyor. Kadınlar için; 'bir dertleri oldu mu hemen kuaföre koşarlar ahıahıahıahı' diyen erkek milleti, sakalı görünce ne yapacağını şaşırdı. Her gün, bir önceki günden daha beter, daha fecaat bir akıma maruz kalıyoruz. Sırf sakalı olduğu için her istediğini yapabileceğini zanneden göz zevki katilleri tarafından taciz ediliyoruz. Erkekler, sakal uzatın, düzeltin, bakımızı yapın ama o kadar. Görmemiş gibi akşamlara kadar sakalla oynamanın alemi yok. Çekici olduğunu düşünüyorsanız büyük yanlıştasınız. İllallah yahu!!
Reklam
Sokak Röportajları: Bize Bir Şarkı Söyler misiniz?
Şarkı söylemek sadece sesi güzel olanların hakkı değil, kalbini, ciğerini ve hatta bazen de böbreğini bu işe koyan, şarkı söylerken kendinden geçen, notaları ağlatan, gözleri dolduran herkese selam olsun!Devamı çok yakında...
İş Makinası Belgeseli Serin Sesler
Milli hobilerimizden, iş makinası izlemek üzerine belgesel tadında bir çalışma. Her türden insanımızı ortak paydada buluşturan ve milli meditasyonlarımızdan iş makinası izleme üzerine bazı bilgi belge ve detayları sunduk
2015’in En İyi Android Uygulamaları ve Oyunları
Google , bu yılın en iyi oyun ve uygulamalarını listeledi . Google Türkiye’de 2015 yılının en iyi uygulamaları arasında Google Fotoğraflar, Skype, Google Çeviri, Microsoft Word, Retrica, Dubsmash ve daha bir çok uygulama yer alıyor.
Reklam