Görüş Bildir
Haberler
Haydarpaşa Gar Olarak Kalacak

etiket Haydarpaşa Gar Olarak Kalacak

Batuhan
17.08.2016 - 14:42 Son Güncelleme: 17.08.2016 - 17:33

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haydarpaşa Garı'nın yüksek hızlı trenlerle birlikte gar olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa gar sahası hakkında Kadıköy Belediyesi’nden bilgi talep etmesi, özelleştirme tartışmalarını gündeme getirmişti.

İmar planı iptal edilmişti

İmar planı iptal edilmişti

Haydarpaşa Garı ve çevresinde hazırlanan imar planları şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edilmiş, ardından da garın aslında uygun olarak restore edilmesine karar verilmişti.

Revize edilmemiş planda, Haydarpaşa Garı ve çevresinde ticaret ve ofis alanları, lokanta, kafeterya gibi birimler ve turizm tesislerinin kurulması yer alıyordu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arslan: 'Haydarpaşa gar olarak kalacak'

Arslan: 'Haydarpaşa gar olarak kalacak'

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın ülke ve demiryolları için sembolik değeri olduğunu anlatan Arslan, garın etrafındaki yapılaşmayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir dönüşüm projesi çalışmasının devam ettiğini söyledi. 

Haydarpaşa Limanının da dahil edileceği çalışmanın İstanbul'a değer katacağını vurgulayan Arslan, 'YHT ile İstanbul'a erişip, daha sonra Avrupa yakasına geçmeyi de öngörüyoruz. Özellikle Ayrılıkçeşme'den, Üsküdar'dan denizin altından Avrupa'ya geçiyoruz. Ancak İstanbul'a giden bütün YHT'ler karşıya geçmeyecek, bazıları geçecek, bazıları tarihi Haydarpaşa Garı'nda kalacak. Haydarpaşa Tren Garı, YHT'ler ile İstanbul'a, İstanbullulara ve ülkemize tren garı olarak hizmet veremeye devam edecek.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
71
3
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

demek hala bir arap alici bulamamislar.

Pasif Kullanıcı

birkaç seneye değişir her şey... alıştık biz "böyle kalacak" nutuklarına. bir şeye bu adamlar "öyle olmayacak" diyorsa, bir süre sonra öyle oluyordur..

Mahmut Demirkol

haydarpaşa ilgili het yıl farklı balonlar atılıyor..Özelleştirilmesi devri satışı vb hatalı olur. YHT garı olarak kalsın milleti de rahat etsin.Milleti özell... Devamını Gör

mine demirçelik

ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz! İŞ BEKLİYORUZ! heerşey para değildir! MANEVİ MİRAS Ortak geçmiş bizi Millet yapar.