Görüş Bildir
Moore'un Yeni Filmi 'Where to Invade Next'in Fragmanı Yayınlandı
ABD'nin yürüttüğü politikalar üzerine çektiği hicvedici filmlerle bilinen Michael Moore'un yeni filmi 'Where to Invade Next'in fragmanı yayınlandı. ABD'de 23 Aralık'ta gösterime girecek filmi, ülkemiz sinemalarında izleme şansı bulup bulamayacağımız henüz belli değil.
iOS 9.2 Yayınlandı
Apple, uzun bir süredir Beta testlerini yaptığı iOS 9.2 güncellemesinin Final sürümünü bugün yayınladı.
Medeni Yıldırım Davası Sanığı Asker: 'JÖH Timleri Gelmeseydi Ölüm Olmazdı'
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde kalekol protestosu sırasında 19 yaşındaki Medeni Yıldırım'ın vurularak öldürülmesi davasında ilk kez ifadesi alınan tutuksuz sanık er Adem Ç., yaşanan olayları Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin tetiklediğini iddia ederek, 'Her şeyi JÖH timleri yaptı' dedi. Mahkeme, olay sırasında karakolda bulunan rütbeli komutanların tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Hazır Mevsimi Gelmişken Akşama Ayva Tatlısı Yapmasak mı?
2 adet ayva1/2 limon3 + 3/4 S.B su4 kahve fincanı şeker8-9 adet karanfil1 adet çubuk tarçınAyvaları ikiye kesip, kabuklarını soyun. Çekirdeklerini atmayın. Bir kaba yarım limonun suyunu ve 3 S.B suyu ekleyin. Ayvaları limonlu suda yaklaşık 15 dk kadar bekletin. Daha sonra bir kaba alıp her yarım ayvaya bir kahve fincanı kadar şeker ekleyin. Ayva çekirdeklerini, karanfil ve tarçını ekleyin. Üzerine 3/4 S.B su ekleyip 20-25 dk kadar orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Bilal Erdoğan İtalyan Basınına Konuştu: ‘Türkiye'de Dikkatim Dağılıyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İtalyan Corriere della Sera gazetesine bir mülakat vererek, IŞİD'le petrol ticareti yaptığı iddiaları, İtalya'ya 'kaçtığı' söylentisi, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz ve Türkiye'de gazetecilerin tutuklanması gibi birçok konudaki soruları yanıtladı. 'İtalya'ya kaçtığınızı söyleyenler var. Ülkeniz saldırı altındayken burada olmak size garip gelmiyor mu?' sorusunu yanıtlayan Erdoğan, 'Ruslarla yaşanan bu olayları planlamadım. Ülkemde kalmak istiyorum ama o kadar çok insani yardım işim var ki Türkiye'de olursam dikkatimi dağıtan çok fazla şey oluyor' dedi.
Reklam
Gelenek Haline Gelen Sahaya Oyuncak Atma Etkinliğinde Rekor: Sahaya 28,815 Ayı Atıldı
Kanada'da artık bir gelenek haline gelen sahaya oyuncak ayı atma etkinliği Teddy Bear Toss'ta rekor kırıldı. Jordy Stallard'ın attığı gol sonrasında taraftarlar yanlarında getirdikleri oyuncak ayıları sahaya attı. Tam tamına 28 bin 815 ayı! Bu organizasyonun amacı ise yoksul çocuklara oyuncak gönderebilmek. Sahaya atılan ayılar daha sonra toplanıp ihtiyaç sahibi çocuklara gönderildi. 90'lı yıllarından başından beri yapılan bu organizasyon her geçen yıl kendi rekorunu kırıyor.
Ed Sheeran'dan Hayranlarına 2 Dolara 30 Saniyelik Peep Show Gösterisi
Ed Sheeran Avustralya'da sevenlerine küçük bir sürpriz yaptı. 2 dolar gibi cüzi bir miktara Ed Sheeran şovu olduğu duyurularına ilk başta insanlar pek inanmadı ve kulak arkası etti. Hatta Ed Sheeran ilk müşterisi için 2 saat beklemiş. İnsanlar bu denli ucuz olmasından dolayı haliyle gerçek olduğuna inanmıyorlar. Ancak ilk müşterinin ardından müşteriler ardı sıra gelmeye başladı ve ortaya çok güzel görüntüler çıktı.
Reklam
5 Farklı Kaynak ile Sur'da Neler Oluyor?
Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı 7'inci gününe giren merkez Sur İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Yetkililer, bugüne kadar yapılan operasyonlarda 10 PKK'lının öldürüldüğünü belirtti. Diyarbakır'ın merkezinde yolları barikatlarla kapatmak isteyen gruplara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 7'inci gününe girerken, kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar da aralıksız devam ediyor. Operasyon kapsamında ilçede zaman zaman çatışmalar şiddetleniyor. Bugün öğleden sonra ilçeden sık sık gelen silah ve patlama sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmaların yaşandığı bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü.Süren çatışmalar nedeniyle Sur'da yaşayan bazı vatandaşların telefonlarla polisi arayarak, bölgeden çıkmak için yardım istediği belirtildi. Polis, evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları zırhı araçlarla ilçe dışına çıkardı. Bugün yaşanan çatışmalar sırasında 1 kişinin öldüğü öğrenildi. Polis, yetkilileri Sur'da sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi.KENT MERKEZİNDE OLAYLAR ÇIKTIDiyabakır'ın merkezi olan merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nden saat 13.30 sıralarında olaylar çıktı. Alışverişin yoğun olduğu saatlerde Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup barikatlarla caddeyi kapatmak istedi. Polis gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruplar, polis zırhlı araçlarına taşlı saldırıda bulundu. Bu sırada cadde üzerindeki esnaflar olaylar nedeniyle kepenklerini kapattı. Polis, bir süre devam eden olayların ardından grupları dağıttıktan sonra cadde üzerinde TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı.SUR'DA 4 OKUL YAKILDIİlçede çatışmalar devam ederken, 4 okulda yangın çıktı. İlçede dün akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken bugün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı. Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfiaye ekipleri de yola tuzaklanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Mardinkapı İlkokulu'ndaki yangın ise devam ediyor.
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine PKK tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru ise yaralı...
Reklam
Harry Potter Filminin Rol Seçmelerinde Çekilen Videolar Yayınlandı
etiket
Emma Watson, Daniel Radcliffe ve Rupert Grint'in Harry Potter rolü için girdikleri seçmelerdeki deneme çekimleri yayınlandı. Filmle birlikte büyüyen oyuncuların Harry Potter filmindeki rol seçimlerindeki ilk denemeleri, onların nasıl değiştiğini gözler önüne serildi. Oyuncular girdikleri karakterlere, verdikleri duygu ve miniklerle rollerinin haklarını veriyorlar.
Reklam
Reklam
Nusaybin'de Çatışma: 1 Polis Şehit, 1 Polis Yaralı...
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine PKK tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru ise yaralı...
Rusya: 'Geminin Korunması Mürettebatın Hakkıdır'
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İstanbul Boğazı'ndan geçen Sezar Kunikov adlı Rus gemisindeki bir denizcinin omzunda füze taşımasının Montrö Sözleşmesi'ni ne açıdan ihlal ettiğine dair Ankara'dan mantıklı bir açıklama duymadıklarını söyledi.
Reklam