Görüş Bildir
Haberler
Emniyet'ten 'FG' Plaka Genelgesi

Emniyet'ten 'FG' Plaka Genelgesi

ATKN
23.08.2016 - 10:17

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen genelge doğrultusunda Fethullah Gülen'i çağrıştırdığı için 'FG' harf grubu plaka istemeyen araç sahiplerine 'sıra esasına göre' başka harf gruplarından plaka verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, il emniyet müdürlüklerine gönderilen genelge doğrultusunda 'FG' harf grubu plaka istemeyen araç sahiplerine başka harf gruplarından plaka verilecek.

'FETÖ/PDY elebaşısının adı ve soyadını çağrıştırdığı gerekçesiyle'...

'FETÖ/PDY elebaşısının adı ve soyadını çağrıştırdığı gerekçesiyle'...

İl emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, 'Genel Müdürlüğümüze kamu kurumları ve vatandaşlardan gelen taleplerde, FETÖ/PDY elebaşısının adı ve soyadını çağrıştırdığı gerekçesiyle 'FG' harf grubu plakaların araç sahipleri tarafından alınmak istenilmediği ve tescili yapılan plakaların da değiştirilmesinin istenildiği bildirilmiştir' ifadelerine yer verildi.

Genelgede, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 55. maddesinin 'Tescil plaka numarası, Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek listelerdeki il kod numaraları, harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre tahsis edilir.' hükmünün yer aldığı ikinci fıkrasına atıfta bulunularak, hüküm gereğince yeni sıra numaralarını gösteren listelerin yayımlandığı, tescil plaka numarasının zorunlu olarak sıra esasına göre tahsis edileceği vurgulandı.

İstemeyenlere başka plaka verilecek

İstemeyenlere başka plaka verilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu kapsamda, 'FG' harf grubu plakaların verilmeye devam edileceği ancak bahse konu harf grubu plakalarla ilgili olarak gerçek ve tüzel kişilerin müracaatlarında, bu harf grubundan plaka alınmak istenilmemesi veya bu harf grubundaki plakanın değiştirilmesi talepleri konusunda sıra esasına göre kişi veya kurumlara başka harf gruplarından plaka verileceği belirtilerek, konunun hassasiyetle takip edilerek, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi istendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
39
14
12
5
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu sorun ne zaman çözülecek diye düşünmekten uyuyamıyordum sonunda devletimiz buna da çare buldu

Yok artık adı Fethullah olanlara da bir kolaylık sağlayın bari.Ülke tam bir tımarhane oldu artık

Deneri

Ülkenin bir yerlerinde sürekli bombalar patlasın insanlar ölsün çocuklar ölsün ama bizim tek derdimiz Fetoyu cagristirdigi icin FG plakalar olsun. Ortaokulu ... Devamını Gör