Görüş Bildir
AYM'den İnternet Yasası'na ‘Kısmi’ İptal
Anayasa Mahkemesi, İnternet Yasası'nda da değişiklik yapan 6518 sayılı Kanun'un bazı hükümlerini iptal etti. Yüksek Mahkeme, TİB'in talep ettiği bilgileri teslim etme ve yer sağlayıcıya, yer sağladığı hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini saklama yükümlüğü getiren maddeleri iptal etti. AYM, TİB'e internette yapılan yayın içeriğini durdurma yetkisi veren hükümlerin iptal istemlerini ise reddetti...
İran'dan Doğalgaz Kısıntısına 'Teknik Neden' Açıklaması
“Rusya ile yaşanan gerginlik doğalgaza yansır mı?” kaygısı yaşanırken, ilk kesinti beklenmedik bir yerden, İran’dan geldi. İran “Ağır kış şartları nedeniyle iç tüketimim arttı” diyerek günlük 30 milyon metreküplük gaz akışını yarı yarıya azalttı. Reuters'ın İranlı yetkililere dayandırdığı haberine göre, gaz akışı 'teknik nedenlerle' kısa süre azaldı. 
Reklam
Reklam
Instagram'ın Android Uygulamasına “3D Touch” Özelliği
İlk çıkaran olmasa da Apple’ın iPhone 6s’lerle birlikte dünyaya duyurduğu 3D Touch özelliği oldukça beğenildi. Ekran basınç teknolojisi, ekrana basma şiddetine ve süresine göre farklı seçenekler sunmasıyla dikkat çekmişti. Instagram da benzer bir özelliği Android uygulaması için kullanıma sundu.
Reklam
İşte Las Vegas'ın Hyperloop Test Yolunun Görünümü
Elon Musk'ın geleceğin taşımacılık sistemini kurma hedefindeki şirketi Hyperloop Technologies, Las Vegas'ın kuzeyinde Hyperloop sistemi için bir test yolu kurmayı planlıyor. Şirkete göre planlanan yolun görünümü fotoğraftaki gibi olacak.Test yolu planların aksine bir tüpün içinde olmak yerine hava ile temas halinde olacak. Test yolunu hava ile temas eden şekilde yapmayı seçen şirket neredeyse tamamen havasız bir tüpte çalışması gereken geleceğin Hyperloop'u fikrinden biraz uzak kalmış ancak bunun amacının şimdilik sadece aracın saatte yüzlerce kilometre hıza ulaşmasını sağlayan sistemleri test etmek olduğu belirtiliyor. Bu şekilde, saatte 480 km hız yapabilen test aracı yaklaşık 900 metre uzunluğundaki test yolunu 2 saniyede alıyor. Tahminen yolun diğer ucunda aracın duruşunu yumuşatmak için bir yapı bulunuyor. Bu teknolojilerin geleceğin taşıma aracı haline dönüşmesi için daha çok var ancak çalışmalar devam ediyor.
Eski Emolardan Kim Kaldı? 18 Fotoğrafla 2000'lerin Başındaki Emoların Şimdiki Halleri
etiket
2000'lerin başında başlayan, ortalarına geldiğimizde zirveye çıkan ve aniden yok olan bir akımdı emoluk. En popüler sosyal ağın Myspace olduğu, depresif rock şarkıların discman veya mp3 çalardan dinlendiği, koyu renk giysilerin ve abartılı saç modellerinin tercih edildiği bu akımın takipçileri sanki bir anda ortadan kaybolmuştu. Her şey bir Reddit kullanıcısının '2000'lerin başındaki emolar, şimdi ne yapıyorsunuz?' diye sormasıyla başladı. Birçok kullanıcı fotoğraflarını paylaşarak eski emoların şimdi ne yaptığını gösterdi ve bir gizem daha ortadan kalmış oldu.
Reklam
UEFA'dan Ersoy ve Çetin'e Görev
UEFA gözlemcisi Erol Ersoy, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Bordeaux ile Rubin Kazan arasında yarın oynanacak karşılaşmada hakem gözlemcisi olarak görev alacak.
Google Nexus 6’nın İpini Çekti
Google çıkışının üzerinden bir yıl geçen Nexus 6 modelini online mağazasından kaldırdı. Motorola-yapımı olan 6-inç ekranlı ve Android Lollipop yazılımıyla gelen cihaz geçtiğimiz sene Ekim ayında 649 dolarlık çıkış fiyatıyla piyasaya sürülmüştü. Elbette bu yılın modelleri olan Huawei yapımı Nexus 6P ve LG yapımı Nexus 5X modelleri Google Mağazası'nda mevcut. Nexus 6 oldukça yüksek bir fiyatla piyasaya sürülmüş olmasına rağmen şu anda Amazon'da 350 dolara satılıyor. Güçlü donanım özelliklerine sahip olan ve CNet, Engadged ve The Verge gibi sitelerden olumlu derecelendirmeler alan büyük bir telefon için hala iyi bir fiyat olduğu söylenebilir ancak ülkemizde o fiyata erişmek pek mümkün değil.
Reklam
Köpek Besleyen Bir Erkekle Birlikte Olmanız İçin 23 Harika Sebep
etiket
Genel olarak hayvan, özel olarak köpek besleyen bir erkekle birlikte olmanızın hayatınızın en güzel tecrübesi olacağına eminim. Ondaki sevgiyi, sadakati, hoşgörüyü başka bir erkekte bulamayacak olmanız da işin kötü yanı. İyisi mi siz, köpek besleyen, köpek seven bir erkek buldunuz mu onu sakın ola elinizden kaçırmayın. Sonra çok üzülürsünüz.
Reklam