Görüş Bildir
Spotify’ın 2015 Yılının En Çok Dinlenilen İsimlerinin Yer Aldığı 12 Top-5 Listesi
Popülerliği her geçen gün artan Spotify, 2015 yılında da bu artışını sürdürdü. Pek çok listenin yer aldığı sitede, 2015’in en iyileri de yerini buldu. Not: Şarkıların bazıları 2015'den eski çıkışlı olsa da, 2015 yılında da dinlenilmeye devam ettiğinden listeye alınmıştır. Sadece 2015 yılında çıkan şarkılar olarak değil 2015 yılı içerisinde dinlenilen şarkılar olarak hazırlanmıştır.
NSU Sanığı 2 Yıllık Suskunluğunu Bozdu: 'Özür Diliyorum'
Almanya’da sekizi Türk on kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin hayattaki tek üyesi ve baş sanığı Beate Zschäpe, iki buçuk yıllık suskunluğunun ardından bugünkü duruşmada ilk ifadesini verdi. Zschäpe tüm NSU kurbanlarının ailerinden samimi bir şekilde özür dilediğini söyledi ve yaptığı yazılı açıklamada 'On cinayet ve iki bombalı saldırıyı engelleyemediğim için ahlaki açıdan suçlu hissediyorum“ ifadesini kullandı. NSU üyesi olduğunu ret eden Zschäpe, ölen sanıklar Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ı sorumlu tuttu.
Reklam
Ozan Aşık Daimi'nin Sözlerini Sansürleyen Mustafa Ceceli'nin Kulağına Küpe Olacak 13 Deyiş
etiket
Mustafa Ceceli'nin Altın Kelebek ödül töreninde, Aşık Daimi'ye ait 'Kainatın aynasıyım' adlı Alevi deyişini değiştirerek ve bazı bölümleri çıkartarak okuması, son günlerin en çok tartışılan konularının başında geliyor. Bilindiği gibi Mustafa Ceceli sosyal medya aracılığıyla dini sohbetler gerçekleştiren bir isim. Muhtemelen galerimizde yer verdiğimiz deyişleri de önceden duymuştur. Şayet duymadı ise, aşağıdaki deyişleri 'öğrenmenin yaşı yoktur' diyerek, kendisiyle paylaşmaktan mutluluk duyarız.
Reklam
Reklam
Google Fiber Altyapısını Los Angeles ve Chicago'ya Kurmayı Planlıyor
Google tüm teknoloji meraklılarının hayalini süsleyen Fiber altyapısını ABD’de büyük şehirlere yaymaya hazır. Şirket bugün Chicago ve Los Angeles'a Gigabit internet programını kurmayı planladığını açıkladı.Google'ın bunu yapabilmesi için şehrin yöneticileri ile birlikte çalışarak gerekli altyapıyı planlaması gerekiyor. Yani 1 gigabit hızındaki interneti şehre getirip getirmemeye karar vermek yöneticilerin elinde. Altyapı gereksinimi oldukça yüksek olduğundan yönetimlerin bu teklifi reddedebileceği de düşünülüyor.Ancak Google'ın insanları ve şirketleri aşırı hızlı bir internet bağlantısı sağlama potansiyeli ve San Francisco ve New York City gibi teknoloji merkezleri ile daha iyi rekabet edebilme şansı sunması göz önünde bulundurulunca bu projeye kimse karşı çıkmaz gibi gözüküyor.
HTC Vive VR Gözlüklerini 2016’da Piyasaya Sürecek
Önceden de tahmin ettiğimiz gibi HTC’nin duyurduğu Vive VR gözlükleri 2015 yılına yetişmedi. Ancak en azından artık belirli bir çıkış tarihi mevcut. Bir bloga göre HTC Beijing'de 18 Aralık'ta bir geliştirici konferansına ev sahipliği yapacak ve ikinci-nesil cihaz kitini gözlük piyasaya sürülmeden önce çıkaracak. Aynı zamanda 2016'nın başında geliştiricilere 7000 adet dağıtmayı ve Valve ile birlikte ürünü Sundance Film Festivali, SXSW, GDC ve MWC gibi bazı önemli etkinliklerde demo turuna çıkarmayı planlıyor. Ürün önümüzdeki yıl Mayıs ayında piyasaya sürülecek ve Oculus Rift'in tüketici versiyonundan daha erken piyasaya çıkması bekleniyor.
Reklam
Reklam
AYM'den İnternet Yasası'na ‘Kısmi’ İptal
Anayasa Mahkemesi, İnternet Yasası'nda da değişiklik yapan 6518 sayılı Kanun'un bazı hükümlerini iptal etti. Yüksek Mahkeme, TİB'in talep ettiği bilgileri teslim etme ve yer sağlayıcıya, yer sağladığı hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini saklama yükümlüğü getiren maddeleri iptal etti. AYM, TİB'e internette yapılan yayın içeriğini durdurma yetkisi veren hükümlerin iptal istemlerini ise reddetti...
Reklam