Görüş Bildir
Haberler
Paris'te Uygun Bütçeyle Yapılabilecek 10 Şey

Paris'te Uygun Bütçeyle Yapılabilecek 10 Şey

Irem Yuksel
24.08.2016 - 17:42

Herkes tarafından 'Aşıklar Şehri' olarak bilinen ama yalnız da tadı bir başka olan canım Paris'te deneyimlediğim, uygun bütçeyle doya doya Paris'i yaşama rehberini bu yazımda bulabilirsiniz!

Kaynak: https://sunchasersblog.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Champ de Mars'da Çimlere Yayılmak

1. Champ de Mars'da Çimlere Yayılmak

En güzel Paris manzarası burda! Champ de Mars çimlerinde piknik yaparak seyahatinizin bir öğününü de bu şekilde sağlayabilirsiniz :)

2. Restaurant Perraudin'de Yemek

2. Restaurant Perraudin'de Yemek

Bu küçük Fransız restoranında, 1 başlangıç + 1 ana yemek +1 tatlıdan oluşan 19.50€ fiyatlı menüye bayılacaksınız!

3. Laduree'de Macaron

3. Laduree'de Macaron

Champs Elysee'de kapısında uzun sıralar beklemek zorunda kalabileceğiniz Laduree'de 1 macaronun fiyatı 2.00€(2015). Benim favorim ise kesinlikle iced mint!

4. Montmarte/Sacre Coeur

4. Montmarte/Sacre Coeur

Sacre Coeur merdivenlerinde oturup Paris manzarası izlerken, umarım Montmarte'ın hemen her sokağında karşınıza çıkabilecek bir sokak sanatçısı da size eşlik eder!

5. Musee du Louvre

5. Musee du Louvre

Mona Lisa'nın yarattığı hayal kırıklığına rağmen Louvre Müzesi Paris seyahatinizde kesinlikle zaman ayırmanız gereken yerlerden biri. Üstelik Ekim-Mart ayları arasında her ayın ilk Pazar günü müzeye giriş ücretsiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jardin du Luxembourg

6. Jardin du Luxembourg

Luxembourg Bahçesinin yeşil sandalyelerinde huzurlu bir sabah geçirebilirsiniz. Fiyat olarak uygun ve aynı zamanda çok da keyifli bir kahvaltı için, giderken baget sandviçlerinizi veya kruvasanlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Benim favorim kesinlikle tavuklu baget ve çikolatalı kruvasan/pain au chocolat!

7. Notre Dame/Pont des Arts

7. Notre Dame/Pont des Arts

Seine Nehri kıyısında yürüyüşünüzü yaparken görkemli Notre Dame kilisesini ziyaret etmeyi ve Pont des Arts köprüsüne kilit takmayı unutmayın. Tabii kilidiniz için boş bir yer bulabilirseniz!

8. Pantheon

8. Pantheon

Marie Curie, Emile Zola ve Victor Hugo gibi ünlü Fransızların anıt mezarlarının bulunduğu yapıya giriş yetişkinler için 7, gençler için 4.50€. ISIC kartınız veya öğrenci vizenizle giderseniz daha uygun fiyata girme şansınız bile var!

9. Christmas Market

9. Christmas Market

Eğer Christmas zamanlarında Paris'teyseniz, Champs de Elysees'nin sonunda Place de la Concorde'a uzanan Christmas Market'tan genelde 1€ olan bardak depozitosuyla birlikte fiyatları 3-6€ arası değişen sıcak şarabınızı alıp Paris'te dolaşmak kesinlikle bir şans!

10. Gece Olunca Eiffel

10. Gece Olunca Eiffel

Eiffel kulesini bir de gece ışıklara bürünmüş şekilde görmek paha biçilemez!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
80
34
11
9
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fred George

#1 Yüzlerce insanın sıkış tıkış kupkuru çimenlerin üzerinde güneşin atında sırf demirden bir kule görmek için malak gibi yattığı yerde siz de malak gibi yata... Devamını Gör

Alkolik İmam

Victor Hugo'nun evinin orada gizlenmiş şahane bir park var. Bakkalın birinden 4-5 euro'ya şahane blush şaraplardan alıp, parkın banklarında takılın.

Anonim

Bu tarz içeriklerin devamı gelmeli 👍