Görüş Bildir
Haberler
Rio'nun En Güzel Madalyasını Onlar Kazandı

etiket Rio'nun En Güzel Madalyasını Onlar Kazandı

Mustafa Boztepe
23.08.2016 - 22:37 Son Güncelleme: 24.08.2016 - 10:31

Rio'da 5 bin metre elemelerinde çarpışıp düşen iki kadın sporcu Abbey D'Agostino ve Nikki Hamblin, yarışı bırakarak birbirlerine yardım ettiler ve sonuncu da olsalar yarışı tamamlayabildiler. D'Agostino ve Hamblin yarışta dereceye giremedi fakat sportmenliğin simgesi olan Pierre de Coubertin madalyasına layık görüldüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'li Abbey D'Agostino ve Yeni Zelandalı rakibi Nikki Hamblin kadınlar 5 bin metre elemelerinde yarışın bitmesine beş tur kala çarpışmıştı.

Yarış sırasında Hamblin önündeki koşucunun ayağına takıldı ve düştü, D'Agostino da Hamblin'in üzerine düştü. D'Agostino, dizinde sakatlık oluşmasına rağmen rakibini yerden kaldırdıktan sonra yarışa devam etmeye çalıştı.

Ancak D'Agustino topallayarak yarışa devam ederken bir kez daha yere düştü. Onun arkasından gelen Hamblin durup, rakibine yardım etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarış sonrası açıklama yapan Yeni Zelandalı sporcu 'Uzun süredir yerdeydim ve öndeki grubu yakalamam zordu. Sonra olay yarışı tamamlayabilmeye dönüştü. Beni kaldırdığı için Abbey'e minnettarım. Çoğu insan yapılan bu iyiliğin karşılığını verirdi' dedi.

Sonunda her iki kadın atlet de, sonuncu olsalar da yarışı tamamlayabildiler. Sporcular dereceye girip madalya alamadılar ama onları daha özel bir madalya bekliyordu.

Pierre de Coubertin madalyasını aldılar

Pierre de Coubertin madalyasını aldılar

D'Agostino ve Hamblin, olimpiyatlarda sportmenliğin simgesi olarak verilen Pierre de Coubertin madalyası aldılar. İlki 1964'te verilen madalya daha önce sadece 17 kez takılmıştı.

Reuters, BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
716
192
29
13
10
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kapitalizm nedir kapitalizm 1 içeriği 2 ye bölüp her birinden ayrı kazanmak demektir :))

Doğan K.

yav abi bi haberi yaparken bari dikkatli yapın ya. Yerde yatan D'agostino ama kaldıran da D'agostino. Daha sonrasında Abbey'e teşekkür ederim falan diyo diz ... Devamını Gör

Kablosuz_Köpek

D'agostinoception.

disi-kartal

Ne güzelsin sen insanlık...