Görüş Bildir
Cizre ile Silopi'de Operasyon, Çatışma ve Ev Baskınları
Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde güvenlik güçleri dün gece operasyona başladı. Her iki ilçenin merkezinde patlama ve silah sesleri duyulurken, Silopi'de bu sabah saatlerinden itibaren polis ve askerlerin evlere baskın düzenlediği belirtiliyor. Silopi'de bulunan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü sosyal medya hesabından 'Evlerin kapılarını kırarak içeri giriyorlar, can güvenliğimiz yok' dedi. TSK Cizre'de çıkan çatışmalarda 8 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. DİHA Cizre'de 11 yaşındaki bir çocuğun başından vurularak öldürüldüğünü duyurdu ancak Edim ailesi haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.Basına yansıyan gelişmeleri sizler için derledik...
TFF'den Passolig Açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nin Passolig'le ilgili kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu bir açıklama yayınladı.
Reklam
Buz Devri'nin Beşinci Filmi 'Collision Course'dan İlk Fragman Geldi
15 Temmuz 2016'da vizyona girecek Buz Devri filminin beşincisi 'Collision Course'un ilk fragmanı yayınlandı. İlk defa 2001'de tanıştığımız efsane animasyonu seneler içerisinde severek izlemeye devam ettik ve şimdi sıra beşinci filme geldi. Bu filmde ise macera dünya dışına tanışıyor. Jessie J, Nick Offerman, Max Greenfield, ​Melissa Rauch ve Neil deGrasse Tyson gibi isimler ise devasa seslendirme ekibine ek olarak bu filmde yer aldı.
Reklam
LG CES'te Yeni USB-C Monitörlerini ve Google Cast Ses Sistemini Tanıtacak
Süperkaraman filmlerindeki filmin bütün içeriği hakkında fikir veren tanıtım filmleri gibi şimdi de LG ana etkinlikten önce çıkacak ürünlere olan merakınızı azaltan yeni monitör ve bilgisayarlarının ön-tanıtımını yaptı.Bu yeni ürünlerin 27-inç ve 32-inç boyutlarında mevcut olan C-tipinde USB girişlerine sahip 4K monitörler içeriyor ve 21:9 oranında ultra geniş ekranlı üç yeni modeli var. QHD 3440 x 1440 çözünürlüğe ve ThunderBolt 2 bağlantılarına sahip olan iki ekran düz ekranların birleşmesinden oluşuyor. Üçüncü ekran da UC98 olarak adlandırılıyor ve 2015'in kavisli ekran trendini takip ediyor. Ses sistemi olarak ise, şirket aynı zamanda en pahalı seçenekleriyle kablosuz derin bas hoparlörlerine sahip ve üçünün de Bluetooth ve Google Cast uyumluluğuna sahip olduğu yeni üçlü sound barlarını gösteriyor olacak. LG aynı zamanda aşağıdaki resimlerde canavarımsı bir görünüşe sahip olan kırmızı ve siyah hoparlörlerini yani üç yeni X-boom ses sistemini tanıtacak.Söylediğimiz gibi, bunların hepsi birer ön-tanıtım, yani bütün özellikleri henüz bilmiyoruz. Ocakta gerçekleşecek olan CES 2016'yı takip ederek bütün bu ürünler hakkındaki detayları öğrenebileceğiz.
Camileri Kaleydoskoptan Bakar Gibi İzleyeceğiniz 22 Fotoğraf
Çocukluğumuzun sevilen eğlencelerinden kaleydoskop, İranlı bir fotoğraf sanatçısınına esin kaynağı oldu.  İranlı genç fotoğrafçı Mohammad Domiri, cami ve saraylarını balık gözü lensle görüntüleyerek; Orta Doğu - İslam mimarisinin büyülü yüzünü ortaya çıkardı.
Reklam
'Soma Spor Olarak Biz Hazırız'
Soma'daki maden faciasında babalarını kaybeden çocuklardan 5'i Soma Spor'un altyapısında futbolcu olmak için mücadele ediyor. Kulüp onlara hem burs veriyor hem de eğitimleri de karşılıyor. Kulübün başkanı Sinan Vardar, kurum ve belediyeden destek bekliyor. Kulübün hedeflerinden biri de amatörden kurtulmak.
İyi Şeyler de Gördük: 2015 Türkiye'sinde Biraz Olsun Gülümseten 33 Haber
etiket
Talihin insanın yüzüne nereden güleceğinin belli olmadığının kanıtı... Bingöl'ün Sarıçiçek köyüne 2 Eylül'de düşen meteor, köy halkının başına âdeta talih kuşu gibi kondu. Bu vatandaşlardan biri olan İsmail Ergün, borçlarını kapattığı gibi, üzerine bir de araba aldı. Özetle gökten para yağdı sevgili okurlar...
İlk Kez Türk Bir Şirket CERN'den İş Aldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 600 milyon avroluk Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) Projesi'nden Türk firmalarının pay alması için öncü oldu, ilk siparişi Ankara firması Dora Makine aldı.
Reklam
Captain America: Civil War'dan Yepyeni Fragman
Başrollerinde Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson ve Anthony Mackie’nin olduğu Captain America: Civil War'dan uluslararası fragman yayınlandı. Vizyon tarihi: 29 Nisan 2016
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Türkiye’yi yöneten siyasi heyetin dış politikadaki “ yanlış hesaplarının dönmediği ” bir diyar kaldı mı? Washington’dan, Moskova’dan, Atina’dan, Erivan’dan, Tel Aviv’den, Tahran’dan, Şam’dan, Bağdat’tan... Dön babam dön.Hatırlarsanız bu haleti ruhiyenin zihin dünyalarındaki son tezahürü Başbakan Davutoğlu ’nun “ DAİŞ’in İslam anlayışıyla bizimki arasında 180 değil 360 derece fark var ” sözü olmuştu. Maalesef “ stratejik derinlik ” hali farklı değil. Türkiye’yi 360 derece tavaf ettik. Yandaş medyanın Rus uçağının düşürülmesi ve Musul’a efsane çıkartmayla ilgili kahramanlık türküleri de bozuk plaktan çıkan kırık seslere dönüşüverdi.17 saniyelik ihlali uçak vurma gerekçesi kılanlar, Rus lideri Putin ’in keskin duruşu ve yaptırımlar karşısında feleklerini şaşırmış halde. Coşkulu “ emri ben verdim ”ler çoktan unutuldu. Rusya’yla “ hesapta olmayan gerginliğin ” sorumlusu kâh Hava Kuvvetleri Komutanımız Abidin Ünal , kâh Türk tarafının ikazlarını anlayamamış Rus pilot olup çıktı. Cumhurbaşkanı, “ Bu yanlışı kim yapıyor? Tabii ki yönetici yapmıyor. Uyarılara kulak asmayan, uyarıları duymayan oradaki pilotlardır ” deyiverdi.
House of Cards'tan Tanıtım Videosu ve Yeni Sezon Yayın Tarihi Geldi
Beyaz Saray'ın entrikalarını anlatan Netflix serisi efsane dizi House of Cards'tan yeni sezon tarihi geldi. 4 Mart 2016'da yayınlanacak olan dizi 13 bölümden oluşacak. Yeni sezonun tanıtımı ise Frank Underwood'un Amerikan halkına seslenişi üzerinden yapıldı.
Reklam