Görüş Bildir
Haberler
11 Eylül Kurbanları Anıldı

11 Eylül Kurbanları Anıldı

ATKN
11.09.2016 - 19:17 Son Güncelleme: 11.09.2016 - 23:26

11 Eylül terör saldırılarının kurbanları ABD’de düzenlenen törenlerle anıldı. Kurbanların asla unutulmayacağını belirten ABD Başkanı Obama, terörle mücadelede ilerleme kaydettiklerini söyledi. Öte yandan Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton, rahatsızlanması nedeniyle törenden erken ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Eylül terör saldırılarının kurbanları anısına ilk tören New York’ta saldırının gerçekleşmiş olduğu yerel saatle 08.46’da başladı. 

Saldırı öncesinde Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu Sıfır Noktası'nda (Ground Zero) düzenlenen törende bir dakikalık saygı duruşunun ardından kurbanların yakınları ve polisler tarafından saldırılarda hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

DW Türkçe'nin haberine göre saldırıların 15’inci yıldönümünde düzenlenen törene ABD Başkan adayları Hillary Clinton ile Donald Trump da katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Clinton fenalaştı

Clinton fenalaştı

New York'ta 11 Eylül 2001’de düzenlenen terör saldırısıyla yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’nin (İkiz Kuleler) bulunduğu yerdeki anma törenine katılan Clinton törenden erken ayrıldı.

Açık ve güneşli bir havada gerçekleştirilen 11 Eylül'ü anma törenlerine sabah saat 9:30'da gelen Clinton'ın 'aşırı sıcaktan etkilendiği' açıklaması yapıldı.

Başkan adayı kızının dairesine giderek istirahate çekildi. Bir süre sonra evden çıkan 68 yaşındaki Clinton, dinlendikten sonra kendini 'çok daha iyi hissettiğini' söyledi. 

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyası üyeleri, Clinton'ın ABD başkanlığı için sağlık açısından elverişsiz olduğunu iddia ediyordu. 

2012'de daha ciddi bir rahatsızlık yaşayan Clinton, bayılarak beyin sarsıntısı geçirmiş, doktorlar Clinton'un rahatsızlığını, mide virüsü ve aşırı su kaybı olarak göstermişti.

Washington'da Beyaz Saray’da ise saat 08.46’da yapılan bir dakikalık saygı duruşuna ABD Başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama katıldı. 

Obama daha sonra ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile birlikte Pentagon’u ziyaret ederek, bir konuşma yaptı.

Obama konuşmasında, 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarının kurbanlarının hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Obama, El Kaide ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelede ilerme kaydettiklerine işaret etti. Obama, teröre karşı kararlılıkla mücadelenin yanı sıra ABD’nin kendi değerlerini de pekiştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bölünmemize izin vermeyin'

'Bölünmemize izin vermeyin'

Obama konuşmasında, Amerikan ulusunun sahip olduğu çeşitliliğin bir zayıflık olmadığını, aksine geçmişte de günümüzde de en büyük güç olduğunun altını çizdi. Obama, Amerikan halkına çağrıda bulunarak, 'Bizim bölünmemize izin vermeyin' dedi.

Pensilvanya eyaletinin Shanksville kenti yakınlarında ise United Havayolları'nın 93 uçuş numaralı uçağının düştüğü yerde bir tören düzenlendi. Yerel saatle 10.08'de toplanan yüzlerce kişi tarafından 15 yıl önce kaçırılan uçakta yaşamını yitiren 40 kişi anıldı.

Saldırıların olumsuz etkileri sürüyor

Saldırıların olumsuz etkileri sürüyor

Saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi yaşamını yitirmişti. El Kaide terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılarda iki uçak New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu İkiz Kulelere çarpmıştı.

Uçaklardan biri Washington’daki Savunma Bakanlığı Pentagon’ı hedef almış, bir diğer ise Pensilvanya eyaletinde düşürülmüştü. Halen yaklaşık 75 bin kişi saldırıların fiziksel ve psikolojik olarak olumsuz etkileri ile mücadele ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
22
16
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elvin Balayev

Amerikanlar 1.5 milyon insan oldurdu hepside Masum insanlar Iyi oldu amerikanlar

Salim Akfırt

trump başgan

Pasif Kullanıcı

yüzbinlerce ve hatta daha fazla masum insanı öldüren amerikanın yakşaşık bin tane masum insanı ölmüş ve insanlar yası amerika için tutuyor. sebep? onlar insa... Devamını Gör