Görüş Bildir
Haberler
İkinci Dünya Savaşı'nın Sembolü 'Öpüşme Fotoğrafı'ndaki Hemşire Yaşama Veda Etti

İkinci Dünya Savaşı'nın Sembolü 'Öpüşme Fotoğrafı'ndaki Hemşire Yaşama Veda Etti

Emre Ordu
11.09.2016 - 16:24 Son Güncelleme: 12.09.2016 - 09:07

İkinci Dünya Savaşı'nın bitişinin sembolü haline gelen öpüşme fotoğrafındaki Amerikalı hemşire 92 yaşında hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Ağustos 1945… ABD birliklerinin Japonya'ya karşı kazandığı galibiyetin kutlandığı gün, bir Amerikan askerinin bir hemşireyi öptüğü o an fotoğraf tarihine geçti.

“Zafer Günü” kutlamaları sırasında New York Times Meydanı'nda bir bahriyeli beyaz hemşire kıyafeti içindeki genç kadını kendine çekip dudaklarından öpmeye başlamıştı.

Fotoğraftaki hemşire, Greta Friedman  hayatını kaybetti.

Amerikan CBS kanalına açıklama yapan oğlu Joshua Friedman, annesinin son iki yıl bir yaşlılar yurdundan kaldığını ve 92 yaşında hayata gözlerini yumduğunu söyledi.

"Romantik bir olay değildi"

"Romantik bir olay değildi"

Hemşire Friedman 

O dönem Life dergisi için çalışan fotoğrafçı Alfred Eisenstaedt'in çektiği fotoğraf, kısa sürede tüm dünyada tanınır hale geldi ve savaşın sona erişinden duyulan mutluluğun bir simgesi oldu.

Fotoğrafta denizci hemşireye belinden sarılıp dudağından öperken görülse de çift aslında birbirlerini tanımıyordu.

Hemşire Friedman 2005 yılında verdiği bir röportajda 'Öpüşme gibi değildi. Yalnızca zaferi kutlayan biriydi. Romantik bir olay değildi' demişti.

Fotoğraf her ne kadar bir çok Amerikalı tarafından İkinci Dünya Savaşı'ndan galip çıkmanın, zaferin sembolü olarak görülse de bazıları bu fotoğrafı 'cinsel taciz' olarak değerlendiriyor.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
87
59
44
20
19
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Iphone ve androidlerde timelooper diye bir uygulama var. Bu anın çok güzel bir sanal gerçeklik şeklinde canlandırmasını yapmışlar. Tavsiye ederim mutlaka bakın.

the-crown

Şu saçma öpüşmenin onca insanın öldüğü 2.dünya savaşının sembolü olmasını anlayamıyorum

the-crown

Sadece Arkadaşız