Görüş Bildir
Evde Tek Başına'nın Yıldızı Macaulay Culkin 5 Dakikalığına Rolüne Geri Döndü
Macaulay Culkin aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen kendisini şöhret yapan rolü yeniden canlandırdı.  Kevin McCallister, hepimizin bildiği isimle evde tek başına filminin küçük Kevin'i Jack Dishel'ın yeni serisi DRYVRS'a konuk oldu. DRYVRS serisinin konusu ise Jack'in uygulama üzerinden çağırdığı şoförlerle yaşadığı diyaloglar ve yaşanan ilginç olaylar yer alıyor.
Robotik Eldivenler, Görme Engelliler İçin Kullanılabilecek
Nevada, Reno ve Arkansas Üniversitesi’ndeki araştırma ekipleri, Perşembe günü, görme engelliler için robotik giyilebilir bir eldiven teknolojisi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.Bu robotik eldivenler sayesinde görme engelliler, aradıkları şeyi rahatlıkla önceden algılayabilecekler. Hafif bir maddeden üretilen ve ele giyilebilen bu eldivenler, üzerindeki sensorlar ve kamera sayesinde bir harita görevi görüyor. Dokunmaya duyarlı ve ısı sensoru içeren eldivenler ile dokunulan yer konum ve şekil olarak algılandıktan sonra kullanıcıya sesli olarak geri dönüş sağlıyor.Görme engelli insanların eksikliklerini gidermek amaçlı üretilen bu robotik eldivenler, robotik teknolojisinde bir gelişme ve öncüsü olarak da önem arz ediyor. Bu projenin başarılı olması halinde, hala geliştirilmeye devam edilen robotik teknolojide büyük bir adım atılmış olabileceğinin yanı sıra çok sayıdaki görme engelli insan için de büyük bir yarar sağlanmış olacak.Nevada Üniversitesi’nde araştırmalarını sürdüren Doç. Yanto Shen, projeye dair yaptığı açıklamada, bu teknolojinin sadece görme engelli insanlar için yarar sağlamayacağını, buna ek olarak basit ve giyilebilir teknolojide harika bir potansiyel olduğunu göstermesi açısından da büyük öneme sahip olduğunu söylüyor.
Facebook'un Yeni Müzik Akışı Özelliği Sayfaları Kaydırırken Müziğinizi Dinlemeye Devam Etmenizi Sağlıyor
Facebook ses odaklı 'Müzik Hikâyeleri' uygulamasına hem içerik hem işlevsellik katan yeni bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme şu an iOS için mevcut.Ürün Müdürü Micheal Cerda bir blog yazısında, Facebook Müzik Hikayeleri'nin bundan böyle Spotify ve Apple Music'teki şarkılara ek olarak; Deezer, Rhapsody,Napster ve KKBOX'taki şarkıları ayrıca NPR'den podcast önizlemelerini destekleyeceğini açıkladı.Bunlara ek olarak, Müzik Hikâyeleri artık 'Dinle & Kaydır' özelliği sayesinde kullanıcılarına Facebook'ta gezinirken müzik kesilmesi kaygısı olmadan dinlemeye devam etmelerini sağlayacak.Şu an için sadece iOS platformunda bulunan Müzik Hikâyeleri yakın zamanda masaüstü için de gelecek.
Sene 1994, El Classico'da Denenen Barça'nın O Efsane Oyun Stili Tiki Taka
Barcelona 22 sene önce ne oynuyorsa şuan da aynısı oynamaya devam ediyor. Kadroları merak edenler için:FC Barcelona: Zubizarreta, Ferrer, Guardiola, Koeman, Sergi, Bakero, Goikoetxea, Stoichkov, Amor, Romario, NadalTeknik Direktör: Johan CruyffReal Madrid: Buyo, P. Llorente, Lasa, Alkorta, Sanchís, Milla, Luis Enrique, Míchel, Zamorano, Prosinecki, Alfonso Teknik Direktör: Benito FloroSonucu merak edenler için: 5-0 gibi bir skorla Barça maçı alıyor...
Vine Artık Beğeneceğinizi Düşündüğü Videoları Uygulama Sayfanıza Koyuyor
Vine uygulamasına gelen son güncelleme ile birlikte şirket artık uygulama sayfasında kullanıcıların beğeneceğini düşündüğü videoları koyuyor.Bu videolar Vine uygulama sayfasının en üst yerinde yer alacak. Vine ekibinin söylediğine göre bu videolar sizin takip ettiğiniz sayfalar ve izlediğiniz video geçmişine göre yer alıyor.Bu özellik şu an sadece iOS için geçerli ancak kısa zamanda Android için de güncelleme gelecek. Eğer üst tarafta bir şey görmüyorsanız biraz video izledikten sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.
Reklam
SamsungPay, ApplePay ile Aynı Zamanda Çin’de
Apple ile China UnionPay arasında yapılan anlaşma sonucunda Apple Pay’in Çin’de hizmete sunulacağı haberinin ardından Samsung tarafından da bir açıklama geldi. Samsung da benzer bir anlaşma ve benzer yol haritasıyla Çin pazarında yer alacak. Deneme kullanımının ve mevzuata ilişkin meselelerin çözümünün ardından Samsung Pay 2016 yılının başında UnionPay kart kullanıcılarının hizmetinde olacak.UnionPay, Çin’in banka kartı birliği ve ülkeye yeni bir mobil ödeme şekli getirildiğinde UnionPay ile işbirliği yapması bir ön koşul niteliğinde. UnionPay’in işbirliğinde Samsung akıllı telefonları aracılığıyla Çinli kullanıcılar kendi kredi ve bankamatik hesaplarını yönetebilecek, QuickPass gibi imkanlardan faydalanabilecek.Çin’de yeni yılın gelişine yaklaşık iki ay kala (bizim takvimimize göre 8 Şubat 2016) iki büyük şirket Apple ve Samsung ödeme yöntemlerinin bir an önce onaylanması ve sertifikalarını almayı umuyorlar. Onay süreci uzasa dahi iki şirketin de Çin pazarına duyduğu ilgi azalacak gibi görünmüyor lakin Çin’de “Yalnızlar Günü” harcamaları Amerika’da düzenlenen “Black Friday” etkinliğini bile geride bırakmış durumda.
Reklam
LG Kavisli Ekranlı Yeni Bir Telefon Hazırlığında
Bir süre önce LG ‘nin 2016’da Flex serisinden yeni bir telefon çıkarmayacağı iddia edilmişti. Şimdi ise şirketin kavisli ekrana sahip bir telefon geliştirdiği ortaya çıktı. Flex serisine ait olmayacağı belirtilen bu telefon, bu kez farklı bir kısmında kavis barındıracak.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
AB Konseyi'nin toplanacağı Brüksel'den iyi haber bekleniyordu. Ama olmadı...Dün en sert rüzgârlar kuzeyden esti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yıl sonu basın toplantısında uçağın düşürülmesi nedeniyle Türkiye’ye, ama Türkiye’den de çok Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a esti gürledi.Hatta bir ara “Uçağımızı düşürünce Suriye’den gitmemizi mi bekliyorlardı. S-400’leri getirdik, Suriye hava sahasına girsinler de görelim” gibilerinden meydan okudu.Mevcut koşullarda ilişkilerde düzelme beklemeyin, dedi.
Reklam
2016 Yılında Görmeye Devam Edeceğimiz 26 Şey
etiket
2015’e veda ediyoruz, yepyeni, taze umutlarla 2016 yılına girmemize sayılı günler kaldı. Ancak 2016 yılı maalesef yepyeni bir yıl olmayacak, çünkü 2015 yılından birçok şey orada da bizi bekliyor olacak. Mesela Kim Kardashian’ın g*tünün olmadığı bir 2016 olabilir mi? Mümkün değil!
Rusya Karakutuyu Canlı Yayında Açtı
etiket
Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin 24 Kasım'da Suriye'de düşürdüğü Rus Su-24 bombardıman uçağıyla ilgili basın toplantısı düzenledi ve düşürülen uçağının karakutusunu incelemek üzere davet ettiği ekibin çalışmaya başlamasını canlı yayınladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan IŞİD İddianamesi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı tarafından IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı. 315 sayfadan oluşan İddianamede liderliğini 26 yaşındaki İlyas Aydın’ın yaptığı, şuan tutuklu bulunan Ebubekir’i Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un da aralarında bulunduğu 67 şüpheli yer aldı. 24 kişinin de şikayetçi olduğu iddianamede terör örgütünün Türkiye’de Ankara, Suruç katliamları başta olmak üzere 5 eylem gerçekleştirdiği kaydedildi.
Reklam
Reklam
Yerli İHA Bayraktar TB2 Hedefi Tam İsabetle Vurdu!
Bayraktar TB2 isimli İnsansız Hava Aracı bizim ilkimiz ve yaklaşık bir yıldır da üzerinde çalışılıyor. Yapılan denemeler sonrasında yayınlanan bu videoda Bayraktar TB2 yerden 5 kilometre yukarıda ve hedefinden 8 kilometre uzaktayken başarıya ulaştı.
Cem Küçük'e Ahmet Hakan'a Tehdit ve Hakaretten Dava Açıldı
Gazeteci Ahmet Hakan için, 'İstesek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun' diye yazan ve değişik tarihlerde yayınlanmış dört farklı yazısında 'maymun' ve 'hırsız' ifadelerini kullanan Star yazarı Cem Küçük'e, 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından dava açıldı. Küçük hakkında toplamda yedi buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Reklam