Görüş Bildir
32 Madde ile 2015'te Ülkenin Kültür ve Sanat Hayatında Neler Oldu?
Geçirdiğimiz koca bir senede politika, siyaset, ekonomi ve gündelik yaşantımızdan arta kalan zamanda, kültür-sanat hayatımız 2015 yılı içerisinde bolca yanlış restorasyona, saldırı haberine, etkinlik iptallerine, kitap toplatmalara bulandı. Ama tüm bu üzücü gelişmelerin yanı sıra filmlerimiz festivallerde ülkeyi temsil etmekten, sanatçılarımız yurtdışından ödüller almaktan, tarih bastığımız mermerlerin arasından sızmaktan ve tiyatro sokağa taşmaktan asla vazgeçmedi. İşte ülkenin kültür-sanat yaşantısında geçen koca bir seneden akılda kalan olaylar...
Stephen King, J.J. Abrams ve James Franco'lu 11/22/63'den Yeni Fragman
Stephen King Romanı 11/22/63'den uyarlanan ve Hulu'da yayınlanacak dizi 15 Şubat 2016'da izleyici ile buluşacak. James Franco, Chris Cooper ve Josh Duhamel'in başrollerini paylaştığı son zamanların en iyi kadrolarından birini oluşturmayı başaran 11/22/63'in fragmanını izliyoruz.
2015 Yılında Çözülme Rekoru Kıran 20 Onedio Testi!
2014 yılında yapmaya başladığımız Onedio testleri, 2015 yılında tam bir marka oldu. Bir çılgınlık olan ve bağımlılık yapan testlerimiz 2015 yılı içerisinde tam tamına 350,714,175 kere çözüldü, her bir testimizin çözülme ortalaması ise 518. 807. Ayrıca 2015 yılında tam olarak 676 tane test yaptık (yani günde 1.9 test). İşte bunlar içerisinden en fazla çözülenlerinden en iyi 20 tanesini sizlerle paylaşıyoruz.2016'da da sizleri eğlendirmeye ve de şaşırtmaya devam edeceğiz pek tabii ki :)Veriler, Google Analytics'ten alınmıştır!
Reklam
İHH: 'İsrail ile Anlaşma Türkiye ve Filistin'in Aleyhine'
'Türkiye ile İsrail'in anlaşmaya yakın olduğu' haberlerine, Mavi Marmara gemisinin de içinde yer aldığı yardım filosunu organize eden İHH'dan tepki geldi. İHH'dan yapılan açıklamada, 'Türkiye ile İsrail arasında yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu düşünüyoruz' denildi.
Reklam
26 Yaşındaki Hacker Teknoloji Devlerinin Yapmaya Çalıştığı Sürücüsüz Aracı Garajında Üretti
Google, Tesla gibi teknoloji devlerinin yapmaya çalıştığı sürücüsüz araba teknolojisini 26 yaşında ve kendi garajında yapan bir hacker. Küçük bir garajda başarıyla sonuçlanan sürücüsüz araç teknolojisini yapan George Hotz küçük çaplı hack işleri de yapmış. Gelişen teknoloji ile de sürücüsüz araç olayına ilgi duyması ile satın aldığı 2016 model Acura ILX'si için gerekli cihazları ve programlamayı bitirdikten sonra düşük bütçeli bir sürücüsüz araç ortaya çıktı. Linux kullanarak aracını kontrol eden George Tesla CEO'su Elon Musk'tan da tebrik ve iş teklifi almış ancak kendi projesini kendisi tamamlamak istediği için reddetmiş.
Reklam
Reklam
Reklam
'Timsah Arena' 21 Aralık'ta Kapılarını Açıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor taraftarlarının, 'Timsah Arena' olarak adlandırdığı 44 bin seyirci kapasiteli yeni stat, 21 Aralık Pazartesi günü düzenlenecek görkemli törenle resmen açılacak.
Reklam