Görüş Bildir
Haberler
MEB'e Göre 58 Ders Kitabında FETÖ İzi Var

etiket MEB'e Göre 58 Ders Kitabında FETÖ İzi Var

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün ders kitaplarını FETÖ ile bir ilişkisi bulunup bulunmadığı açısından yeniden incelediklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 58 kitapta sorun tespit ettiklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlık tarafından her yıl yaklaşık 300 çeşit ders kitabı basıldığını, bu kitapların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayından sonra 5 yıllığına basım hakkı kazandığını söyledi.

Bakanlık olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün ders kitaplarını tekrar mercek altına aldıklarına dikkat çeken Tekin, 'Ders kitaplarını, darbe girişiminin ardından kapatılan yayınevleriyle bir ilgisinin bulunup bulunmadığı, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılıp yazılmadığı, FETÖ ve kapatılan kurumlarına ilişkin görsellerin bulunup bulunmadığı yönlerinden inceledik ve 58 kitapta sorun tespit ettik' dedi.

"Sorunlu kısımları çıkartarak kitapları yeniden basıyoruz"

"Sorunlu kısımları çıkartarak kitapları yeniden basıyoruz"

Tekin, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılan bazı ders kitaplarında direkt anlaşılmayan ancak Gülen örgütüne âit kavramları çağrıştıran 'bilinçaltına yönelik mesajlar' da belirlediklerini vurguladı.

Sorun tespit edilen yayınların sil baştan yazılmadığını, sadece sorunlu kısımların çıkarılarak kitabın yeniden basımı için çalışma yürütüldüğünü anlatan Tekin, şunları söyledi:

'Terör örgütü propagandası kabul edilebilecek sorunlu kısım ya da ifadeleri çıkararak bu kitapları yeniden basıyoruz. Yeni kitapları okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilerimize dağıtmış olacağız. Öğrencilerimiz, sorun tespit edilmeyen diğer kitaplarını ise okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü sınıflarında, masalarının üzerinde teslim almış olacaklar.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
101
69
51
19
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

"FETÖ izi vardı." deyip, kitapları değiştirecekler ve kitaplardan Atatürk'ü kaldıracaklar.

Toğrul Mestelizade

Çocukları okul kadar aptallaştıran bir şey yok.

Volkan Bey

fetö var da kitaplarda yanlış bilgiler de var.ingilizce kitaplarında o kadar yanlış ifadeler yanlış yazılmış kelimeler var ki inanamıyorsun.zaten kitaplar ço... Devamını Gör