Görüş Bildir
Haberler
Trump Obama'nın ABD'de Doğduğunu Sonunda Kabul Etti

Trump Obama'nın ABD'de Doğduğunu Sonunda Kabul Etti

ABD başkan adayı Trump, yıllardır dile getirdiği iddialarından geri adım attı ve ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD topraklarında doğduğunu kabul etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD başkan adayı Donald Trump, yıllardır dile getirdiği iddialarından geri adım attı ve ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD topraklarında doğduğunu kabul etti.

Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, Washington'da yeni açılan otelinde yaptığı seçim konuşmasında, Obama'nın doğum yeri hakkında birçok kez seslendirdiği iddialarına değindi.

Trump, bu tartışmayı rakibi Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın 2008'deki başkanlık seçimi kampanyasında başlattığını ileri sürerek, 'Bunu ben bitirdim. Başkan Barack Obama ABD'de doğmuştur, nokta. Şimdi Amerika'yı yeniden güçlü ve büyük yapmak için işe koyulmak istiyoruz.' dedi.

Obama ciddiye almıyor

Obama ciddiye almıyor

Hawaii doğumlu Barack Obama ise Trump'ın iddialarını hiçbir zaman ciddiye almadığını söyledi. Beyaz Saray'daki bir kabulü sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Obama, daha ciddi işlerle uğraşmak gerektiğini belirtti.

Obama, 'Yapacak bir sürü iş varken böyle bir konunun ortaya atılması beni şaşırttı. Aslında çok da şoke olmadım çünkü gayet tipik bir durum. Yapmamız gereken başka işler var. Nerede doğduğumdan gayet eminim. Bence halkın çoğu da benim gibi emin. Ümit ederim başkan seçilen kişi ve seçimler bundan daha ciddi konuları önümüze getirir.' diye konuştu.

Clinton: "Trump özür dilemeli"

Clinton: "Trump özür dilemeli"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton da Obama'nın doğum yeri konusundaki iddiası nedeniyle Trump'ı eleştirdi. Clinton, Trump'ın Amerikan halkına özür borcu olduğunu belirterek, 'Beş yıldır doğum yeri tartışmasına öncülük ederek ilk siyahi başkanımızın meşruluğunu yok etmeye çalışıyordu. Seçim kampanyası da onun bu rezil yalanı üzerine kurulmuştu. Bu konu tarihten silinmeyecek.' ifadesini kullandı.

'Trump, daha dün başkanın ABD'de doğduğunu söylemeyi reddetti.' diyen Clinton, Cumhuriyetçi adayın bağnazlığı ve önyargıları tetikleyerek ülkeye büyük kötülük yaptığını söyledi.

Clinton, 'Barack Obama ABD'de doğmuştur. Bu kadar açık ve basit. Donald Trump, ona ve Amerikan halkına özür borçludur.' dedi.

İddialar doğru olsaydı Obama'nın başkanlığının meşruiyeti tartışılırdı

Amerikan anayasasına göre, bir kişinin ABD Başkanı olabilmesi için 35 yaşını doldurması, 14 yıl ABD'de yaşaması ve doğduğunda Amerikan vatandaşı olması gerekiyor. Ancak anayasada 'doğduğunda Amerikan vatandaşı olma' şartının tanımı yer almıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, doğum kayıtlarına göre Amerikan toprağı olan Hawaii'de dünyaya geldi. Trump'ın iddiası doğru olsaydı Obama'nın başkanlığı hukuki tartışmalara yol açabilirdi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
12
11
8
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nazlı Özdemir

Biliyorsunuz Obama alevi...

Anonim Adam

Trump bana Clinton'dan daha yakın ve samimi geliyor sonuna kadar #TRUMP

Pasif Kullanıcı

Şu bir ucu ishal diğer ucu kabız boklu değneğin ne kadar saçma tartışmaları var amk.