Görüş Bildir
Haberler
Belçika'da İlk Kez Bir Çocuk İçin Ötanazi Uygulaması

etiket Belçika'da İlk Kez Bir Çocuk İçin Ötanazi Uygulaması

Ulaş
17.09.2016 - 16:20

Dünyada çocuklara ötenazi hakkı tanıyan tek ülke olan Belçika'da, ilk kez reşit olmayan bir kişinin talebi üzerine ötanazi ile ölümüne yardım edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Flaman kesiminde yaşayan, ileri derecede hasta olan ve kaç yaşında olduğu belirtilmeyen çocuğun bu hafta içinde ötanazi olduğu açıklandı.

Belçika'da 2014 ilkbaharından bu yana yürürlükte olan, 18 yaş altındaki vatandaşlara ötanazi hakkı tanıyan yasa, ilk kez uygulanmış oldu.

Ülkedeki 18 yaş altındaki vatandaşlar çocuk olarak kabul ediliyor

Ülkedeki 18 yaş altındaki vatandaşlar çocuk olarak kabul ediliyor

Yasa kabul edildiği zaman tepkilere neden olmuştu

Belçika medyasına göre, sessiz bir şekilde ötanazi uygulanan çocuğun dosyası, Federal Ötanazi Kontrol ve Değerlendirme Komitesi'ne gönderildi.

Komite Başkanı Prof. Wim Distelmans, çocuğun iyileşme umudu bulunmayan bir hastalığa sahip olduğunu söyledi.

Hollanda 12 yaşından küçüklere bu hakkı tanımıyor

Hollanda 12 yaşından küçüklere bu hakkı tanımıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belçika, çocuklara ötanazi hakkı tanıyan tek ülke. Dünyada Belçika dışında sadece Hollanda'da benzer bir düzenleme var. Ancak Hollanda, Belçika'nın aksine 12 yaşından küçük çocuklara bu hakkı tanımıyor.

Belçika'da ötanazi yasasının genişletilerek çocuklara da ölme hakkı tanınması uluslararası kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Federal Ötenazi Kontrol ve Değerlendirme Komitesi Başkanı Distelmans'a göre, çocuklara ötanazi hakkı, sadece çok istisnai ve umutsuz durumlarda geçerli olan bir seçenek.

Belçikalı yetkili, ilk kez yapılan bu uygulama öncesi çok uzun bir araştırma yapıldığını söyledi.

'Neyse ki, bu durumda çok az çocuk var' diyen Prof. Distelmans, bu çocukların 'onurlu ölüm hakkının inkâr edilemeyeceğini' savundu.

Yasa, çocuğun defalarca ısrarla ötanazi istemesi ve ebeveynlerinin gerekli yasal izni vermesi halinde uygulanabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
329
232
128
77
37
19
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Ötenazi her ne kadar kötü bisey gibi dursa da tedavisi yoksa ve dayanılmaz bir acı cekiyorsa ölüm tek kurtuluşsa yapılmalı yani zaten ölecek can çekişe çekiş... Devamını Gör

Erol K

Kocaeli'nde çok acı çektiği, ölmeyi istediği için oğlunu öldüren bir baba vardı , 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gerçi o çocuk 23 yaşındaydı. Dayanılamay... Devamını Gör

gökhan gök

Bence yerinde bir uygulama kimisi yazmış insanın ne zaman öleceğini ancak allah bilir falan filan herkese şunu söyleyeyim eğer ki o cennetini esirgeyen kıska... Devamını Gör

Artyom

Cehennem is Loading %97... Thanks for choosing us Mr.Gökhan , you wont regret my bad boy.